Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

The last Airbender

Pogledao nocas i svidja mi se. Emocionalnih pro...nja i slicnog bullshita ima samo koliko je nophodno i to je taman. Cekam drugi deo mada mi se cini da ce biti i treci.

ja mislim da sam čitao negde da je airbender bio kao neki zadnji test za Šjamalana, koji je poznat po skupim filmovima koji su pukli tamo gde nisu trebali - u bioskopima. Pa tako i airbender koji je jako loše prošao.
inače lady in the water mi je bio dobar, village takođe

Ja sam airbendera gledao u avionu. Skroz je dobar filmić, štaviše ima nekog smisla i u bioskopu. Čudi me da je propao, za klince je odlična stvar.

Ako niste gadljivi na streaming i pominjanje aliena u naslovu, onda trk na "Veetle", na kanalu pod imenom "Answers about Aliens,Time Travel,God and life in genera" trenutno ide "Stephen Hawking: Master of the Universe".

E: gotovo, sa ide nesto drugo, elem na kanalu "Mysteries Of The Universe" ima o crnoj materiji sa Michio Kaku kao jednim od ucesnika :)

Poslednja izmena:
da, taj hawking zaista ima mesta u ovom thread-u .. covek je od skora najveci pisac sf-a na svetu.

"svemir je nastao ni iz chega, jer ako kvantna fluktuacija, koja pritom nije "nista" i ima svojstva moze da pravi energiju kojoj ne znamo poreklo, tako isto i "nista" moze da napravi svemir." < ja koji se u ovoj prici oduzimam od vere u boga, i kao neko ko zna o nauci mnogo manje od hawking-a, ZNAM da je ovo nauchno pogreshno, nemam sta da dodam, prsotina.

pogresi co'ek .. godine su to.

Poslednja izmena od urednika:
Probao sam ovaj the Event da gledam - dosadno bre!!!

A i mnogo me nervira ova obrnuta-hronologija svaki cas... 23 minuta ranije (Jim Carry?), 2 nedelje ranije, 13 meseci ranije itd... Serija je njesra...

A da, i tako tipican kraj epizode broj jedan...

U fazonu

- They saved us...
- meh meh...
- I haven't told you everything...

o_rly.jpg

xD

ja odgledao trecu epizodu - wtf sa kombijem breeee ?

ko je vozio kombi ? osama ?

zasto je udario u pandurski auto ?

gde je vozac kombija, sobzirom da kabina nije bila unistena ?

sobzirom da se iza brda krije 183 mrtvih ljudi, zasto na tom mestu stoji jedan neobavesteni pandur ?

i tako dalje i tako dalje .. kombi kad je udario, ja sam bio iz fazona - maaa daaaaj, ajde bezi, necu da gledam ovo vise.

Prati li neko još Stargate Universe, meni sa svakom epizodom sve više liči na neki špansku, ili sada popularnu tursku sapunicu.
Ako ovako nastave mislim da neće dogurati ni do treće sezone.

sobzirom da se iza brda krije 183 mrtvih ljudi, zasto na tom mestu stoji jedan neobavesteni pandur ?

i tako dalje i tako dalje .. kombi kad je udario, ja sam bio iz fazona - maaa daaaaj, ajde bezi, necu da gledam ovo vise.

A zasto svaka scena mora da bude povezana sa radnjom, obicna nesreca, otisle kocnice ili sta god. Kakav pandurski auto, pa oni voze obican... a kako nije unistena pa vozac visi iz kabine... a sto mislis da je neobavesten samo je odigrao cool. Sta, treba da im da do znanja da nije pravi pandur?

Prilozi

• bscap0000.jpg
    bscap0000.jpg
    92.8 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:

ti samo nastavi da gledas charmed, tamo ti je sve objasnjeno...kao slikovnica

Prati li neko još Stargate Universe, meni sa svakom epizodom sve više liči na neki špansku, ili sada popularnu tursku sapunicu.
Ako ovako nastave mislim da neće dogurati ni do treće sezone.

SGU je odlican. Dosta mi je vise bezumne akcije, bas mi prija ovakva sapunica/drama u svemiru sa dobrim razvojem likova. Mrzim serije sa plitkim likovima.
Druga sezona je fino krenula. Scena sa Everetom i priljestenim likom je najjaca do sada.

ma nije problem...salio se ja....ali toliko su mu pitanja glupa gore da nisam mogao da odolim...
ako ce ti se sve crtati...nema poente gledati...ono malo misterije me zadrzava da pratim dalje...medjutim u sceni koju on pominje nema nikakve misterije (a koliko sam primetio nije ni odgledao kako treba).
da nisu trebali mozda da postave 20 pandurskih kola i da se iz aviona vidi da se nesto krupno desava...rese celu misteriju a i seriju...odma :D

Meni u Eventu smeta to sto kao da namerno i nepotrebno budze misteriju samo da bi zadrzali gledaoce pored ekrana.Ok to i treba da bude poenta ali ovde je to nekako usiljeno bar meni.

Ma misterija je ok, ali u poslednje vreme je popularno da se samo zamrse stvari bez ikakve ideje kako će se na kraju razmrsiti. Onda kada se konačno gledaoci smore i producenti dođu do zaključka da ne mogu više da zarade ili se sve završi na neki krajnje stupidan način ili jednostavno ostane nedorečeno, pa se ti češi...
Ova druga varijanta često ispadne i bolja, jer onda fanovi smišljaju moguća objašnjenja koja su često mnogo bolja od onoga što bi naduvani scenaristi ispilili.

da, cesto se desava...zato sam naglasio da ce valjda izdrzati do kraja...da ne zavrse kao heroes...koji su samo produbljivali pricu ubacujuci nove likove i moci...i na kraju su se toliko zapetljali da ni sami nisu znali sta su uradili (da li ovo jos ide uopste?)....i flashforward koji su razblazili nedostatkom ideja

Mene jedino drzi da gledam Event zbog toga sto su tvorci serije izjavili kako imaju celu pricu vec sklopljenu i kako ce blagovremeno tj redovno razjasnjavati stvari,da ne bi bilo da su krali ideje od fanova.

