Šta je novo?

SCG Route vs iGO

ja sam nesto cackao ali ne znam kako se gleda verzija mape??? jer kad pristupim kartici vidim samo imena mapa bez oznake verzije
i jos nesto...da li je citav software koji koristi gps uredjaj na kartici??? i da li mzoe IGO da se zamjeni sa nekim drugim software-om koji ima bolje mape za scg???
 
Poslednja izmena:
Moje licno iskustvo pokazuje da je garmin u Nisu katastrofa. koristeci igo po srbiji stekao sam utisak da su mape bolje obradjene nego garminove.
 
Koristim Mio A701, WM6.1 i iGO8 (ne znam kako da proverim verziju mape) i po Beogradu, Pančevu i okolini sam bio zadovoljan... E sad, skinuh sa zvaničnog sajta GarminMobileXTforWindowsMobile42050w i imam:d SCGRv16 pa me zanima hoće li to raditi na mom uređaju i može li da bude instalirano paralelno sa iGO-om, pa da koristim malo jedan, malo drugi?
 
iGo8, verzije mapa:

Ako je sw na srpskom, onda ovako:
Osnovni ekran -> Postavke -> (next) -> O programu -> (ikona globusa u dnu)

@Baka: na WM6.1 rade, bez problema, istovremeno instalirani i iGo8, i Garmin, i TomTom. Ne znam da ti kažem konkretno za tvoj uređaj ali ne vidim zašto ne bi radilo.
 
Poslednja izmena:
Hvala za info, pretpostavih tako, mada trenutno muku mučim sa razbijenim mi touchscreenom (ispao mi telefon), pa ne mogu da probam - dok ne nađem gde bih to mogao da namestim...
 
Koristim Mio A701, WM6.1 i iGO8 (ne znam kako da proverim verziju mape) i po Beogradu, Pančevu i okolini sam bio zadovoljan... E sad, skinuh sa zvaničnog sajta GarminMobileXTforWindowsMobile42050w i imam:d SCGRv16 pa me zanima hoće li to raditi na mom uređaju i može li da bude instalirano paralelno sa iGO-om, pa da koristim malo jedan, malo drugi?

Moze upravo je poenta tih uredjaja u tome ... ;)
 
ja provjerih verzije mapa kod mene i za Crnu Goru su 2007.07 , da li neko zna mozda za novije???
 
iGO8 - Montenegro8_2008.01_080215.fbl zadnja verzija mape ...
iGO6 - montenegro_2008.01_080305 zadnja verzija ...

doduse po mom skromnom znanju ...
 
Poslednja izmena:
evo ja nadjoh mapu i ubacih je....ali mi gps prijavljuje za mapu da je zakljucana....kako se to otkljucava???
 
evo ja nadjoh mapu i ubacih je....ali mi gps prijavljuje za mapu da je zakljucana....kako se to otkljucava???

Za ovo nisam cuo na PDA uredjaju ... proveri da li ti je SD kartica zakljucana, tj da li je onaj " cuculj " na LOCK ... meni je to pravilo problem. :D
 
iGO8 - Montenegro8_2008.01_080215.fbl zadnja verzija mape ...
iGO6 - montenegro_2008.01_080305 zadnja verzija ...

doduse po mom skromnom znanju ...

Potvrđujem.

@Van Gogh: Mape nisu zaključane. Proveri:
1. da li si odabrao odgovarajuću mapu, za odgovarajuću verziju softvera
2. Da li je softver dobro instaliran
3. da li postoji basemap (mislim da je neophodna)

Ako ta verzija softvera koju imaš korektno otvara bilo koju drugu mapu, onda bi morao da možeš da otvoriš i mapu CG.
 
pazi...ja sam prebacio mapu na sd karticu koju koristi gps uredjaj..i prilikom podizanja tj paljenja uredjaja on prijavi da su neke mape zakljucane....e sad kad ja odem na spisak mapa samo pored mape crne gore koju sam ja ubacio stoji kikona sa slikom kluca i stiskao ja na nju ili ne nista se ne desava tj ne nudi mi nikakvu opciju da mogu da otkljucam tu mapu

evo ako nekome nesto znaci radi se o uredjaju Crpton S1000

u njemu stoji da koristi Nav N Go software i na spisku karti koje on korsiti sve su manje vise sa oznakama 2007.10

p.s.

da li se te mape ubacuju pomocu nekog software-a ili je dovoljno da se pomocu citaca kartica jednostavno prebace u folder sa mapama????
 
