Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Secate li se serije iz '90 tih godina sa RTS-a Super Zaca (Super Force)?
MV5BMTU1MDc0MjUxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjkzNjAzMQ@@._V1._SY400_SX600_.jpg

Radnja serije se desava u 2020. godini. Posle povratka sa misije na Marsu, astronaut Zachari Stone, saznaje da mu je brat ubijen i pridruzuje se policiju kako bi istrazio ubistvo svog brata, policajca. Posle prve neuspesne akcije, u kojoj zamalo biva ubijen, srece F.X. Spinera, naucnika koji radi na prototipu svemirskog oklopnog odela. Posle ubistva na Institutu, gde je F.X. Spiner radio, on odlucuje da modifikuje odelo za borbene sposobnosti...

P.S. Gde da nadjem ovu seriju!?

K-Pax je odlichan SF! pogotovo pricha o svetlosti (redak sluchaj da alien-i ne izgledaju i ponashaju se totalno kao ljudi) i nachin na koji Spacey putuje. pritom, Kevin Spacey je imo jedan od najboljih 10 glumaca trenutno u svetu ...

Da preporucim jedan noviji film - The Man from Earth, http://www.imdb.com/title/tt0756683/

Ceo film je razgovor nekoliko profesora. Sve se desava u jednoj sobi, nema nikakve akcije, poznatih glumaca, specijalnih efekata itd. Zvuci vrlo dosadno, ali film je ekstremno inteligentan, ostavlja bez daha. Bolje da ne otkrivam nista... Apsolutna preporuka, ne samo ljubiteljima SF-a.

Poslednja izmena:
A person is smart. People are dumb, panicky dangerous animals and you know it. Fifteen hundred years ago everybody knew the Earth was the center of the universe. Five hundred years ago, everybody knew the Earth was flat, and fifteen minutes ago, you knew that humans were alone on this planet. Imagine what you'll know tomorrow.
Men in Black (1997) http://www.imdb.com/title/tt0119654/

Sama gravitacija kao sila je isuviše mistična i za same naučnike. Po teoriji objedinjavanja sila energija gravitacije se mora prenositi tkzv. virtuelim česticama - gravitonima koji su naravno neuhvatljivi, samim tim i za sada nedokazivi. Po drugoj teoriji sama gravitacija nije klasična sila već predstavlja posledicu zakrivljenja prostora u višim dimenzijama. Zbog ustrojstva same vaseljene gotovo je izvesno da je ista zakrivljena, makar u četvrtoj dimenziji.
Zašto navodim ovo? Po teoriji o zatvorenoj vaseljeni, ako je masa veća od kritične, širenje će u jednom trenutku prestati i krenuće ista da se sažima. Po istoj teoriji postoji mogućnost kretanja vremena kakvog mi poznajemo unazad.
Zakon o održanju mase već poodavno nije na snazi, zamenjen je zakonom o održanju energije (neutrino) . Po istom zakonu je moguće teorijsko putovanje u prošlost ali u nemerljivom vremenskom intervalu (Hajzenberg).

Ali sve imam osećaj da će arheolozi iz 10895 godine još novije ere iskopati neki hard disk, uspeti da ga očitaju i lepo uz kaficu se iskidaju od smeha od naših trabunjanja gluposti.

Ajd uzdravlje

Kontakt, Dzodi Foster, najbolji realni sf koji sam gledao :) svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Kako ne videh ovu temu pre stvarno mi nije jasno...Kao sto vidite moj avatar je u skladu sa temom...

Ja sam jedan veliki oversized fan SCI-FI sveta...Pratim ga od kad mi je buraz prvi put doneo enciklpodiju STAR TREK na 4cd(naravno interaktivnu i moram reci odlicnu) i od tada pocinje moja zaludjenost ovim odlicnim zanrom...Inace za pocetak da kazem da ste zaboravili neke takodje jako dobre SCI-FI serije pa da ih pomenem i nadam se da ce neko od dragih ljudi sa Bencha sa malo vise stilskog izrazavanja od mene uspeti da docaraju drugim clanovima o cemu se zapravo radi...

