Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

kakav je taj pandorum, hteo bih to da pogledam pa me interesuje

obzirom da vecina drustva ovde gleda serije (sf) svaki film (sf) je za klasu bolji izbor :d pa i taj pandorum koji bi trebalo po onome sto se pise po netu da bude u najmanju ruku film koji moze da se pogleda do kraja :D

Poslednja izmena:
kakav je taj pandorum, hteo bih to da pogledam pa me interesuje
Imao je budget of 40 mil $ pa su efekti solidni. Akcione sekvence su dobro odradjene ali u drugoj polovini filma prica postaje total mess.

Zaista ne znam zasto, ali zavrsna scena me je asocirala na Brin-ovu Startide Rising. Mozda sam samo malo :p nestrpljiv...

Poslednja izmena:
Ukinuli Dollhouse :(
Pustice ostatak druge sezone, ali ipak, ukinuli je :(

pa i nije shteta tolika, jer je serija uzasna. Dzosh vidon je prvi put napravio crap od serije, gde ne mozesh da se vezesh za glavnog lika, jer glavni lik nema svoju lichnost.

eto, jedina svetla tachka je fenomenalni Tahmoh Peniket (Ballard, to jes Helo iz BSG) koji mi sve vishe prija kao akciona figura u TV serijama. strashan lik, mnogo bih voleo njega da vidim u, recimo, 24 hours, ili u Fringe-u i slichno ... :)

kad smo vec kod Fringe-a - ne znam dal pratite, ali serija realno - SABIJA! pochinjem da imam slichan filing kao kad gledam i Lost, serija je puna mind fuck-ova, i ima vishe nego solidnu prichu .. :)

Nije nova vest to za Dollhouse.
A serija jeste nekako čudnjikava. Nije uspela da se zaleti za ovo vreme i tek sada pred kraj pokazuje svoj pravi potencijal (ne računam totalno sumanutu 13-u epizodu prve sezone koja je otvorila razne mogućnosti koje će sada ostati nedorečene).

Fringe je ok, mada ne delim baš tvoju raspamećenost istom.

U potpunosti se slazem sa ovim sto Dandy rece za Dollhouse. I iskreno, mal' mi je vise zao sto necu videti "sta ce biti sledece" nego sto je extra dobra serija...
(doduse, ja je i zgotivio zato sto je... "cudnjikava")
A glavna junakinja ima/dobija polako svoju licnost, samo treba par (do desetak :d) epizoda...

Poslednja izmena:
da malo prekinem SG sagu :)

Odgledao sam 2012...Iz cetvrtog puta, posto sam 3 puta zaspao tokom filma, tj odgledao sam ga 3 dana. Zanimljivo, zaspao sam 5 minuta posto je pocela akcija, negde pri sredini i 10 minuta pre kraja filma. Toliko nerealna fizika da je to chudo jedno. "day after tomorrow" mi je bio za koju klasu iznad

FlashForward završio, ajd bar nas nisu ostavili da visimo do druge sezone. mada je malo glupo što baš ništa nije bilo u epizodi vezano za engleze i kako su izazvali premotavanje.
ali me to prstenje baš zanima

Steta. Ja do sada odgledah prve tri epizode.

Poslednja izmena:
da malo prekinem SG sagu :)

Odgledao sam 2012...Iz cetvrtog puta, posto sam 3 puta zaspao tokom filma, tj odgledao sam ga 3 dana. Zanimljivo, zaspao sam 5 minuta posto je pocela akcija, negde pri sredini i 10 minuta pre kraja filma. Toliko nerealna fizika da je to chudo jedno. "day after tomorrow" mi je bio za koju klasu iznad
Sve sto vredi u tom filmu je scena zemljotresa ali samo ako se gleda u bioskopu. Jel neko zna koliko ih je ista kostala?

Mislish na scenu zemljotresa kad iz kuce krecu sa limuzinom, iz pticije perspektive? Graficki lepo, ali potpuno decije...Asfalt puca, uleze sta znam, 20-30cm, a limuzina jeeedva da se zatreska :)

A koji je tek smeh kad ih proguta pyroclastic flow, a oni izlete :)

1. Temperatura bi sprzila aviJon
2. Shockwave bi ga izbacao samo tako
3. Manjak kiseonika bi ugusio motore
4. vuklanska prasina bi unakazila motore

A oni ubrzavaju li ubrzavaju :)

Poslednja izmena:
Heheh, fringe... u ovoj najnovijoj epizodi kamera sa parkinga uhvatila slowmo kako lik hvata metak u letu...:D

Najgore je kad "sci-fi" serija zaglupljuje upravo na onome - "sci" :D

pa ne kapiram, 3 frejma pokazuju hvatanje metka.

evo ti rachunica:

prosechna brzina metka iz ruchnog pishtolja je 700 metara u sekundi. dakle, ako kazemo da je u tri frejma sa kamere metak preshao 1 metar (dok je observer video, i uhvatio), to znachi sledece:

1/700/3 sekunde je jedan frejm kamere.

to mu dodje da je jedan frejm 0.0005 sekundi.

dakle - kamera treba da snima 2000 frejmova u sekundi.

ocesh da mi kazesh da nikad nisi video kameru na parkingu sa trichavih 2000 fps-a ??? :d

Mozda- u Japanu:p

2012 totalno razočarenje u svakom pogledu. Ajd' efekte po strani, priča je u principu super, ali izbor glumaca je poprilično loš. Ono, glumci jesu fenomenalni, ali mislim da im uloge u ovom filmu nisu odgovarajuće. Doduše, Vudi Harelson je vazda fenomenalan ekscentrik i njegovih par minuta su sjajni.