Poslednja izmena:
verzija je 2006 a skinuo sam mapu sa ovom oznakom montenegro_2008.01_080305
 
iz nekog cudnog razloga mi kaza da sam banovan sa tog foruma..tj da je banovana moja ip adresa :) a prvi put idem i cujem uopste za taj forum :)

da li je pogresan nacin na koji sam ja iubacio mape???
 
Ko zna, možda moraš da se registruješ.
ne znam da te posavetujem, zaista.

Pogledaj PP

EDIT: Čekaj, a da ti ne pokušavaš da istovremeno staviš dve mape Crne Gore? Nisam siguram da to može...
Možda da promeniš ekstenziju one 2007.07 mape da NE bude .fbl (ja je ne bih brisao), a da ubaciš i ovu novu?
 
Poslednja izmena:
pazi..prebacio sam staru mapu na racunar...da je ne bih brisao i mijenjao ekstenzije...i tek sam onda ubacio novu mapu...znaci do toga nije problem..izgleda da je nekakav problem do licence ?!
 
pazi..prebacio sam staru mapu na racunar...da je ne bih brisao i mijenjao ekstenzije...i tek sam onda ubacio novu mapu...znaci do toga nije problem..izgleda da je nekakav problem do licence ?!

imas lic file-ova koliko hoces ... zameni nekim pa probaj ;)
 
evo sad skidam komplet IGO8 sa mapama...da ga ubacim da vidim kako to cudo izgleda...
 
evo sad jos problema :mad: :smash:
skinuo sam IGO8 sa mapama i to je neki 1.27GB...sa folderom IGO8 zamijenim postojeci igo folder i kad upalim uredjaj dodje do menija kada mogu da biram music player i sl..ali kad izaberem navigaciju ne reaguje....e onda sam folder preimenovao kao stari da bude samo igo....i opet nista...pa mi rekose da igo8.exe isto preimenujem i to uradih pa stavih igopna.exe i onda kad izaberem navigaciju odreaguje :) ali samo tolik oda se pojavi crni ekran i da poneakd ali rijetko prijavi neku gresku i to je to....
ima li ko kakav predlog???

p.s.

da li ima razlike izmedju IGO8 i IGO8 pored kojeg stoji neka oznaka PNA??????
 
Poslednja izmena:
Uhhh... Pitanje je koji si iGo skinuo. Ne znam da li postoje posebne verzije softvera za PNA. Na
žalost, čini mi se da ćeš morati da pročitaš temu sa 100 i kusur strana, na forumu na koji sam te uputio (video si PM?).

Ovako, od oka: to što imaš crni ekran, ako se dobro sećam, znači da rezolucija tvog ekrana nije default rezolucija zapisana u tvom softveru. Što će reći, pogledaj kako su ljudi definisali rezolucije u sys.txt fajlovima.
A možda i potpuno mašim temu...
 
Imas posebnu verziju softvera za PNA, mape su iste ali softver kao i kljuc imaju razlicite. Ja sam za iGO8 instalirao preko 5 verzija :zgran: od kojih sigurno radi jedna ali i onda mora sa posebnim parcetom zvanim M2 da se uradi.

cak su neke ranije BETA holandske verzije radile odlicno. Pitanje je takodje da li uopste moze iGO8 na taj PNA zbogh nekih zahteva samog softvera :S:

@ Van Gogh

na tom sajtu sigurno imas resenje ... problem je dugog " search-a " , jednostavno moras da iscitas sve stranice u temi posto negde siguno ima resenje ...
 