1.Battlestar Galactica...Pocela 4 sezona serija za koju nisam verovao da ce me navuci pre svega zbog mracne atmosfere i pre svega dosta zamotanog koncepta i price i malo manje akcije(naravno to se promenilo tj sada je ima malo vise)...Ali kada se covek jednom nakani i odgleda seriju kako zasluzuje shvati da je ovo serija ipak u kojoj je pazeno sta se pise sta se prikazuje i kako ce to biti odradjeno...(ostavljam nekome da to bolje odradi od mene tj pricu)

2.Heroes...o ovome tek nemam reci...sjajan zaplet,odlicna prica koja pre svega ima buducnost i serija koja ima najsladje devojce koje videh u serijama SF tipa...tj nasu dragu neunistivu navijacicu...(Igoritza ostavljam ti da odradish ovo kao i ostale serije sto si dobro odradio)

3.Terminator Sarah Connor Chronicles...takodje nova serija ali sa pricom koja je meni mnogo bolja od recimo nastavka Terminatora(naravno famozne trojke) sa takodje ODLICNOM Terminatorkom(ako je navijacica slatki tip ova je ipak malo jaci tip devojke znaci nesto u LEGAL delu zakona Srbije)

4.Andromeda...(Davno beshe na RTS mislim ali bese davno da zaboravih plot ali se secam da je bila zanimljiva)

5.Earth Final Confilct(takodje davno beshe ali serija sa odlicnom pricom i nadasve najcool oruzjem koje se kacilo na ruku i ispaljivalo neku plazmu ili tako nesto koje nam donese Van zemaljkci sa skrivenim motivima)

6.Star Gate Atlantis...nema sta da se kaze osim da bi ja u toj seriji dodao jednu lepo ulazenje Goaulda crvica u telo Wraitha...zamislite samo tu kombinaciju ali opet to bi bilo malcice premocno stvorenje za plot same serije ali opet moglo bi se desiti
Dugo zivo RONON DEX

mOzda se setim josh neceg ali moram da napomenem da sam pre svega TREKI i GEJTer i da obozavam likove poput Quarka,Seven of Nine,Benjamina Sisco-a,i naravno mog all time favorite Teal'c majstera....

BTW na onoj listi best babes of the SCI-FI world svi se slazemo da SEVEN OF NINE mozemo staviti na vrh liste!!!!

Zelim ovoj temi dug zivot i pokusacu da budem aktivniji

Ma nije nikakva ta Seven of Nine...:D;)

Da preporucim jedan noviji film - The Man from Earth, http://www.imdb.com/title/tt0756683/

Ceo film je razgovor nekoliko profesora. Sve se desava u jednoj sobi, nema nikakve akcije, poznatih glumaca, specijalnih efekata itd. Zvuci vrlo dosadno, ali film je ekstremno inteligentan, ostavlja bez daha. Bolje da ne otkrivam nista... Apsolutna preporuka, ne samo ljubiteljima SF-a.

Ja sam video tvoju preporuku i još taj dan sam ga skinuo, a uveče pogledao. Dobro se uklapa nakon onoga što sam video u Zeitgeistu. Malo mind twistinga. Recimo da je takav scenario moguć, pre mi se u to veruje, nego u celu biblijsko-istorijsku priču o gosn. znamo-već-kome. Jako zanimljiv film, mada malo spor - moraš dobro da znaš engleski i dosta da se uživiš, isključiš sve i posvetiš tih 80-ak minuta filmu!

Jako zanimljiva prica....inace je David Lee Smith aka John Oldman iz ovog filma poznat i po ulogama u The X Files

Uz svo dužno poštovanje prema Stargate serijalu koji je uspeo da poživi toliko dugo i prema tvom trudu, ali u pitanju je klasičan popcorn SF.
Star Trek TNG i Babylon 5 su recimo mnogo bolje serije sa izuzetno dubokim filozofskim temama i mnogo detaljnije razrađenim likovima.