Rekao bih da su sastojci za taj gulaš perfektni, ali recept i kuvar nikako nisu dorasli zadatku.

>

Paradox, nova BBC-jeva sci-fi crime serija, slicna FlashForward-u.

Takodje izuzetno dobra kamera na parkingu, ali se upload stvari na kompjuter, zasticen firewall-om, radi neometano sa 56k modemom... :d

ja sad gledam slučajno kad ono FlashForward nova epizoda, a bilo je čak i na nekim sajtovima da je deveta zadnja u prvoj sezoni. tj ja se već pomirio kad ono surprise

gledao i paradox, loša kopija FF-a ali jako jako loša kopija. da nema FF-a mogao bi i da prođe mada ova plavuša je jako dobra koka, mogla bi se neka supa praviti :)

Poslednja izmena:
gledao i paradox, loša kopija FF-a ali jako jako loša kopija. da nema FF-a mogao bi i da prođe mada ova plavuša je jako dobra koka, mogla bi se neka supa praviti :)
Mislim da je jos rano za neku stvarnu procenu.
Ipak je to BBC, znas, i prve epizode sa onim tipom sto putuje uz pomoc policijske govornice :d nisu bile mnogo dobre.

ako se malo više skoncentrišu na izvor tih fotki onda će biti dobro

bar je gledljivije od SGU

Poslednja izmena:
Sto se tice ScyFi-ja video sam da sada osim na Totalu ima i medju regularnim kablovskim kanallima SBB. Sinoc sam slucajno izmesao kanale i kada sam memorisao ponovo samo se pojavi na 431MHz.

ja sam se radovao tom kanalu a evo odkad ga emituju nisam ga gledao ni 5 sati ukupno. filmovi su krševi, o serijama da ne pričam. totalni sci fi trash ide na tom kanalu.
više me veseli to što do kraja godine ulazi AXN a na njemu idu bolje sci fi serije iako nije ni sciFi podverzija (pošto ima i AXN Sci Fi i AXN Crime) i btw totalno je preveden za razliku od ovog poljskog. iako znam engleski perfektno, cenim tu opciju zbog ukućana da ne moram stalno da im prepričavam ko je šta rekao.

Poslednja izmena:
Pandorum

Odgledah ovaj Pandorum i...film se može gledati do kraja.:d
Efekti su ok ali ne i spektakularni, na momente vrhunski a na momente amaterski. Najvis mi se nije svideo dizajn baboroga koji me na momente podsetio na jeftine filmove o zombijima, sa druge strane dizajn svemirskog broda i efekti u vezi njega su vrhunski. Logicka strana price je sasvim ok za jedan SF.
Gluma u filmu je prilicno neubedljiva a od Dennis Quaid-a sam vise ocekivao.
Tome dosta doprinosi i reziser Christian Alvart cija rezija na momente smara, posebno su me iritirali kadrovi sa izbezumljenim facama u gro planu ciji broj se ne zna, a takodje upotreba kratkih kadrova za podizanje tenzije je amaterski odradjena.
I pored svega preporucujem za gledanje jer prica je najbolji deo filma a obzirom da je prica ponajvise od filma uz solidne efekte zadovoljava kriterijum da-li-vredi-gledati.

Najvis mi se nije svideo dizajn baboroga koji me na momente podsetio na jeftine filmove o zombijima
Mene podsetili na one spodobe iz Suffering-a... :D
Inace, ok je film. S' obzirom na to sta se sve sad izdaje kao SF, ovaj bi trebalo pogledati.

District 9

Odgledah i ovaj film i...jedva odgledah do kraja.
Prica koja ima potencijala izgubila se u nedovrsenosti, nelogicnosti, film koji se nije opredelio jel drama ili nije, jel akcija ili avantura, komedija ili tragedija...ali jeste SF i to samo zato sto ima aliena a tu je i svemirski brod.
Naratori, cija uloga nema poentu, pokusavaju da unesu dokumentarni smek u SF ali ne uspevaju u tome pa sve to izgleda nedoreceno.
Glavni lik, koji glumi glupana, do kraja filma ostaje neopredeljen da li treba da bude smesan ili treba da bude sazaljevan. Na kraju ispada i jedno i drugo ali ne zbog fabule vec zbog ocajnog performansa.
Film koji je pretendovao da objedini mnoge nepomirljive aspekte filma, ideja koja je nova u sf-u o vanzemaljcima izbeglicama, pokusaj da se to prenese po uzora na autenticne izbeglicke situacije od palestine preko balkana do afrike i ugradi u jedan SF, drama, komedija tragedija....sve to u jednom...od svega po malo a ni jedno kako valja rekao bih. Mnogo zapocetog nista zavrseno...preporucujem za gledanje samo fanovima SF-a da bi bili u toku...

Poslednja izmena:
meni je district 9 serviran fenomenalno - krece kao uzasno dosadan, onda postaje iritantan, onda te drzi u mestu, onda krece akcija, sa progresijom koja eksplodira na samom kraju - i onda ostaje nedorecheno - po mom mishljenju, rezio i scenarija za cistu 10ku.

meni jedan od boljih filmova 2009.
moon me nije nešto jako oduševio, iako nije uopšte loš. ipak sa ultra malim budžetom napraviše lep film

Paradox E02.
Mnogo bolja od E01.
Kremenkova pocinje da se ponasa i da izgleda kao pravi DI, ne kao zenska skockana za subotnji izlazak.

Vrh Dno