Šta je novo?

SBB utanjio zadnjih dana ???

E, to sam i ja primetio, valjda radi ovaj outpost firewall, majku mu :d. Non stop neke netbios pozive dobijam, koje outpost blokira... Medjutim, kad downloadujem ide na 7-8kB

Problem je sto ja nemam FLAT vec mi na to odlaze megabajti koje placam.
Jel zna neko u cemu je problem ili kako da zaustavim nezeljeni protok (bez eksperimentisanja sa gomilom firewall-ova, mrzi me da se bakcem sa tim)?

Jesi li iz bg-a? Koliko sam ja cuo, te probleme su imali korisnici iz Novog Sada. Zovi tehnicku podrsku i trazi da ti vrate megabajte :) Mada je stvarno bezveze da i taj saobracaj, koji spada u nekakvu sinhronizaciju mreze, obracunavaju.

to je tzv passthrough saobrcaj (neznam cemu sluzi, al' nije ni in ni out). pre su vracali izgubljene megabajte i to odokativno i siroko - uvek dobijes vise nego sto su te ostetili. a sad imaju drugaciji nacin obracunavanja pa kod njih ne bi trebalo da se racuna iako se kod tebe racuna. jedini nacin na koji to mozes da proveris je da ostavis masinu ukljucenu i ne radis nista na netu. zapises broj mb po njihovom obracunu, ukljucis npr dumeter i zapises kolko on pokazuje i ukljucis neki skener (npr portmon sa www.analogx.com) da bi bio siguran da nema nikakve druge komunikacije osim saobracaja sa 192.168.128.1, koji pravi problem.
onda posle sat-dva-tri uporedis sve i vidis. bitno je samo da bude dovoljno vremena da prodje 1+mb (to gledas u dumetru) da bi se eventualno pomerio broj kod njih tj. da bi se pokazalo da maznjavaju. ;)

Hvala za info. Protok stvarno ide ka toj adresi. Napravi 1mb za oko 15-ak min i obracuna ga. Obraticu se tehnickoj podrsci za to, videcu sta kazu.

Inace, 'ladno na njihovom sajtu medju "linkovima" u grupi tehnika stoji link ka benchmarku, i to prvi. :) :banana:

u onom magazinu sto salju pretplatnicima na kablovsku sam juce procitao da su uveli i nove flat pakete od 128-512kbps. Oni su totalni lopovi jer za 128kbps traze 3950 dinara mesecno a isto sa dinamickom IP adresom. Ako hoces staticku IP adresu na 128kbps to kosta oko 8900 kinti. Na poslu sam pa ne znam cenu tacno u dinar jer mi je to ostalo kod kuce. A staticka IP adresa pri 512kbps kosta ni manje ni vise nego oko 50000 dinara. No comment. Kao da su im kablovi od zlata!
Meni u centru dl ne prelazi 7,3kb. Toliko od onih 8kb koliko bi trebalo da bude na 64kbps...

1024kbs je 50 iljada. Mislim da treba da pocnemo da ih kolektivno smaramo, pa da nam daju staticke :) Mislim, ko je spreman da da duplo vise para sa staticku adresu pri istoj brzini, jako je mali broj takvih (samo neki koji hoce da dizu servere od kuce), tako da tu nece, barem po mom misljenju navuci neke pare...

Bad MF je napisao(la):
1024kbs je 50 iljada. Mislim da treba da pocnemo da ih kolektivno smaramo, pa da nam daju staticke :) Mislim, ko je spreman da da duplo vise para sa staticku adresu pri istoj brzini, jako je mali broj takvih (samo neki koji hoce da dizu servere od kuce), tako da tu nece, barem po mom misljenju navuci neke pare...

da, da, 1mbps je 50 iljada... Moja greska, al opet je papreno skupo. LOPOVI

kako rasi SBB u NS? Jle se valja prikljucivati na njihov net i kakav im je flat od 64kbps?

mogao bi i sbb da spusti cene kao ptt http://www3.ptt.yu/noviptt/o_nama/cenovnik.php#kablovskicene

kod njih je 64Kb flat 1000 128Kb 1500 a 256Kb 2000

kad bi bilo 1000 odmah bi uzeo .... razmisljam se da uzmem neki paket recimo 250mb ali nervira me to sto kradu megabajte... moze li neko da kaze koliko se izgubi na mesecnom nivou na te bezkorisne komunikacije

pa 1500 za flat od 64 uopste nije nesto strasno skupo. Kad gdledas ovako koliko na fon puknes ovo je vise nego isplativo, barem za mene ;)

E Zverko da te pitam. U kom si delu grada i kako ide internet? Mislim koliko skines max MB npr za sat vremena! I koji program koristiz za P2P (ako ga koristis) i dali si na statickoj ili dinamickoj IP adresi. A jeli mreza opterecena i kada je najmanje opterecena (najbrzi download)

Poz

Poslednja izmena:
pa ja ga jos nisam nabavio, bio sam se prijavio kod njih pre jedno 2-3 meseca i rekse za dve nedelje pa sledece ce nedelje i tako non-stop. E sad sam ih zvao u petak i rekose da sad moze da ce doci za nedelju ili dve da sve to nameste.

Vrh Dno