Šta je novo?

SCG Route vs iGO

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
Da li neko moze da mi kaze kako su se pokazale ove dve mape na teritoriji Srbije, tj. koja je trenutno bolja?

Ne mogu da napravim poredjenje, jer SCG Route nisam koristio, ali iGo/MioMap mapa Srbije je sasvim OK. Ima mana, gresaka, nije kompletna (za to su potrebne godine), ali Contrast radi na tome i cini mi se da im je to mnogo unosniji posao nego PlanPlus i da ce tu biti azurniji nego kod PP.

Ako te interesuje nesto konkretno, reci, pa da pokusam da ti dam dodatni info :)

Da li iGo moze da se koristi na laptop kao sto moze SCG Route sa programom nRoute?

Nakon mucenja i sopstvenog laganja da TomTom kako tako radi ovde - iGo je pravo osvezenje. Cak i moja ulica u kojoj zivim i koje nema na plan plusu jer je relativno nova, postoji na novoj mapi za iGo.

Mada je i garmin XT vrlo vrlo dobar...

Prednost poslednje verzije SCG route je broj obradjenih gradova sa detaljnim mapama, oko 80 - i sa tog stanovista nema dileme SCG route koju pravi infoteam je trenutno korisnija. Evo ima i Stara Pazoa pa se vise ne gubim kada idem da kupim kiselu vodu, znate, veliki je ovo grad :)
Ako je bitan samo BG, nema neke razlike. Mozda ima oko jedosmernih ulica i tako nesto, ali ko ce to sve uporedjivati.. :type:

Jedno glupo pitanje... Postoji li taj iGO za Symbian tacnije UIQ3 (P990) ??

Ne. Koliko znam, postoji samo za WM.

Koji je bolji

Isprobavam ovih dana i SCG Route i iGO kartu Srbije. SCG je verzija 1. 5 a iGo je sa datumom 7.12.2007.

Garmin program je XT verzija 4.10.40wp, a iGo je 2006 Plus Jun 18 2007.

Vidna razlika je da je iGo u svemu mnogo brzi (mereno na istom PDA), pogotovo izracunavanje putanje, a ima i "more user friendly" ekran. Na primer, u iGO-u odmah vidim u kojoj sam ulici a toga kod Garmina nema.

Sto se tice preciznosti i kompletnosti mapa, tu je verovatno Garmin u prednosti, ali to je za mene manje bitno. Za velike gradove razlika je, izgleda, neznatna, a za manja mesta navigacija cesto i nije potrebna.

Garmin program SCG route po meni bolji IGo sam vrlo kratko koristio, takodje i drugar koji je imao IGo u PDA , i kome sam ubacio mapu SCG route kaze da je mnogo bolja od IGo ,precizniji , manje gresaka i savrseno radi na symbian telefonima.

Vlada

postoji verzija za non mobile windows ili preko emulatora?

Ako misliš na iGO, postoji verzija za PC i za Win mobile ;)

Posto sam od petka poceo da koristim GPS :) i ubacio sam SCG Route i mogu reci da su ga bas extra uradili.Danas sam za experiment isao nekim putem od Sapca do Bg po selima nekim i svaki put je bio ucrtan cak i stari dobar sljunak :D

Posto sam od petka poceo da koristim GPS :) i ubacio sam SCG Route i mogu reci da su ga bas extra uradili.Danas sam za experiment isao nekim putem od Sapca do Bg po selima nekim i svaki put je bio ucrtan cak i stari dobar sljunak :D

i ja mislim da je bolji SCG od iGO, takodje mapa Bosne i Herzegovine ne valja nista na iGO :wall:

Bosna i Crna Gora jedva da su odrađene, istina.
Sve ostalo mi izgleda bolje nego na Garminu.

Ono sto je primetno kod Garmina je sporost, iGO je puno brzi u kalkulacijama i prikazu, doduse ovo je za verziju XT, predpostavljam da je na samim PNA uredjajima Garmin puno brzi ... ,)

Ako neko ima " evropska " iskustva bilo bi lepo da ih ovde izlozi :)

Ja sam "nabavljao" razne verzije Garmina XT i nigde nemam precizno BG, moze odgovor, bar na PM.

