Šta je novo?

Sci-Fi u mojoj sobi-Spooky!:)

... jesi li mozda kontrolisao dugme za palenje? Koliki mu je zazor, tj onaj hod do kontakta? Ako je jako mali, mozda neka vibracija u zgradi bude dovoljna da da kontakt?

... dugme za paljenje je puno djavola, i svega i svachega, i tachno se "zaglavilo toliko da mu treba pomeraj leptirovih krila kao sila, da ga "pretisne" ponovo.

Iskustvo kaze da ovo sa dugmetom nije retka pojava ...

Nije zgoreg da malo bolje pogledas ovo dugme ... mozda samo ona oprugica unutra ne vraca dugme dovoljno, a na nekim novim kucistima to dugme zna da bude bas labavo kao i da nema povratnog mehanizma-oprugice.

Aj bas cu sutra da otvorim kuciste,pogledam dugme,procistim i tkao to..
Sto se tice BIOS-a,ja stvarno ne vidim tamo nista sto bi moglo da bude uzrok.Jedino da nije kao sto ti kazes neki malware,mada imam KIS,legalni,registrovan,updateovan,takodje i AdAware..Al ae videcemo i to ..
A da uradis clear CMOS pa da vidis kako ce da se ponasa?

Meni je ti sa dugmetom nelogicno. Zar se ne bi komp nekada i ugasio sam od sebe? :trust:. Mada to zavisi i od podesavanja, ali uglavnom je podeseno da se komp gasi na najmanji kontakt...

Mrezna kartica je disableovana kako za uspavljivanje tako i za budjenje racunara.Ne vidim kao bi to moglo da se desi?Tv kartu nemam;)

Probaj da otkacis kabl, nece da te boli a mozda resis dilemu :d

Druze ne slusaj nista sta ti ovi pricaju, sta oni znaju...box cooler, lan kartica, "ISDN mi sumnjiv", mis dobija struju, ciscenje Biosa, vadjenje kablova, paljenje na tastaturi, sumnjiv power on taster na kucistu, kao riknjava ploca a podize se Windows sam od sebe...ma forget it....kada bi ih poslusao sta sve da uradis ostalo bi ti prazno kuciste (bez power tastera naravno) a sta bi onda ukljucio? Nepostojeci racunar....forget it, i vrapci na grani znaju da su ovakve manifestacije samo zatisje pred buru, sinko moj ti ces se uskoro u kuci suociti sa fenomenom zvanim Poltergeist, zato bolje odma da stavis TV na prazan kanal i cekas, jer kad i tv pocne da se pali samo od sebe onda ce biti kasno za pitanja na Benchu.

@ Igoritza

Sken je cist,nema malwarea.Wake on lan ili wake on bilo sta drugo je u BIOS-u disableovano.

@Coola

Da,SBB je u pitanju.Sto?

@Stormwatch153

EPIC!:D

Ne znam sta mu je,uostalom,cekam,pa cemo videti.Moje neko razmisljanje me navodi da je ploca,jer ne vidim sta bi drugo moglo da bude?Mada opet ko zna,sve sljaka normalno,komp je max stabilan..Eo nocas se nije upalio:D Videcemo danas kad dodjem sa faxa,u povratku cu da svratim bas do servisera da vidim sta ce tamo da mi kazu,pa se mozda zajedno budemo smejali ovde tome:)

Ja sam naravno shvatio nebinu salu i tako sam reagovao.
Evo ga sad jedan ozbiljan savet:
Iskljuci sa ploce power on kablic i sledecih 7 dana ga pali tako sto ces prineti sarafciger na te 2 igle na ploci. Ako se ne ugasi nijednom zna se.

I drugo:
Iskljuci ga iz uticnice!
Ako i dalje bude radio, vreme je da poerazgovaras sa lokalnim svestenikom.

Vec 2 dana se ne pali,nista nisam cackao:D U servisu mi rekli da nemaju blage veze sta moze da bude,mada mi je receno da ako nesto moze da dovede do toga je ili probijianje struje negde na maticnoj ili sama maticna po sebi defekt dobila neki sta god im sve to znacilo:)Rekose da kad hocu donesem pa ce videti sta ce,nece praviti problem oko garanicje u svakom slucaju;)
Hvala svima koji su se ukljucili,ako bude bilo novih interesantnih momenata javljam;)
Pozdrav!
:wave:

Jednostavno je postoje samo tri stvari koje mogu da budu kao sto su ostali vec rekli:
1. Najverovatnije nisi bas sve wake-up evente isklucio iz biosa, win nema veze s tim, flash najnoviju verziju i polako opciju po opciju iskljuci sve, setup default ne pomaze jer neke od ploca imaju to kao def. setovanje, samo rucno
2. Malo manje verovatno je da se power dugme zaglavilo ili zice pobrljavile, uvek mozes da ga iskljucis ili prevezes na reset dugme.
3. Duhovi, ako je to onda si na pogresnom forumu. :)

Preporuka da ipak spavas sa jednim okom otvorenim:sceptic:

Ma dugme 100%. Bas danas na poslu kinesko kuciste nece da se upali dok ne zabodes palac do kraja. Vidim i kod tebe je kinez samo sto se samo pali.

pa ako mu se bude ponovo palio, nek podesi u power options da mu se na stiskanje power dugmeta gasi sistem, ako se bude nekad ugasio u radu znachi da je do dugmeta, nishta ne mora da raskachinje i da se drnda sa kablicima.

@ Jafazec,

Sta je bilo jel' sada sve radi kako treba, cim se ne javljas ovde izgleda da jeste?

Haha,tek sad vidim nove postove:)
Ma,retko sam ga gasio ovih dana,skida se nesto,sredjuje se,radi se po malo..Pali se i dalje sam od sebe s vremena na vreme,upalio se bas pre neko jutro...Nije resen problem,ali sam odlucio da ne menjam nista,ne nosim u servis jer trenutno nemaju neku interesantnu plocu da mi ponude u zamenu cak i sa doplatom (jer iz svega najvise mi deluje da je do nje) :S: A mrzi me da cekam da izvale da se zaista pali sam od sebe,jer ko zna koliko moze da potraje..A i komp mi sasvim normalno radi,izuzimajuci ovaj problem koji je definitivno prisutan i dalje;)
Hvala svima jos jednom;)
P.S.Sad vidim da sam se u 39-om postu vec bio zahvalio na pomoci svima i da sam rekao da cu javiti ako se nesto opet desi:)Znam da nisam bas toliko neodgovoran da samo nestanem:)
Ali naravno,hvala na interesovanju!! ;)

Poslednja izmena:
Taman posla da nestanes sada kada je najsladje :-devil-: , odoste ti i box cooler u sig :)

Cuo sam za takav problem pre nekoliko godina. Ako se dobro secam, ploca je imala kratak spoj sa limarijom kucista.

Ja sam imao isti problem sa ASUS-ovom plocom pre godinu dana. Nesto se opako bilo pobrljavilo u BIOS-u sa ACPI-em. Kad sam iskljucio APM, komp se vise nije palio sam ali se tad pri gasenju Windowsa javljala poruka IT`S NOW SAFE TO TURN OFF COMPUTER, pa sam ga gasio na power dugme kao u starijim verzijama Windowsa.
****ga, smaranje ali od tad je ploca radila bez ikakvih problema...

Nazad
Vrh Dno