Šta je novo?

scart vs činč

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Da li ima razlike ako se TV-out sa grafičke karte spoji na scart ulaz televizora ili na činč video-in ulaz?

jddipqd je napisao(la):
Da li ima razlike ako se TV-out sa grafičke karte spoji na scart ulaz televizora ili na činč video-in ulaz?

Sa scartom uvek dobijaš mnogo bolju sliku i pun stereo zvuk, dok sa činčevima onako prosečna slika i prosečan zvuk, ali većina ljudi ne primećuje razliku...

Pozdrav, Cineman boom FX

jddipqd je napisao(la):

Eh... nije shija nego vrat. Ako se video signal prenosi kao kompozitni, onda mu je svejedno da li ga konektujes preko skarta, cincha, bnc-a, shtekera 220V :D ili sl. Razlika postoji ako prenosis RGB signal koji mozes da prenosis jedino kroz skart. Doduse, mozes i kroz tri cincha, mada nisam vidjao takvu kombinaciju. Sustina je da kvalitet ne zavisi od konektora.

Za zvuk takodje nema razlike.

Pozdrav! :smokin

merlin je napisao(la):
Nema nikakve razlike.
Pa bogami izemđu skarta i činča ima velike razlike, pitaj nekoga ko se bolje u to razume, pa ćeš i videti u ćemu je razlika...

Pozdrav, Cineman boom FX

O cemu se ovde radi? O konektorima?
U tom slucaju, razlika izmedju chincha i scart-a (koliko ja znam?) je u tome sto je chinch otprilike mali okrugli (neko bese postovao sliku?) konektor koji malo podseca na konektor za koaxialni TV kabl, a scart je duguljast sa mnogo (kolko bese, 40?) pinova i dimenzije ova 2 konektora su nebo i zemlja.
Ma ogromna razlika, ne vredi opisivati :D :D

A sto se tice pitanja pitanja koje je postavio jddipqd
Decko hoce da zakaci TV out sa graficke na TV ili video. U tom slucaju, kako god da hteo da ga zakaci (znaci da li je to chinch konektor ili scart konektor), standard je isti i tu nema razlike. Koliko sam ja shvatio radi se o kompozitnom TV izlazu na grafickoj?
Lepo je Kiza to napisao

Jer kad bi bilo neke razlike, onda bi morao i na grafickoj da poseduje i scart i chinch izlaze, ili pak da ima neku masineriju koja ce da konvertuje signal i na kojoj ce da pise "chinch to scart" ili obrnuto??? :confused: :confused:
Ja konkretno ovde kacim TV out koaxijalnim kablom koji na 2 kraja ima chincheve, jedan kraj ide u karticu, drugi ide u chinch to scart adapter koji je utaknut u scart ulaz na videu

Pozdrav :p

Cineman je napisao(la):
Pa bogami izemđu skarta i činča ima velike razlike, pitaj nekoga ko se bolje u to razume, pa ćeš i videti u ćemu je razlika...

Pozdrav, Cineman boom FX

covek je rekao da nema nikakve razlike ako se TV-OUT koji je cinc spoji preko cinc-to-scart adaptera na TV.

Cineman je napisao(la):

Pozdrav, Cineman boom FX

Kao sto rekoh, za ono sto je covek pitao nema nikakve razlike.

I nema i ima i kako kome i kako gde i kad!

Neke kartice imaju i svhs izlaz a neke i bolji i onda je u principu bolje na scart jer on ima sve moguce odgovarajuce. Medjutim ta stvar mora biti podrzana i od strane TV-a inace nista od toga tj tad je stvarno svejedno koji konektor koristis!

Ako je skart stvarno podrzan od tvog stereo TV-a onda mozes dobiti mnogo bolji zvuk sa zvucne direktno a ne iz kompozitnog signala. A u tom slucaju koristis samo jedan (scart) konektor (na TV strani) a chinch ti ostaje slobodan za nesto drugo...

U nekim slucajevima i slika moze biti bolja ali retko...

RGB ulazi su na scart vrlo retko podrzani...

petri je napisao(la):
Ja konkretno ovde kacim TV out koaxijalnim kablom koji na 2 kraja ima chincheve, jedan kraj ide u karticu, drugi ide u chinch to scart adapter koji je utaknut u scart ulaz na videu

Pozdrav :p

Ta tvoja konekcija bi mogla da bude za diskusiju posto koaxijalni kabl u samoj sredini ima samo jednu zilu-odnosno jednu zicu odredjene debljine npr. 1.1mm-ako se ne varam ona je i glavna za signal, ona upletena zica okolo je da kazem-masa.Verovatno kod tebe,odnosno za TV signal nema veze ali za Hi-Fi bi bilo dosta diskutabilno posto postoje razna pravila zasta se koristi licnasti-odnosno visezilni kabl, a zasta jednozilni, pa cak i visezilni imaju i zahtev za min. broj zila (licni) u nekom preseku (konkretno kabl za zvucnike)-sve zavisi od namene-vrlo je bitan i kabl.

Nazad
Vrh Dno