^

To su izjavljivali i tvorci Lost-a... :d

Poslednja izmena:
Ma da... Nego razvlace kako bi izmuzli publiku...

To sam primetio u puno blockbuster-a da se tako na kraju epizode ili sezone baci neka ubitacna scena koja te zaintrigira do sledece epizode..

Ali cinjenice su sigurno sledece

- Glavni junak se puno muci, ali prezivi do kraja
- Uvek ima neke ljubavne drame
- Tragedije ima teko toliko da se razalostis i da ti dodje zelja da nastavis da gledas.
- Komedije ima taman toliko da ti serija ne dosadi u medjuscenama (kada nema plot developmenta niti akcije).
- Akcija sigurno cini 10 minuta epizode, ako ne i vise.
- Radnja se razvija tako sporo, a celu bi seriju mogli da spakuju u jednu sezonu od 13 epizoda.
- Glavni junak uvek zavrsi sa nekom super curom (da li je to prva ili deseta nebitno, nikad nije sam).

I ovo meni vazi za sve savremene US serije... Sve imaju taj retardirani pattern... Haos...

Ma da... Nego razvlace kako bi izmuzli publiku...

To sam primetio u puno blockbuster-a da se tako na kraju epizode ili sezone baci neka ubitacna scena koja te zaintrigira do sledece epizode..

Ali cinjenice su sigurno sledece

- Glavni junak se puno muci, ali prezivi do kraja
- Uvek ima neke ljubavne drame
- Tragedije ima teko toliko da se razalostis i da ti dodje zelja da nastavis da gledas.
- Komedije ima taman toliko da ti serija ne dosadi u medjuscenama (kada nema plot developmenta niti akcije).
- Akcija sigurno cini 10 minuta epizode, ako ne i vise.
- Radnja se razvija tako sporo, a celu bi seriju mogli da spakuju u jednu sezonu od 13 epizoda.
- Glavni junak uvek zavrsi sa nekom super curom (da li je to prva ili deseta nebitno, nikad nije sam).

I ovo meni vazi za sve savremene US serije... Sve imaju taj retardirani pattern... Haos...

I hvatuju se za teroriste odmah... kada vanzemaljci dodju na zemlju sigurno ce ih ameri smatrati teroristima i naci hemijsko, nuklearno oruzje na njihovoj planeti i hteti da ih bombarduju heheh... kao sto je u southparku Sadam Husein pravio hemijsko oruzje u raju heheheh

Spremite se. Nacisti dolaze sa meseca !!!

[YOUTUBE]DeAfoiN5SDw[/YOUTUBE]

Ova priča, nacisti i Mesec... Postoje priče/teorije da su nacisti pravili FauVe rakete zbog osvajanja Zemljinog prirodnog satelita. Ako se prvi domognu njega, "odozgo" mogu da spuste šta god žele, gde god žele.
Sad... SF ili puste želje... Ko će ga znati.

Ova priča, nacisti i Mesec... Postoje priče/teorije da su nacisti pravili FauVe rakete zbog osvajanja Zemljinog prirodnog satelita. Ako se prvi domognu njega, "odozgo" mogu da spuste šta god žele, gde god žele.
Sad... SF ili puste želje... Ko će ga znati.

meni je od te tematike najzanimljiviji William Cooper, ako neko zna ko je.

"behold the pale horse" - delo koje raskrinkava sve od rozvela, do danashnjih dana. evo sta je ukratko tvrdio Cooper:

1. alieni su doshli 47me

2. ideja im je da se nasele ovde, jer cela civilizacija vec sad zivi po svemirskim brodovima, jer nemaju vise planete

3. meshaju DNK ljudi i njih, radi prilagodjavanja uslova zivota na zemlji

4. 59te su se pokoshkali ljudi i alieni, i od tad, pored pooshrtenih odnosa, ljudi prave majestic 12 - ruskih i americkih 12 zarad borbe protiv njih, jer su u tom incidentu dokazali da su daleko superiorniji.

5. svi ratovi i sve velike firme (koka kola, ford i GMC i tako dalje) postoje ne zarad profita, vec zbog opravdanja smishljanja takozvanih "alternativa" - planova protiv unishtavanja elijena

6. Oldrin je na mesecu zapravo video bazu njihovu (cuveni amaterski radio snimak, koji je presreo huston, gde Oldrin izgovara: "vidim .. vidim objekte, silose!! sta je ovo zahtevam objashnenje, objasnite mi!!! tuuuuuuu ......"

7. Kenedi nije hteo da se pare od droge koja je jedan od najvecih prihoda americhkog Majestic 12, koristi protiv elijena, zato je ucmekan. ova stavka treba dobro da se prouchi, jer je Cooper izneo do tad manje poznate stvari vezane za JFK ubistvo. bukvalno je izneo par stavki koej se slazu sa celom slikom, definitivno, a niko pre toga ih nije znao.

8. Cooper je ubiven, 2002. u svom stanu, profesionalnom egzekucijom. da se zapita covek ...

Poslednja izmena:
Ukoliko vas zanimaju tajni i napredni hardver iz wwll navatajte ovu knjigu : Germany's Secret Weapons in World War II - Roger Ford.
Tu je sve normalno i postojece napisano sa slikama, opisima, sta i kako i zasto. Nema izmisljanja i vanzemaljaca :)
Igoritza i sta rade ti elijeni, sta cekaju ?

Nazad
Vrh Dno