Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ako su vec snimili celu sezonu a odluce da otkazu seriju, verovatno ce kada ispucaju sve epizode.
Nije nemoguce ni da se desi ista sudbina ko Star Treku gde je bio Enterprise pa gotovo na neodredjeno vremena dok se fanovi ponovo ne uzele.

Ako su vec snimili celu sezonu a odluce da otkazu seriju, verovatno ce kada ispucaju sve epizode.
Ako su zaista snimili sve epizode kao sto kazu, a odluce se da prekinu prikazivanje, preostalih 10 epizoda S01 ce ici direct to DVD. Samo ne verujem da ce biti mnogo zainteresovanih za njegovu kupovinu...

Nije nemoguce ni da se desi ista sudbina ko Star Treku gde je bio Enterprise pa gotovo na neodredjeno vremena dok se fanovi ponovo ne uzele.
Ne mogu da zamislim tako nesto za SGU. Ljudi zele (povratak) SG1 / SGA tip show-a a ne ... ovo.

Pa nadam se da nece doci do toga, samo Amerima ume da bude problem u glavi da utuve neke glupe ideje (ko ona da je bolje da prekinu SGA i zamene ga sa SGU), a onda kada gledanost opadne misle da je to zato jer je narod zasicen toga. Valjda nece doci do toga.

nek je pustio prichu o ukidanju, nece da se desi. ako vam se ne svidja serija - zaista bi bilo korisno da prestanete da gledate, i da posle svake epizode kukate kako vam se ne svidja. eno pun K SF filmova izashao - skinite gledajte to, ne smarajte i ne trolujte SGU. gori ste od onih redovnih trovacha LOST-a, shto ujutru 3 sata po izlasku epizode daju temeljan info kako je crap, a nisu celu noc spavali da bi skinuli i odgledali.

ja sam se OPASNO bio nalozio na prvu sezonu Heroes-a - seriju ne gledam josh od druge sezone, i ne smaram ljude o tome kako je tezak crap.

upravo se vode pregovori o produzetku snimanja, na drugu sezonu, dacu vam link i info kad bude gotovo.

Ja ni ne komentarisem epizode (osim nekoliko prvih kada je tek pocela), tako da tu trolovanja nema; a sto se tice otkazivanja serija jeste nesto sto je cesta pojava u Americi, mada jos nisam video tu vest o otkazivanju niti o snimanju druge sezone. Samo ne bih voleo da SG zadesi ista sudbina kao Star Trek.

Oh well, ovo se ceka:

Stargate: Revolution

Stargate: Extinction

Takodje se blizi i pocetak Caprica-e.

I jos ponesto:

http://screenrant.com/official-iron-man-2-poster-war-machine-pauly-35942/

ironman2poster.jpg

Iron-Man-2-Black-Widow-570x379.jpg

Poslednja izmena:
Oh well, ovo se ceka:

Stargate: Revolution

Stargate: Extinction

Takodje se blizi i pocetak Caprica-e.
Za obadva filma su napisana scenarija jos proletos, ali su trenutno obadva na ledu. Ono sto se zna je da su u vezi SG1 filma kontaktirani glumci; isto nije uradjeno u vezi SGA filma. A vreme nazalost cini svoje sto se tice glumaca. Interesantno je da SyFy priprema Stargate maraton u kome ce reprizirati samo SG1 i SGU, sto samo po sebi dovoljno govori o stavu SyFy-a prema SGA (i nekom eventualnom filmu u vezi SGA).

Uzimajuci sve to u obzir (narozito izvesne Mallozzi-jeve izjave zasto je SGA cancel-ovana), ne verujem da ce SGA film ikad biti snimljen. S druge strane, Fandemonium planira seriju knjiga pod naslovom SGA:Legacy cija radnja ide posle EatG i pocinje s povratkom Atlantis-a nazad u Pegasus galaksiju. Sto licno mislim da ima vece sanse da bude bolje od bilo kog filma pisanog od Mallozzi-ja.

