Šta je novo?

SBB UniFon

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zauzeti su brisanjem negativnih komentara po društvenim mrežama zato dobijaš bot odgovore,
otkad su pustili eon ni jedan negativan komentar ne može da preživi duže od 2 sata.

Da UniFi radi još negde osim u sopstvenom stanu ovo bi imalo nekog smisla ovako je beskorisno.

Da napišem koju posle skoro 6 meseci korišćenja

Ja sam u Holandiji a roditelji su mi vrlo "IT nepismeni", u prevodu Viber, Whatsapp nikako, Skype - jedva .. (stalno im se ili resetuje ili update ili zaborave šifru .. večito imaju neki problem).

Sve u svemu UniFon mi je ovde instaliran na sekundarnom android telefonu (stari Moto G2) i radi uglavnom dobro. Ima jednu čudnu caku koja se desila pri početku korišćenja nakon prvog update aplikacije: da bi aplikacija uopšte mogla da se registruje, u telefonu moram da imam srpsku SIM karticu. Nemam pojma kako aplikacija i zašto je to uopšte bitno aplikaciji jer samo koristim wifi na tom telefonu, ta SIM kartica se uopšte ne koristi (osim kad dođem povremeno do BGa).

Loše stvari:
- Ako je aplikacija bila isključena pa se startuje "od nule" - u 99.9% slučajeva će prvi poziv biti prekinut posle 30 sekundi i aplikacija će se restartovati - posle radi OK
- Retko (ali ne dovoljno retko da bih potpuno ignorisao) veza pukne (možda jedan u 10 poziva)
- Opet retko (ali ne dovoljno retko da bih potpuno ignorisao) mene ne čuju sa druge strane (ja čujem super, kristalno jasno, ali oni mene ne).
- Volume telefona se automatski resetuje na najglasnije pri svakom pozivu pa već imam refleks da čim se uspostavi veza smanjujem volume da mi zvonjava i sagovornik ne bi probili uvo (a inače kao da je aplikacija dodatno "pojačana", volume sigurno držim na pola pri korišćenju)
- Već rečeno gore da je aplikacija aktivna jedino kada je u telefonu srpska SIM kartica, pa malo smara što moram da mislim na 2 aparata, pre tog update-a je bilo super.

Dobre stvari:
- Kada radi, radi odlično .. nema kašnjenja, zvuk je čist i jasan .. imao sam i kratke razgovore i dugačke od po sat vremena bez ikakvih problema.
- Mnogo zgodno za moje "IT nepismene" roditelje i drugu (stariju) rodbinu koja nije vična androidima, internetu i tim "novotarijama" ..

Instalirao sam UniFon na Lenovo A536 Android OS 4.4.2 , mnogo trosi bateriju, da li je to normalno i ako je normalno da li ga iskljuciti i samo po potrebi ukljuciti

Moj problem sa unifonom je sto od pocetka koriscenja, na mom iPhone-u radi odlicno u svakom smislu, dok na kevinom andoridu lg spirit radi dosta lose. Vrlo cesto ne radi, prosto ne zvoni kada je neko zove, a najveci problem mi je sto se iz nekog razloga nista ne cuje preko njega. Dakle ono bas moras da budes u apsolutnoj tisini i da se maksimalno koncentrises da bi cuo da li neko i sta prica. Prijavljivao sam taj bug podrsci i obecavali su da ce resiti kroz sledci update, ali evo vise od godinu dana nisu to resili.

Instalirao sam UniFon na Lenovo A536 Android OS 4.4.2 , mnogo trosi bateriju, da li je to normalno i ako je normalno da li ga iskljuciti i samo po potrebi ukljuciti

Možda do OS ? Meni je na sekundarnom telefonu Motorola Moto G (2), na njemu je Android 7, nisam primetio nikakvu (opipljivu) razliku sa i bez aplikacije

..., a najveci problem mi je sto se iz nekog razloga nista ne cuje preko njega. Dakle ono bas moras da budes u apsolutnoj tisini i da se maksimalno koncentrises da bi cuo da li neko i sta prica. ...

A meni baš kontra :d Kao da sam automatski pojača zvuk na najjače kad se javim .. razvio sam refleks da smanjujem jačinu zvuka čim se javim :d

Možda do OS ? Meni je na sekundarnom telefonu Motorola Moto G (2), na njemu je Android 7, nisam primetio nikakvu (opipljivu) razliku sa i bez aplikacije

Ovaj moj nema legalan update na 5.6.ili 7, koliko sam citao nezvanicni upgrade postoji ali ja ne znam niti se usudim da radim, drugo u tim nezvanicnim obavezno nesto ne radi, kamera ima problem, neki ne mogu vise da zovu tako da se gubi svrha mobilnog telefona, neki dobiju ciglu.

Skroz lupam i nagađam za OS ... možda uopšte nije do toga ... samo poredim sa mojim Moto G koji uopšte nije šampion ni performansi ni baterije ni ničega .. na njemu nemam taj problem ..

