Šta je novo?

sbb vs telekom vs ....

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Evo da ne trujemo ostale teme , evo jedna mesovita gde mozemo da diskutujemo o svim provajderima. Pa sad raspalite ;)

Poslednja izmena od urednika:
Ja navijam za to. I ptt kds da uzmu u paketu i zavrsili su posao ;)

Neće SBB kupiti IKOM niti bilo šta drugo :p kupiće MidEuropa i EBRD, kao što su kupili "Knight Development Support" iz Novog Sada (nikako ne mogu da shvatim ko im dade takvo ime - KDS NS)

Pa ja sam čuo ovde svašta: te kupuje ga "SBB", te kupuje ga "ORION", ja rek`o kupiće ga i "AT&T" u šali pa ljudi pomislili da je to istina :p... Kopernikus ostaje Kopernikus :)

Nadam se da SBB nece kupiti Ikom. Ja sam sa Ikomom ekstra zadovoljan vec 5 godina, i ne zelim potencijalne probleme :d

Sti si tako odbojan ka sbb-u ? Meni je sbb najbolji provajder u zemlji. U mom naselju, nikad ali nikad problem sa njima. Srecan sam sto sam uspeo da potpisem ugovor sa njima. kad vidim ikomove pakete i one silne decimale kod upload-a :D dodje mi da bacim peglu.

Meni licno ikom je nabolji, ima kompletnu ponudu net/tv, koja je najpovoljnija na trzistu.

Nije fer sto je tema nazvana "sbb vs targo vs telekom vs pera (razno)" jer "moj" Vektor je "najbolji" kablovski operater u kraju, onaj drugi (ptt-kds) je mnogo gori i nikako se ta dva ne mogu porediti i staviti ih oba pod "pera-razno" je totalno nepravedno i smatram da zbog toga treba izraziti protest ...

:laugh:

p.s. Pisac ovih redova je izgleda nesto cudno pojeo za veceru i ispoljava neuobicajne oblike ponasanja ...:D

Ja sam na PTT KDS-u i on je među najgorim Internet provajderima u univerzumu. Jedino što vredi je da je net uglavnom stabilan, ostalo je jedna 0.

A što se tiče kablovske TV, tu je NAJGORI provajder u univerzumu. Tačka.

@dulsrules

Ne znam odakle ti to? Jednostavno ne zelim da menjam nesto sto odlicno funkcionise godinama. Ja ruznu rec o SBB-u nisam rekao na forumu. Pre ce biti da si ti postao malo osetljiv i odbrambeno (majcinski :d) nastrojen po pitanju SBB-a otkad si presao kod njih :p

Meni se jednostavno svidja Ikomova politika konstantnog podizanja brzina po malo, bez velike pompe i reklama. Odgovaraju mi paketi koje imaju, a upload mi nije presudan. Evo ja koristim paket koji je sad postao 10/512 + digitalna tv + HBO, za 2300 dinara. Sa mog gledista to je najbolji paket koji postoji u ponudi kod nas za sada, plus nisam vezan nikakvim ugovorom. Naravno, onaj kome treba veci upload se nece sloziti, ali meni ne treba. :)

Generalno gledano, sada SBB i Ikom imaju gotovo identicnu ponudu (mogu da obrazlozim ovo, ako je nejasno zasto). Jos sam pre 3 meseca rekao da ce biti upravo ovako kao sto se sad desava. Na jesen ce Ikom opet malo da ubrza, jer im je takva politika. SBB nece ubrzavati u skorije vreme, ali ce opet kod sledeceg ubrzanja to biti veliko ubrzanje. I jedna i druga politika su validne, pitanje je ukusa. Nemam nista protiv SBB-a, jednostavno ne zelim rizik kad sve funkcionise kako treba :)

Majcinski :D

Elem, zar ti nije truba sto ne mozes da koristis hd skype video u 2012.-oj godini ?
A ipak 2300 din nije mala cifra.

Takođe mislim da Ikom ima konkurentniju ponudu od sbb-a ali nije postojala mogućnost da sa njima potpišem nego sam morao sa sbb-om. A ako sbb bude kupio ikom onda će biti u još većem monopolu, što znači skuplje usluge, ne razvijanje mreže, ne podizanje brzina...