Sto se tice Caprica-e, ne gajim nesto veliku nadu da ce biti i priblizno tako dobra kao BSG. Pre ce biti najobicnija sapunica sa vrlo malo dodatih sf elemenata tu i tamo (kao sto je vidjeno u pilot epizodi).

nek je pustio prichu o ukidanju, nece da se desi.
....
upravo se vode pregovori o produzetku snimanja, na drugu sezonu, dacu vam link i info kad bude gotovo.
Brad Wrong and Joe Smellozzi imaju ugovor na dve godine za SGU. Ali treba se setiti da je i SG1 kod S10 bila obnovljena na dve godine pa je MGM povukao kocnicu. Poslednja epizoda SGU Justice je imala 1.340 million gledalaca sto je malo cak i za SyFy. (Nalazim da je veoma ironicno da se epizoda sa najnizim rejtingom do sada zove Justice :d)(U duhu toga, posl epizoda S01 treba da se zove Cancelation :p)

Pogledao The Box i ne znam sta da kazem. Sto se tice dozivljaja odlican film, cemu je potpomoglo "traumaticno" iskustvo gledanja slicne epizode Twilight-a kad sam bio klinac. Bar mislim da je slicno jer se secam kutije sa dugmetom i da sam se bas jezio na tu epizodu.Zapravo, svaka epizoda Twilight-a mi je dizala kosu na glavi kad sam bio mladji. A i Ray Bradbury short stories uz Storyteller-a su ostavljale slican, ali ne i toliko intenzivan utisak.

Inace koliko sam ja skontao oni su u nekakvom cistilistu, ili jednostavno neko vise bice razmatra opravdanost daljeg postojanja ljudskog roda kroz modernu rekreaciju prvobitnog greha. Cudno je da je uvek zena bas ta koja stisne dugme (Eva?). Gresi roditelja se prenose na decu, sto se da videti iz zavrsne scene, pokajanje i oprost su moguci, ali po veliku cenu. I naravno hintovi postojanja afterlife-a.

Sve u svemu veoma konfuzan film vredan rasprave i razmisljanja. Ima dosta slicnosti sa Donnie Darkom, pa i pomalo sa Southland Tales-om. Kome su se svideli pomenuti filmovi nek overi i ovaj naslov, nece se pokajati.

eno pun K SF filmova izashao - skinite gledajte to,

Podstrehivanje na pirateriju nije dozvoljeno! :smackbum:

SGU sam se razočarao, očekivao sam nešto malo interesantnije, a ne špansku seriju u svemiru. Možda se i poprave, nadam se da hoće.

2012 neću ni komentarisati, nije vredno.

Avatar idem u bioskop da pogledam, ne očekujem od filma ništa preterano, možda me iznenadi.

:wave:

Podstrehivanje na pirateriju nije dozvoljeno! :smackbum:

SGU sam se razočarao ...

:wave:

a ti si SGU gledao preko kabla koji su ti dovukli iz amerike ? :d

moja greshka zbog spominjanja rechi "skinite", ali aj da se ne foliramo, neka bude precutno .. ;)

@Igoritza
Ma kakav kabl, koristim Ancient communication stone i povezujem se sa likom iz amerike tako da mogu da pratim sve serije i filmove koji se tamo daju :eyebrows:

Ja odgledao The Box ...

nisam bio odushevljen Doni Darkom - ni ovo me nije odushevilo, i uopshte nisam pronashao tu "tera te da sednesh i da mislish" referencu.

film kao film, prenosi poruku - ako bi se kolektivni um ono malo dobrih ljudi na ovom svetu metaforichki prikazao kao neki "divine mind" bilo to da je bog, alieni, ili spejs cops, definitivno bi odluchili da ljudski rod krc ne vredi, i da nas treba potamaniti, jer cemo za manje od 30ak godina to i sami da uradimo.

ISTA PORUKA preneshena, a bolje i zanimljivije gledati od ovoga je:

South Park Pinewood Derby

The Day the Earth Stood Still (da, chak i taj film)

The Abyss

Knowing.

film je fail.

donnie darko je moj no 1 film sto ne znaci da ce mi se svideti the box!
cekam neki kvalitetniji rip pa cu napisati zapazanja.
ali porediti donnie darko sa filmovima tipa knowing i the day the earth stood still, ili jos gore raci da su doticni filmovi jos bolji, je greh. ne mogu da nadjem nijedan kriterijum kako bi ove filmove stavio u istu kategoriju. prosto nemoguce!
filmove sto si ti naveo su filmovi koje ja zovem pokretne slike. iskljucis mozak i jos po nesto i blejis u tv 1:30 min. cak i ona jedna mozdana vijuga sto mi radi tokom filma misli na to kako cu da jedem cim se zavrsi. nema nista izmedju redova. sve je omg u efektima od kojim mi je vec vise muka.
V mi se svideo, ok su krenuli ali je jos uvek rano govoriti bilo sta...moze krenuti i na bolje ali na zalost i na gore. mozda kad zaokruze pricu sa sezonom vredi diskutovati.