Aplsolutno se slazem. :)

Moram da dodam da sam ja u 4. razredu osnonve na lokalnoj televiziji (Glalaksija32) odgledao sva tri SW filma za redom. I posle zakasnio u skolu, stigao na 5 cas. :D

A drugo, da sam odrastao na X-Files. Zamislite tu situaciju kada sam se tresao od straha kada krece nova epizoda. (ovo mozda i nisam trebao da podelim sa vama :D)
Za mene je to bilo ISTINA UZIVO u tom trenutku (8 razrad / 1 srednje ). :D

StarTrek je moja ljubav, ok, druga ljubav. TOS, pa DS9 (jer sam ga gledao pre TNGa), TNG, VOY.
ENT i ne priznajem kao zvanicnu seriju i da je na meni. Licno bih naterao Bermana i Bragu da pojedu svaki delic celuloidne trake sto su snimili. A ako su snimali digitalno, jeli bi HDDove!
I jos ******* snimaju FILM koji ce biti u TOS eri i vec su izabrali zamene za stare glumce. Oni to zovu StarTrek ReBoot. More! Dacu im ja boot u guzu sa martinkom (koju nemam, ali cu da nabavim za tu priliku). :D

Milslim da ni Lukasu bas nije odlicno proslo vracanje u proslost, ali je bilo svakako vrlo dobro. Ostali ce samo upropastiti stvar sa tim. Prica se o novom Terminatoru. Iskreno receno posle 2 su trebali da stanu. T3 je smece. Nema orgianlnih glumaca. A na bonus DVDu nema Linde Hamilton kao majke, vec je neka druga riba snimljena kako leptirise po onom obdanistu i nesto se bacaka sa M16.
Matrix takodje. To je jedini film koji sam ja gledao 3 puta u bioskopu. Zvuci neverovatno, ali jeste. I to samo prvi deo 3 puta! :D
Kada sam izasao iz bioskopa nisam znao gde se nalazim. Bio sam pod teskim utiskom da sam u Matrixu. Totalni trip. Ni jedan film nisam gledao toliko puta, niti cu, garantovano. Posle keca, ostala dva su nekako... Samo razrada price.

Jos nesto X-Men.
Brajan Singer, covek koji je rezirao prva dva, apsolutni genijalac. Filmovi su bas onakvi kakve bih ja snimio.
A kada je radio Supermen Returns mogu da se zakunem da je ovaj novi glumac u par scena izgledao identicno kao Kristofer Rivs (Bog da mu dusu prosti). Nekako mi je taj Supermen ostao u secanju, jer sam ga gledao bas kao mali 2-3 razred osnovne.

Najveci problem, sad idem malo u off je sto ljudi odlaze od nekih kanonskih stvari, tako da ih nazovem, ne bi li napravili ponovo toplu vodu ili rupu u saksiji No.2. Tipa u XMen 3 C. Xavier umire. Dok u stripskom kanonu on je jos uvek ziv, vedar i cio. :)
I tako dalje i tako blize...

Secate se SeaQuesta sa RTSa? Bilo skoro?

btw
Na RTSu najavis babylon, pa 4400, pa jos dosta stvari i truba... Gde li ode Nemecek? Sutnuli ga?

btw2
BattlestarGalatica RULZ! :D Znaci ne znam sta je u pitanju ali teze sam se navukao. Opaka SciFi droga.

Poslednja izmena:
@sirNemanjapro
.. No.2. Tipa u XMen 3 C. Xavier umire. Dok u stripskom kanonu on je jos uvek ziv, vedar i cio. :)

Slucajno sam ostavio da XMen 3 tece do kraja (da prodje cela odjavna spica), i skroz na kraju, bukvalno u zadnjih 30 sekundi filma pogodi sta - C. Xavier je ziv u nekoj bolnickoj sobi. Ne znam da li si uocio ovo ....

Poslednja izmena:
Nisam sve procitao,ali ono nikako nisam primetio Odiseju u svemiru,Star Trek,ma ima ih jos dosta...

