Šta je novo?

Sbb

njihov operater mi je licno rekao da se manem corava posla u pokusaju da uvedem internet preko kablovske..

prvo, valjda si ogranicen na dl od 300mb mesecno!!!

drugo , moras da stavis cekove u vrednosti od 6000 u depozit za kablovski modem i trece da pucas na svaka 2 meseca oko 800 dindzi za taj kao non stop interent a brzina se nenavodi..(mada ne bi trebalo da je mala jer je ipak to kabli)

sve u svemu , kao i svaka druga ponuda za internet kod nas :uzmi brzinu koja se koristi u zemljama EU , podeli je sa 100 , uzmi cenu , pomnozi je sa 100 , ugradi najgori moguci hardware, zaposli majku od svalerke kao sys op-a i ponudi to slepcima koji i dalje mastaju o isdn...

jedino PTT KDS ima ponudu koja je ok u ovom momentu.

Da bi postao korisnik SBBa prvo mora da das 1300 dinara za instalaciju. 4000 dinara ostavljas kao depozit za modem. Depozit ne moras da ostavljas ukoliko odjedanput platis 2 paketa. Paketa ima raznih a najbolji po meni je 350 MB/mesecno 256kbs za 1350 dinara. Posto taj PTT radi samo na jednom kvadratnom kilometru u Beogradu sa tendencijom da se do 2050. uvede u celom Bgd a u NS, odakle sam i ja, do 2155. godine, mislim da je trenutno ovo najbolje sto mozes da dobijes.
Mene interesuje da li je neko koristio SBB i kako to radi?

sbb je na 3 kvadratna km.....

To za SBB su vec pocheli da "oblepljuju" po ulazima u zgrade...izgleda da su spremni da "omasove", ali za ne male pare

Da, paket mozes da potrosis za 60 dana, sto i nije tako lose.

Pa i nije to tako skupo. Ja mesecno potrosim oko 30 sati na EUnetu (~900 din) + 30 sati telefoniranja (~300 dinara) = 1200 dinara i za to vreme "skinem" oko 300-350 MB (po DU Metrer-u). Znaci ovo bi me kostalo 150 dinara vise a letelo bi mi 6 puta brze nego sada (256kbs) i ne bi mi bila zauzeta telefonska linija. Vredno razmisljanja.

Da, ali da znash koliko je malo 300 MB kada si na "kablu"...

Jeste da 300 (350) Mb nije nista za kablovski net, ali je zato veca brzina surfovanja uzitak za koji vredi platiti. Ja se nikada ne bih vratio na modem. Takodje je komfor biti online 24/7, messanger ima smisla.
Retki su padovi mreze a brzina je zaista priblizna 256 kbps. DL ide u proseku 25 Kb/s.
Eh kada bi se i konkurencija vise omasovila pa da padnu cene...

Vrh Dno