Ja ne koristim ni skype, a kamoli HD skype :d
Mozda se i pokaze kao limitirajuci faktor, ako se budem bacio u video sex biznis, pa mi od visoke rezolucije bude zavisila kolicina posla :D

Salu na stranu, mogu bez problema da koristim HD skype ako zatreba, samo moram jos malo da doplatim za to. Evo racunica i komparacija najnizeg SBB paketa i Ikomovog flat3 koji ja koristim:

SBB: 10/1 + digitalna tv, osnovni paket (1550 dinara + 950 dinara = 2500 dinara) - ugovor 12 meseci
Ikom: 10/512 + digitalna tv, osnovni paket + HBO paket + XXX paket (2300 dinara) - nema ugovora
Ikom (uz upload booster): 10/1 + digitalna tv, osnovni paket + HBO paket + XXX paket (2300 + 450 = 2750 dinara) - nema ugovora

Dakle, postoji i opcija sa vecim uploadom. Na Ikomu imas izbor da placas 200 din. manje nego kod SBB-a po cenu slabijeg uploada, (sto meni, kao i verovatno vecini prosecnih korisnika odgovara), ili ako ti treba veci upload mozes da placas 250 dinara vise nego na SBB-u, a da imas identican down/up kao njihov paket. S tim da se ne moze prosto reci da je Ikom sa tih 2750 dinara skuplji, jer ono sto dobijes nije bas identicno (HBO u SBB cenovniku kosta 400 dinara, a XXX 300 dinara). Takodje, kod Ikoma dobijes i neki telefon uracunat u tu cenu. Za sada nema velike koristi od telefona, ali kad uskoro uvedu numeraciju, konacno cu da se resim Telekom fixnog telefona, a zadrzacu svoj broj :)

Eto, nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ponude su tu negde, nisu bas identicne pa se ne mogu 1/1 uporediti, ali to je otprilike to.

Ako ako, sto je vise ponudjaca bice i cene lepse za nas.

Sta mislite kako ce se kretati ponuda paketa do kraja godine kad je rec o kabl provajderima ? Dal je realno ocekivati jos koju korekciju do kraja godine ?

paketi ce poskupljivati, a bandwidth ce manje vise to pratiti...

Jel kvalitet digtalne isti i kod SBB i IKOM

Pa verovatno jeste, uglavnom...
Ono sto nije isto je nacin kodiranja digitalnih kanala.
Ikom i Vektor kodiraju tako da se za dekodiranje moze koristiti cam modul (uboden u PCI slot od LCD-a) i kljuc/kod kartica, a kod sbb-a se mora koristiti njihov externi dekoder (bljak, fuj, mnogo gadno) sto znaci dodatna kutija i jos jedna uticnica zauzeta i dva daljinska umesto jednog i ...

A kad SBB krene sa fiksnom telefonijom.

Neće mi ništa značiti bez prenosa broja.

Pa verovatno jeste, uglavnom...
Ono sto nije isto je nacin kodiranja digitalnih kanala.
Ikom i Vektor kodiraju tako da se za dekodiranje moze koristiti cam modul (uboden u PCI slot od LCD-a) i kljuc/kod kartica, a kod sbb-a se mora koristiti njihov externi dekoder (bljak, fuj, mnogo gadno) sto znaci dodatna kutija i jos jedna uticnica zauzeta i dva daljinska umesto jednog i ...

To sto kazes da verovatno jeste, nije :)
Oko nove godine sam bio u dilemi da li preci na Ikom ili ostati na SBB-u.
Posto u zgradi imam obe instalacije, probao sam kod druga kvalitete slike i nije to to.
Privlacilo me to da imam samo jedan daljinski i ubodem u tv Ikom karticu, medjutim to povlaci kupovinu modula (oko 50e).
Onda dodje ponuda iz SBB-a da zamenim D3HD za D3DVR besplatno, uz istu cenu na mesecnom nivou.
Sa D3DVR uredjajem dolazi daljinski koji se moze programirati da radi i kao TV daljinac (tako da se koristi samo jedan daljinski). Istina da im uredjaji imaju neke bubice, ja sam se dva puta zalio i dobijao nove uredjaje u roku od dva dana. Inace da su fuj bljak i nisu, pogotovo sto sa ovim imam mogucnost snimanja na ugradjeni HDD (320GB), snimanje dva kanala istovremeno, gledanje slike u slici...
A za zauzetu uticnicu si u pravu 100% ;)

U pitanju je SBB.

Preselio sam se u nov stan gde me cekao Scientific Atlanta uredjaj koji je star 5 godina. Tu je navodno paket bio 10/1Mb. Ruter nije mogao da izbaci vise od 4/450. Uzmem iz prethodnog stana ruter gde sam ziveo kao podstanar koji radi 16/1 i na novoj lokaciji naravno radi 16/1.