Nemoguce, to je verovatno neko prilepio na kraju filma. Jer ima deo kada ga sahranjuju. Pa nece sahraniti zivog coveka. Verovatno je to iz nekog filma gde je Patrick Stjuart u bolnickom krevetu...
Ali prema toj tvojoj teroiji znaci da ce se i Mystique vratiti? :) Eeee... Bilo bi to super.

Evo sad cu da guuglam da ne budem dokon. :D

^
spomenuto, ne brini. :)

Poslednja izmena:
Neko gore pomenu... "A Clockwork Orange" Stenlija Kjubrika je sve samo ne SF film. Bitan momenat je ne mešati elemente naučne fantastike i SF kao žanr. Pomenuti film nije ni SF niti ima elemente SF-a.

Kao odrednica, lična preferencija, "Blade Runner" kao ideološki predstavnik SF žanra.

P.S. U poslednjih par godina me je prilično iznenadio, u domenu SF-a, "Cypher", Vincenza Natalia. Inače režisera "Cube" (njegov, skromno, najlošiji film). Tipičan predstavnik korporacijskog SF-a. Izuzetno mi se dopada odsustvo Hollywood-a.

Poslednja izmena:
@sirNemanjapro
Apsolutno, ako sam dobro uocio, ako su moci pocele da se vracaju Magnetu (podrhtavanje metalne sahovske figure), zasto se ne bi vratile i Mystique (recimo da lek nije trajan...).

Apsolutno se slazem za StarGate serijale - nesto najbolje sto se pojavilo!!!! Uspesna kombinacija SF akcije+humora+zanimljivih zapleta ... (i ne razbacuju se preterano sa tehnickim terminima kao likovi u StarTrek-u).

Ko se jednom navuce na serije, nema skidanja, absolute addicted ...

Za best babes of SCI-FI world mislim da vrh pripada i Max Guevara (Jessica Alba) iz Dark Angela (****** sto su otkazali seriju posle dve sezone).

Deep Space 9 je, po meni, najbolja serija iz StarTrek fransize. Ako izuzmemo prvu sezonu (kao neku vrstu uvoda), od prve polovine druge sezone ("Rules of Acquisition") krece fenomenalna prica o Dominionu i ratu sa tom imperijom, koja te bukvalno drzi do kraja serije.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
serije koje su obelezile SF zanr​

Star Trek

Star Trek, na prostoru bivše Jugoslavije poznat pod nazivom Zvjezdane staze je naziv za američku medijsku franšizu, odnosno fiktivni univerzum koga je 1960-ih osmislio Gene Roddenbery, a koji je poslužio kao mjesto zapleta naučno-fantastične TV-serije Star Trek, na temelju koje je snimljeno još pet televizijskih serija, deset igranih filmova, napravljene desetine kompjuterskih i video igara, stotine stripova i romana, tematski park u Las Vegasu, te nebrojeni primjerci fanovske proze. Smatra se kako je Star Trek jedan od najvećih kult fenomena suvremenog doba.

U univerzumu Star Treka , čovječanstvo je nakon post-apokaliptičnog perioda sredinom 21. vijeka razvilo nadsvjetlosni svemirski pogon. Nešto kasnije su se ljudi ujedinili inteligentnim vrstama u galaksiji i stvorili Ujedinjenu federaciju planeta. Zahvaljujući vanzemaljskoj intervenciji i tehnologiji, čovječanstvo je do 23. vijeka uspjelo prevladati mnoge od svojih poroka i slabosti. Priče Star Treka obično prikazuju pustolovine ljudskih i vanzemaljskih likova koji služe u Zvjezdanoj floti Federacije.