Najprecizija mapa za garmin je trenutno 1.6 SCG route, mozes je skinuti legalno sa Garmin sajta. To mislim da je najtacnija sto se tice Garmin-a, za iGO postoji mapa za verziju iGO8.

p.s. imas pp ;)

Ono sto je primetno kod Garmina je sporost, iGO je puno brzi u kalkulacijama i prikazu, doduse ovo je za verziju XT, predpostavljam da je na samim PNA uredjajima Garmin puno brzi ... ,)

Ako neko ima " evropska " iskustva bilo bi lepo da ih ovde izlozi :)

Meni je drugar koji redovno koristi Garmin nuvi (ne znam koji, moram da proverim) rekao da je MobileXT brži kod mene na telefonu, u odnosu na njegov uređaj.

Prijatno iznenadjenje

:) Moram da primetim da posle najnovijeg upgrade-a 4.20.30w i nove scg 1.6 mape sve izgleda puno bolje za Garmin, :zgran: prijatno sam iznenadjen brzinom mada sam juce primetio gresku na mapi u Novom Sadu u ulici Ilije Bircanina br. 42,

Ali brzina i glasovno navodjenje je popravljeno rekao bih bar za 50 % :)

Jedino što je ostalo na XT Sicg 1.6 kolko vidim neoznačene jednosmerne ulice. Inace search dobro sljaka, i kada se traže ulice sa đščćž

iGo ima oznachene jednosmerne ulice shto dosta odgovara! Zboravio sam kako je na Garminu. Inache sada mi je trenutno insaliran iGo jer je Garmin bio nenormalno spor. Toliko me je nervirala ta sporost da sam morao da probam iGo.

Ako je siuacija sa 1.6 znachajno promenjena, mozda i vredi ponovo probati Garmin?

iGo ima oznachene jednosmerne ulice shto dosta odgovara! Zboravio sam kako je na Garminu. Inache sada mi je trenutno insaliran iGo jer je Garmin bio nenormalno spor. Toliko me je nervirala ta sporost da sam morao da probam iGo.

Ako je siuacija sa 1.6 znachajno promenjena, mozda i vredi ponovo probati Garmin?

pazi mislim da nije fora u mapi 1.6 nego u " upgrade-ovanom " softveru ... puno je brzi ... danas sam napravio turu Novi sad - Beograd ( senjak, novi beograd merkator ) i nazad ns i mogu da kazem da je izrutovao 99 % tacno ... :smash: ranije je pravio rekalkulaciju posle pogresnog skretanja ... sada ti govori kakva krivina sledi posle prvog skretanja ... bas sam se iznenadio ...

SCG je precizniji, iGo se ponekad izgubi...

e sad sto se tice samog menija, to je stvar navike, recimo meni tomtom navigacije je najbolji, a iGo mape najgori, jako se tesko snalazim u tom programu, al kao sto vec rekoh, samo navika

evo da ne bih otvarao novu temu i ja da pitam nesto...trenutno imam na raspolaganju crypton s1000 navigator koji ima Igo software i nakome su mape crne gore izuzetno lose na nivou gradova...znaci Podgorica skoro da i nije obradjena, gledao sam scg route i nevjerovatna je razlika koliko su mape bolje odradjene...da li neko moze da pmi kaze da li ove mape mogu da se ubace da se koriste u uredjeju koji ima IGO software i dali mzoda za IGO postoje neke bolje mape za Crnu Goru

evo da ne bih otvarao novu temu i ja da pitam nesto...trenutno imam na raspolaganju crypton s1000 navigator koji ima Igo software i nakome su mape crne gore izuzetno lose na nivou gradova...znaci Podgorica skoro da i nije obradjena, gledao sam scg route i nevjerovatna je razlika koliko su mape bolje odradjene...da li neko moze da pmi kaze da li ove mape mogu da se ubace da se koriste u uredjeju koji ima IGO software i dali mzoda za IGO postoje neke bolje mape za Crnu Goru

Garmin ne ide u iGO i obratno. Postoji neka varijanta sa konverzijama mapa ali mi to deluje suvise komplikovano i bojim se krajnjih rerzultata.

Napisi koja ti je verzija mape za Crnu Goru ... mozda ima novijih

iGO ne pravi mape za nase podrucje nego kupuju od nasih firmi koje ih prave tipa " PlanPlus " ...

Ove softvere je najbolje koristiti u kombinaciji ( Garmin + iGo ), jednostavno nesto ne stima na nekim podrucjima, upalis drugi softver i sve fercera

Poslednja izmena:
Vrh Dno