Nisam ja poredio doni darka, nego the box.

a meni lichno ni doni darko nije neki "esktra" film kolko ga ljudi predstavljaju.

elem - Paradox 01x04 - SAVRSHENA epizoda! serija razbija, oduvek sam cenio britansku glumu i reziju mnogo, sada kad vidim da znaju da naprave i SF, prosto sam bez teksta :)

Ah, ponovo pogledao Event horizon, fenomenalan film. Mislim da cu da se bacim na skidanje Abbys-a, nikada ga nisam pogledao celog.

Mislim da cu da se bacim na skidanje Abbys-a, nikada ga nisam pogledao celog.

Skini "Director's cut" verziju, pošto theatrical nema veze s mozgom ( producenti su iz filma izbacili bitne delove priče, pa je film ispao besmislen ).

Kad je izašao film, gledao sam ga u bioskopu i uopšte mi se nije svideo,
onda sam pre 5-6 godina naleteo na director's cut DVD i sad mi je to jedan od omiljenih filmova u svim kategorijama.

Pojavila se miniserija (2 epizode) The Day of the Triffids. Oldskul. Jel neko gledao mozda?

kazu na jednom forumu da je malo preterana u odnosu na knjigu, ali da je fino za pogledati.

Pojavila se miniserija (2 epizode) The Day of the Triffids. Oldskul. Jel neko gledao mozda?

Odgledao oba dela... prvi je počeo fenomenalno, a onda se izduvao.

Poenta knjige je bila baš u tome da Trifide i nisu preterano opasne same po sebi,
nego da su ljudi ti koji svojom arogancijom i ambicijom propadaju... Najviše zla u romanu i odličnoj seriji iz 1981 su naneli baš ljudi jedni drugima, a u ovoj miniseriji napraviše da su biljke tako moćne da ni predator u full opremi ne bi lako izašao na kraj sa jednom... i ajd' što su moćne nego i trče i provaljuju u zgrade i skiče kao alieni...

Scenaristi su uneli sitne promene, kako bi valjda osvežili priču, ali umesto osveženja uneli su samo gomilu novih likova i (zbrzanih) događaja koji ne vode nikuda, što je posebno primetno u drugom delu.

Thx...odgledao danas.

Slazem se skroz...i uz toliko natrpavanja nepotrebnih stvari i likova i uz onaj snazni "TV" osecaj b-produkcije - ajde da dodam, nije bas bilo potpuno gubljenje vremena. Moze da se odgleda.

Skini "Director's cut" verziju, pošto theatrical nema veze s mozgom ( producenti su iz filma izbacili bitne delove priče, pa je film ispao besmislen ).

Kad je izašao film, gledao sam ga u bioskopu i uopšte mi se nije svideo,
onda sam pre 5-6 godina naleteo na director's cut DVD i sad mi je to jedan od omiljenih filmova u svim kategorijama.

Thanx majstore! Ovog se nikad ne bih setio iako uglavnom jurim samo SE verzije, verovatno mi se zbog ovog nikad nije ni svideo film, uvek mi je izgledao nekako zbrzano i previse amaterski odradjen po pitanju scenarija za nesto sto je trebalo da bude remek delo. Vreme je da se ponovo vratim u 1989. jer sam upravo nasao linkove za DC. :bottle::guitar:

Btw...da li je neko gledao meni omiljenu i nepravedno prekinutu seriju Treshold? Isla je u decembru 2006. i na RTS-u. Ako niste pogledajte, ima 13 epizoda ukupno.

Poslednja izmena:
Ja gledao još dok je išla prvi put. Te godine su baš pokokali SF serija u začetku... Threshold, Surface, Invasion.

Učlanite se ljudi na rumunske trekere kao što je freshon . tv
tamo ima i threshold i sve što vam padne na pamet.

Pojavio se Pandorum u HD-u ako neko jos nije odgledao.

pandorum - meni jedan od boljih sf filmova koje sam gledao.

chuo sam da po internetu ljudi kukaju kako im je kraj losh - ja ne znam shta fali kraju, dal su se navikli od ovolko holivudskih sapunica zadnjih 10 godina, da ne bude hepi end, shto je meni udalashitna - pandorum ima vrh vrhova kraj.

pandorum - meni jedan od boljih sf filmova koje sam gledao.

chuo sam da po internetu ljudi kukaju kako im je kraj losh - ja ne znam shta fali kraju, dal su se navikli od ovolko holivudskih sapunica zadnjih 10 godina, da ne bude hepi end, shto je meni udalashitna - pandorum ima vrh vrhova kraj.

Kraj je i najbolja deonica celog filma. Film je odlican, ali kao sto rekoh kraj me je odusevio.

eno titlova za enterprise na sci fi-ju, izgleda su napokon počeli malo da rade nešto. videćemo da li će i ostatak prevesti

Vrh Dno