Protagonisti su u pravilu altruisti čiji se ideali nekada nesavršeno primjenjuju na dileme koje postavlja zaplet serije. Gene Roddenberry je bio gorljivi humanist i Star Trek odražava filozofiju koja se temelji na ljudskoj dobroj volji, optimizmu i samosnalažljivosti. Sukobi i političke dimenzije Star Treka često služe kao alegorija za suvremene kulturne sukobe; originalna serija Star Trek se tako bavila problemima 1960-ih, dok su kasniji nastavci i spin-offovi na sličan način obrađivali probleme svog vremena.

Battlestar Galactica

Svemirska krstarica Galaktika (na eng. Battlestar Galactica) je naziv istoimene američke naučnofantastične serije originalno snimljene 1978 godine. Postoji više objavljenih knjiga,serija i filmova na temu Galaktike.

Sve teme Borbene krstarice Galaktike se odnose na istu radnju: U udaljenom delu svemira na planeti Kobol je nastala ljudska rasa, na Kobolu ljudi su živeli u nekoj vrsti raja sa bogovima. Postojalo je 13 plemena ljudi. Posmatrano u odnosu na naše vreme pre 4 hiljada godina trinaesto pleme napušta planetu Kobol i odlazi i naseljava daleku planetu Zemlju koja kruži oko nepoznate zvezde. Za ostalih 12 plemena ostalo je samo sećanje na 13. pleme u vidu njihovih drevnih spisa. U međuvremenu na Kobolu dolazi do kataklizme koja primorava preostala plemena da napuste Kobol i bogove Kobola, taj trenutak se dešava oko 2 hiljade godine pošto je 13. pleme napustilo Kobol. 12 Plemena ljudi ostavlja na Kobolu marker ka nepoznatoj lokaciji Zemlje i naseljava 12 planeta u svemiru koja će postati poznata kao 12 Kolonija Kobola. U sadašnjem vremenu 12 kolonija su dosta napredovale na tehnologijom tako da sada imaju svemirske brodove koji mogu da putuju nadsvetlosnom brzinom, tkz. skokovima.

Doctor Who​

Doctor Who govori o vanzemaljskom vremenskom putniku koji sebe naziva Doktorom (naziv 'Doctor Who' se rietko kad koristi, izuzev u nazivu serije). Doktor je pripadnik vrste Vremenskih lordova koji su živeli na planetu Gallifrey. Većina Vremenskih lordova pridržavala se stroge politike nemiešanja u događaje svemira, ali Doktor je odmetnik koji se samovoljno bori protiv zla i pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Ova serija drzi rekord po broju epizoda, koje sa novim izdanjem broje preko 700 epizoda. do sada je 10 glumaca glumilo doktore, od kojih su novi Tenant i Eklston proglasheni za najbolje po anketi medju britancima.

okej, evo upravo sam pocheo da gledam BSG reimagined series. odgledao sam sve SF koje su popularne, osim ovog, i mogu da kazem da sam za sada odushevljen.

ideja je odlichna, glumci mi se jako svidjaju (Adama otac i sin pogotovo) i zaista mi se rezija svidja vishe od svih ostalih space battle SF-a:

muzika prilikom borbe je fenomenalna. perkusije totalno odgovaraju scenama, i bash izazivaju katarzichan osecaj dok ih gledash. i efekti su jedinstveni, nalik su na 300 the movie, samo shto je to mnogo jednostavnije uraditi u svemiru, pa ima zaista dobar efekat (zoom in/out kamere, i menjanje ugla)

nadam se da ce sve 4 sezone biti ovakva zabava, iako sam sam sebi spojlovao da do 4te sezone josh nisu nashli zemlju, damn internetz people who talk to much! :p

special note - OBN televizja je odkupila prava za prikazivanje SVIH 10 sezona SG-1, i trenutno idu radnim danima od 9 uveche.

Poslednja izmena:
sad bi vec seriju LOST definitivno mogli da okarakterishemo kao SF. ovo je haos! nakon finala sezone 3, pa sve do sad, ovo je medju najboljih 5 ostvarenja koje sam ja imao prilike da vidim.

