Šta je novo?

Scandisk problem

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Odjednom mi se scandisk poceo sam startovati svaki put kada palim WinXP. Inace uvek lepo ugasim masinu tako da nije lose gasenje u pitanju. Kako se gasi to cudo da me vise ne nervira. Nisu ni BB jer sam proverio povrsinu diska...

I meni se u zadnje vreme do desava..... Skenira iNTFS i FAT32 particije.......

Pa samo mu zvekni da prekine kad krene..... 🙂

A jel ga pustite da odradi do kraja ili prekinete ? Pustite da odradi i sledeci put ce biti OK...Barem je tako kod mene !

Genghis Khan je napisao(la):
A jel ga pustite da odradi do kraja ili prekinete ? Pustite da odradi i sledeci put ce biti OK...Barem je tako kod mene !

Ma skeniro sam ponovo sa chkdsk /r i nasao mi je bad sector medjutim posle toga je to kao sredio i vise ni ne prijavljuje bb sto je totalno neverovatno. Sad na kraju svakog proveravanja hd-a kaze da nema bb. Jer moguce da ga je ispravio ili ga je samo iskljucio pa ga disk vise ne prijavljuje. Dal da nosim HD na garanciju? i kako da im objasnim da ima BB kad se vise ne vidi?!?

Ma reinstaliraj ti sistem, pa onda vidi jel se to opet manifestuje..... Ziher je SW problem!

Taj bad sector koji ti je nasao je _obelezen_ kao bad sector i OS zaobilazi snimanje na njemu. Dalje ce te obavestavati o BS jedino kad se pojavi neki novi (pa ce i njega obeleziti i to je to). Obelezene bad sectore mozes da vidis sa bilo kojim disk scan programom koji hoce da prikaze mapu diska. U nekim, npr norton disk doctoru moras da udes u options prvo i ukljucis da ti stalno pokazuje mapu diska - pa onda kod skeniranja tacno vidis bad sectore obelezene crnim. To bi trebalo da bude dovoljno i ovima iz servisa.

Nekada se i meni desi da scandisk drlja svaki put kad restartujem komp. Kad ga pustim da odradi do kraja prestane da se pojavljuje neko vreme, ali nekeda ni to ne pomaze. jednom sam uspeo da ga iskljucim za stalno,al se sad nesecam kako.Ako bi me neko podsetio bio bih zahvalan.

Za stalno ga mozes iskljuciti upotrebom chkntfs /x.

silverglider je napisao(la):
Taj bad sector koji ti je nasao je _obelezen_ kao bad sector i OS zaobilazi snimanje na njemu. Dalje ce te obavestavati o BS jedino kad se pojavi neki novi (pa ce i njega obeleziti i to je to). Obelezene bad sectore mozes da vidis sa bilo kojim disk scan programom koji hoce da prikaze mapu diska. U nekim, npr norton disk doctoru moras da udes u options prvo i ukljucis da ti stalno pokazuje mapu diska - pa onda kod skeniranja tacno vidis bad sectore obelezene crnim. To bi trebalo da bude dovoljno i ovima iz servisa.

U norton disk doctoru 2003 nema u opcijama mogucnost da se vidi mapa diska. Jel ima neki drugi softver?

Startujes norton disk doctor, pre ikakvog skeniranja ides na "Options" pa na tab "Surface test", stikliras "enable surface testing" i u dnu imas za stikliranje "Show disk map during surface test".

silverglider je napisao(la):
Startujes norton disk doctor, pre ikakvog skeniranja ides na "Options" pa na tab "Surface test", stikliras "enable surface testing" i u dnu imas za stikliranje "Show disk map during surface test".

Ja imam samo opciju enable free space testing i kad to stikliram opet nema nista?!? Moj je verzija iz NU 2003

Svasta. Kod mene stoji opcija velika k'o kuca.
Mozda imamo razlicite buildove - ja sam bio uzeo i registrovao Pro verziju jutilitija i uradio sve apdejtove do sada.

Nazad
Vrh Dno