Poslednja izmena:
ja nadjoh neki patcg....sa pda na pna za igo8...i krene da odradi ali onda prijavi gresku crc32...nema sto nego skidam redom...pokusacu da nadjem neke sa oznakom pna....hvala na pomoci
 
IGO 8 na Crypton-u

Ja imam Crypton S800 i odavno sam ga nabudzio da radi igo8.
Dakle ako nadjes na netu verziju koja u sebi ima IGO8.exe fajl to ti je dovoljno da radi. Mape se samo stavljaju u folder content/maps unutar foldera igo8 ne treba instalacija.
Dakle moja iskustva su da je sve u konfiguraciji. 99% konfiguracije je sta uraditi sa sys.txt fajlom koji je unutar igo8 foldera.
Bez izmene tog fajla dobijem crn ekran i poruku o gresci, tj. padanju igo-a.
Moj sys.txt izlgeda ovako:

---------------------
sdcardpath="\\SDMMC\\"

[interface]
resolution_dir="320_240"

[device]
type="I.MX21 ADS"

[gps]
port=1
baud=4800

[rawdisplay]
driver=gdi
class="landscape"
screen_x=320
screen_y=240

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
slowsim=1
loop_sim=1
mute_os_key=1

[map]
;auto_nightmode=0

[msnd]
msnd.start=0

[smartzoom]
minzoom=60

----
za Crypton s1000 to treba izmeniti posto mu je rezolucija 480x272 a ne 320x240 kao kod mene dakle svako 320 i prethodnom tekstu zameni sa 480 a svako 240 sa 272.
Inace na torrentu sam nasao i 2008.01 mape za igo8. Mnogo bolje radi od originalnog a i puno je lepsi.
Zarko
 
ma provalio sam i ja da glavna fora sa sys fajlom..ali isto tako kod mene nece da radi igo8 dok exe fajl ne preimenujem u igopna.exe e tek onda pokrece igo ali odna uvijek prijavi neku gresku
 
exe fajl....

ne moras da preimenujes taj exe...
Unutar Navione foldera imas fajl CS_SystemSet.ini. U njemu ti stoji kako se zove exe od IGO-a dakle stoji nesto ovako:
-----
[FILE_NAME]
NAVI_FILE_NAME=\SDMMC\igo\igopna.exe
------
Ako promenis tu liniju CS_SystemSet.ini fajla procices bez preimenovanja exe fajla.
Ajde probaj to da odradis i da stavis ono sto sam ti poslao kao sys.txt i javi mi da li ti radi.
Ako nece uploadovacu ti negde ono sto ja koristim pa da probas sa tim...
Zarko
 
aha...evo sam tek sad provalio da postoji taj fajl :) jer sam ja do sada radio rename tog fajla...e sad mi odstaje jedino da nadjem verziju za 480*272 jer sve su varijante za PDA uredjaje
 
evo sam uspio da ga upali da radi...nasao verziju za pna...promijenio sys fajl, stavio putanju do igo.exe fajla....i radi...jos samo da ubacim mape...pa da vidimo kako radi :)


update:

sad imam problem, cim ubacim mape nece da podigne IGO, krene, pojavi se loading slika i tu se ugasi uredjaj, a u slucaju kad u foledru sa mapama imam samo basemap onda radi...tj pokrece igo8
 
Poslednja izmena:
probaj ovu verziju...

http://rapidshare.com/files/118777930/probaj_ovo.rar.html
Pobrisao sam neke fajlove koji ti nisu bitni (mape demografiju vecunu jezika itd) a to sve moze da se nadje na netu veoma lako posto su ti fajlovi isti u svim verzijama (tj. imas samo novije i starije ali svi rade).
Dakle probaj da li ti ta verzija radi. Inace moj savet ti je da se ne zezas previse sa karticom koju si dobio nego da kupis novu od 2gb i sve eksperimentises sa njom. Sta kod da zeznes moci ces lako da se vratis na staro.
Da bi podigao Crypton sa prazne kartice prazna mora da je formatirana sa FAT16 ne sa FAT32 i trebas sa originalne kartice na nju da stavis nk.bin fajl i Navione folder.
Inace ja sam na svom Cryptonu uspeo da dobijem start meni i desktop i da startujem kojekakve igrice. Imas brdo slicnih uredjaja ovom Cryptonu i dosta sajtova koji se bave time kako da ga hakujes da moze da ti startuje sta god od aplikacija.
Jedan od prodavanijih modela sa potpuno istom specifikacijom (procesor software interna memorija itd) je Omnitech GPS, tako da skoro sve sto pise za njega po sajtovim mozes da iskoristis. Ima nekoliko foruma koji se bave tim uredjajem mozez da ga googlujes a evo ti jedan link:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=102184
Zarko
 
Nazad
Vrh Dno