SPOILERI:

chini se da je ostrvo u nekom vremenskom bug-u, i nakon epizode 9 sezone 4, sve je vishe jasnije da su Widmore i Ben u nekakvoj "igri" te je Ben (verovatno Alpert i Jacob) putnici kroz vreme. nalik na Doctor Who-a, samo sa ostrvom umesto govornice.

Kler je najverovatnije mrtva, shto se da zakljuchiti posle epizode 11, jer je kao i Kirsitjan (Jack-ov i Klerin otac) postala deo Jacob-ove "ekipe", sve to na osnovu onog osmeha koji je servirala Locke-u u kolibi.

Sa obzirom da su JJ Abrams i Lindelof dva genijalca, predosecam urnebesno mega ludachko kvalietno zavrshavanje ove priche, jer kako su njih dvojica napomenuli od ranije - LOST je smishljen od pochetka do kraja, pre snimanja same prve epizode serije ...

prilog tome - slika je iz prve sezone LOST-a, prve epizode, nakon pada aviona, 25epizoda pre nego shto je Dharma initiative i spomenuta:

533314033-dharmaonplane.jpg

evo josh nekih bizarnosti koje za sada nisu otkrivene, a i nekoliko interesantnih trivija:

Hugo na aerodromu prolazi pored fudbalskog tima. pogledajte brojeve:

1512565981-1_26_09_06_10_28_03.jpg

pogledajte, kada smo prvi put upoznali Desmond-a, trenutak kada je ubio Kelvina (lika koji je pre njega kucao svakih 108 minuta)

43941515-sesir_slika--final.jpg

sledeca situacija (za koju nemam sliku) je jako bizarna -

U finalu sezone tri, kada prvi put gledamo Flashforward Jack-a, fanovi su primetili da je pored njega u avionu POTPUNO ISTI lik, koji je pored njega bio i kada je Oceanic 815 padao na ostrvo!

more to come, imam ceo notepad bizarnosati u lost-u ..

postuj još, za ove dve stvari čak i ja nisam znao...

Wicked!Daj, i mene zanima :)

evo evo, takozvane boleshtine iz LOST-a :p :

1. hijeroglifi u Harch-u znache - cause to die (razlog d'umresh)

2. svaki paket hrane od Dharma-e ima na sebi upisano - DI 9FFTR731

3. e ova je jako bolesna: koordinate - 4.815 shirina, 162.342 visina te vode na tachku koja se nalazi odprilike na pola putanje izmedju sidneja i LA. proveriti na google maps.

4. Mittelos laboratorija je anagram od - Lost time

kucam josh nocas, zeza me PC.

Sa obzirom da su JJ Abrams i Lindelof dva genijalca, predosecam urnebesno mega ludachko kvalietno zavrshavanje ove priche, jer kako su njih dvojica napomenuli od ranije - LOST je smishljen od pochetka do kraja, pre snimanja same prve epizode serije ...

Ovo me bas raduje, posto sam stekao utisak da su poceli da nadovezuju twist na twist bez nekog cilja. To je jedina stvar koja mi se ne svidja u lost-u, od kraja 3. sezone serija je izgubila dinamiku, i pici 100% non stop. Bice zanimljivo videti kako ce je zavrsiti, tj da li ce objasnjenje zadovoljiti mase. Ovo je ipak elitisticka serija, za teoreticare zavere, i zahteva malo interakcije za puno uzivanje, makar istrazivanja po web-u (hvala Max).

Najbolji sf po meni:
1. galactica - nesto najbolje sto sam gledao(posle soprana).
2. robotech

Ovo me bas raduje, posto sam stekao utisak da su poceli da nadovezuju twist na twist bez nekog cilja. To je jedina stvar koja mi se ne svidja u lost-u, od kraja 3. sezone serija je izgubila dinamiku, i pici 100% non stop. Bice zanimljivo videti kako ce je zavrsiti, tj da li ce objasnjenje zadovoljiti mase. Ovo je ipak elitisticka serija, za teoreticare zavere, i zahteva malo interakcije za puno uzivanje, makar istrazivanja po web-u (hvala Max).

u sushtini, svako objashnjenje ce mene da zadovolji! :p znachi, da sutra prestane da traje lost, da ga nema, ja bih i dalje bio odushevljen serijom.