Zovem 3 dana da mi se zameni oprema oni to ne rade. Ok, skapiram da je najbolje da raskinemo vlasnik stana i ja taj ugovor i da sklopim novi pod "ok uslovima" a to je 3 meseca 1 din plus wifi ruter plus HD D3 za 2090 din paket naravno 16/1.
To uradimo u petak i sa oznakom "hitno" ona devojka iz Kralja Petra to "prosledi dalje". Danas je utorak i zovem da pitam o cemu se ovde radi zbog cega me niko ne zove, kazu da je tek juce izdat nalog i da je potreno 4 radna dana da bi tehnicari izasli na teren i odradili sve. Naravno pametnica u petak nije ODMAH po nalogu HITNO prosledila zahtev za nov ugovor vec je to uradjeno juce, tako da cu po svemu sudeci cekati neki cetvrtak da mi se instalira nova oprema.

Ja ponovo pitam da li postoji neki zapis da treba da dobijem HD D3 uredjaj da ne bude posle da mi dodju sa SD D3 uredjajem na teren i da bude "nismo znali", ona NE UME da mi kaze i da mi potvrdi vec kaze - mozda dobijete HD D3!?!??!?!?!
Kada se sve sabere i oduzme, za raskid ugovora tj za jun mesec do 8 juna sam platio 450 dinara "koriscenja interneta koji nije radio punom brzinom", a sada cekam da me prikljuce ko zna kada i ko zna sa kojom opremom.

Kada sam bio na Ikomu nikada nisam imao nikakvih problema, kada sam bio na SBB-u u prethodnom stanu, takodje nisam imao nikakvih problema i u sustini kada sve radi kada je sve super - sve je super. Cim nesto krene po zlu, SBB ne ume da hendluje situaciju. Jako su neprofesionalni i vade se na procedure i nedostatkom informacija [ mozda ces dobiti HD D3 ]

Ugovor za D3 i HD D3 nije isti,ni cena mu nije ista.Ne verujem da je moguća takva greška.Jedino što umeju da zeznu je da ti ne dostave risiver po uključenju,nego "kad stigne"."Pult" radnici kod SBB-a u glavnom kod ovakvih pitanja viču "Pero,dođi malo imam jedno pitanje":D

Poslednja izmena:
Znam ja vrlo dobro da nije isto ali kako je situacija specificna [barem se tako uzivo ispostavilo] da cu malte ne biti bez neta 15 dana, ona mi je ponudila ugovor na 2 godine, kao sto rekoh 3 meseca 1 dinar. 16/1.5 i HD D3. Bas zbog toga sam bacio akcenat na to da ne bude kada dodju da prikace HD D3 bude - niko nam nista nije rekao. Dovoljno je neprofesionalno da me kazem ni danas popodne niko nije pozvao da kaze kada ima u planu da dodje. Ja hvala bogu radim i ne mogu bas da budem 24/7 dostupan za njihovu intervenciju.

Ne zelim nista "kad stigne" jer ako nisu za 8 dana mogli da dodju da zamene raspad od modema iz 2007, red bi bio da sa novim ugovorom budem ispostovan do kraja. Na kraju krajeva kakav je to odgovor - mozda dobijete HD D3??? Rekao sam joj da znam da se razgovori snimaju ali da ja nemam nista od toga jer sigurno to niko ne preslusava osim ako ne dodje do ne daj boze neke heavy eskalacije, sto nadam se da nece biti slucaj. Ja sam za ne koriscenje usluge ipak platio 450 din kada sam raskinuo ugovor u petak. To je ok???

Preselio sam se u nov stan gde me cekao Scientific Atlanta uredjaj koji je star 5 godina. Tu je navodno paket bio 10/1Mb. Ruter nije mogao da izbaci vise od 4/450. Uzmem iz prethodnog stana ruter gde sam ziveo kao podstanar koji radi 16/1 i na novoj lokaciji naravno radi 16/1.

Modem SBB-a po mac adresi uređaja prepoznaje koji protok je plaćen.Tako da to izgleda logično u koliko je zamenjen uređaj.Što se tiče otkazivanja ugovora, nije u redu.Kod nas i kad gasiš račun u banci gde si pre vremena otplatio kredit,uz perfektnu otplatu moraš da platiš gašenje računa(***),čak i ako te zovu i ubeđuju da ostaneš kod njih.Izdrži, šta da ti kažem.

Poslednja izmena:
Vise puta sam procitao tvoj post - nisam ga razumeo.

Bicu koncizan.

Stari modem nije davao brzinu 10/1 vec ~4mb download i oko 340kb upload. Molim ih da problem rese jer drugi uredjaj radi pravilno 16/1. Oni to ne cine par dana. U otkazu starog ugovora izracunato je da je navodno internet radio po brzini 10/1 i to kosta 450 dinara za tih 8 dana "koriscenja usluge". Ne znam da li moze jasnije !?

Uredjaj nikada nije zamenjen. Sto se tice gasenja racuna u EFG banci sam eksplicitno trazio odgovor da li se placa gasenje - rekli su da se ne placa.

Izdrazacu svakako.

Vrh Dno