LOST je jedini show koji je u stanju da ti totalno pomuti mozak, i da napravi od tv zanimacije osecaj kakav nema ni u jednoj teoriji zavere, niti u bilo kakvoj SF prichi.

----------------------------------------------

Shto se tice galactica-e, ja sam sada na pochetku 4te sezone, uspeo sam da za kratko vreme pogledam sve, i mogu reci da je serija odlichna, uz primetno povecavanje filera, malo me nervira ovaj religiozni fazon koji pocinju da furaju, i pravljenje nekakvih mesija od likova, u situaciji gde su svi Fracked up.

Mene je Lost izgubio negde u drugoj sezoni. Ne volim serije gde mi se serviraju informacije na kašičicu i osnovna vrednost zapleta je to što nemaš pojma šta se zaista događa...

Delimično si u pravu Dandy, ali imaju dobru ideju i dobru priču, samo kad bi neko sve to ubacio u dve sezone. Da vidiš kako se u četvrtoj sve brzo otkriva...

Vidim da je globalno raspolozenje nagnuto ka serijama koje imaju dug i u nitima istkan zaplet, meni licno, koji sam izuzetan SF fan i gledao sam sve o cemu ste ovde pricali, mnogo vise odgovara zaplet intergisan u okviru jedne epizode, npr Star Trek NG, mozda samo par niti prolazi kroz sve epizode, dok cvrsta i plasticna radnja sa jednom, a nekad i dve poptuno jasne trake, (obicno ukoliko je jedna radnja preslaba da izvuce celu epizodu) mnogo vise odgovaraju i cine meni gledanje potpunijim dozivljajem...

znachi, upravo zavrshavam gledanje serije - Firefly - jedno od najboljih SF ostvarenja ikada, i mogu samo da pozelim da svi radnici iz FOX-a pocrkaju, i da ih nema vishe, zato shto su Josh Veedon-u ukinuli seriju, a nisu hteli da daju nikome drugome prava za nastavak iste.

serija je brutalno dobra, skoro nisam gledao seriju gde su likovi ovako fascinantni.

firefly-serenity-costumes.jpg

u bre, pa ni prva ni poslednja solidna serija koju su ukinuli. Iskreno, meni se sve to svidja, ali ja sam nekako manje za 4400 a vise za heroes, manje za lost, a vise za prison break...Takav mi mozak, sta cu :S:

Heroes je po mom mishljenju - katastrofa serija. svi oni rejtinzi po americhkim sajtovima su totalna nebuloza.

1. Peter patreli i Saylar koji su se na kraju sez jedan pretvorili u dzedaje, biju se pesnicama ?? WTF ?

2. Hero nikad ne zaustavi vreme kad treba, a zaustavlja ga kad ne treba.

3. scene u japanu u sez 2 = Yu Gi Oh

4. X men je lepo objasnio (teoretski) kako koji mutant moze shta da radi (sve su to koncepti u nauci, fizici i biologiji) dok su Heroes stavili neke nemoguce likove -

mala koja emulira pokrete, gledanjem, i pritom emulira i snagu.

alhemija (pipanje metala u zlato) - bob

topljenje metala - sajlar

Phaze (za sada kvantna fizika nema ni teoriju o prolasku kroz zidove i dve materije na istom mestu u isto vreme ( ne rachunajuci multidimenzionalni svet, koji opet ne bi trebaoda ima veze sa genima) - DL Hawkins

Tehnopatija (da bi odredjena osoba mogla, teoretski da sudeluje sa elektrichnim uredjajima, trebao bi da u gene ima zapisane ogromne baze podataka, listu svih sprava na svetu, mogucnost izvodjenja magnetne indukcije, i nekakav wireless transmiter) - mali Mikah

dont get me started on Hero's abbilities ...

zbog svega toga - heroes je meni tezak dresh

Vrh Dno