Skroz lupam i nagađam za OS ... možda uopšte nije do toga ... samo poredim sa mojim Moto G koji uopšte nije šampion ni performansi ni baterije ni ničega .. na njemu nemam taj problem ..
malo idem u off
Motorola ima dobre baterije, ima zena staru Motorolu preklapacu baterija traje nedelju dana, prva baterija, ne gleda SMS od placanja pa telefon blinka non-stop.

Nije baš toliko mator :d

Nema ovaj konkretno nikakvu posebnu bateriju 1-2 dana zavisno od korišćenja .. a i star je već 3 godine tako da sigurno nije na svom originalnom kapacitetu ...

Ako me neko zove na fiksni a ja se javim sa mobilnog jer imam ukljucenu Unifon aplikaciju da li se to tarifira meni. Ako se tarifira da li se tarifira u gratis deo 1500 minuta ili posebno.
Ako ja zovem preko Unifon aplikacije na mobilnom kako se to tarifira, znam da je tarifa kako kod fiksnog ali da li se to odbija od gratis dela 1500minuta ili se posebno tarifira.

Unifon ti trosi internet (data). Koliko interneta potrosi, toliko placas, ili ti se skida. Dakle ako si na wifi-u, ne placas nista. Ako nisi, placas onoliko mb, koliko si potrosio za razgovor, odnosno toliko mb ti se skinulo sa mesecnog paketa. Ti kada zoves, tarifira se isto kao sa kucnog fiksnog. U zavisnosti od paketa koji koristis na SBB.

Unifon ti trosi internet (data). Koliko interneta potrosi, toliko placas, ili ti se skida. Dakle ako si na wifi-u, ne placas nista. Ako nisi, placas onoliko mb, koliko si potrosio za razgovor, odnosno toliko mb ti se skinulo sa mesecnog paketa. Ti kada zoves, tarifira se isto kao sa kucnog fiksnog. U zavisnosti od paketa koji koristis na SBB.
Hvala na odgovoru, konkretno mene zanima ovo , imam Unifon na Androidu, pozovem broj u fiksnoj mrezi, po ugovoru sa SBB imma 1500 minuta gratis za moj paket; da li ce se taj razgovor konkretno minutaza odbijati od tih 1500 gratis ili ce se naplacivati samo po tarifi fisne telefonije a grais se nece koristiti.

Unifon ti je produzetak fiksnog. Sve sto se odnosi na fiksni odnosice se i na unifon. Dakle skidace ti od tih 1500 minuta, plus ako nisi na wifi naplatice ti mobilni provajder cenu potrosenih mb.

Unifon ti je produzetak fiksnog. Sve sto se odnosi na fiksni odnosice se i na unifon. Dakle skidace ti od tih 1500 minuta, plus ako nisi na wifi naplatice ti mobilni provajder cenu potrosenih mb.
Hvala na odgovoru, stose tice provajdera setovao sam unifon iskljucivo na wi-fi.

Ne moras ga setovati na WIFI samo ako imas neki mobilni paket koji podrazumeva neku kolicinu "besplatnih" MB. Ako koristis mobilni internet na telefonu i ne placas ga dodatno, neces ga ni placati sa UniFon aplikacijom

Zdravo,
Od skora sam korisnik Trio Golda pa imam i Unifon. Sve je ok, jedino ne znam kako da sa fiksnog broja pozovem mobilni broj koji je prijavljen na Unifon (i dostupan). Elem, kada okrenem svoj fksni sa fiksnog udjem u podešavanje Govorne pošte, a kada okrenem sa mobilnog broj fiksnog (iz aplikacije) on normalno zvoni. ' Teo bi da zvoni mobilni kada ga zovem sa fiksnog... Ali kako?

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Da sam sebi odgovorim - verujem da će još nekome pomoći.
Sam sebe zovem okretanjem nomadskog broja koji je dodeljen mom mobilnom broju prijavljivanjem na Unifon
Znači, okretanjem 076xxxxxxx zvoni tačno taj mobilni aparat (ako je na netu)

Jel zna neko resenje za ovo brisao sam cookies i cache reinstalirao appbrisao sa google naloga pa opet instalirao i nece dok na drugom mobu radi normalno

viber image.jpg

Dali neko zna koliko megabajta trosi unifon odprilike po minutu ili satu kada nismo na wifi

Da sam sebi odgovorim - verujem da će još nekome pomoći.
Sam sebe zovem okretanjem nomadskog broja koji je dodeljen mom mobilnom broju prijavljivanjem na Unifon
Znači, okretanjem 076xxxxxxx zvoni tačno taj mobilni aparat (ako je na netu)

Jel' ovo znači da možeš sa svog pravog fiksnog da zoveš sebe(ukućane) na mobilni/unifon fiksni besplatno (sa 011xxxxxx na 076xxxxxx)?

Da, troši se samo net iz tarife ili wifi - dobro se čuje i baš dosta koristim, i kada sam u zemlji a kamo li u inostranstvu. Bolja je veza od Vibera ili sl.

Da li je neko radio call forward sa mobilnog na unifon?
Da li se forward radi na 011xxxxxx ili na te "nomadske brojeve"?
Da li se na Unifon aplikaciji vidi broj pozivaoca čiji poziv je prosleđen?

Da li još neko ima problema sa Unifonom, tačnije sa konekcijom na server?

Meni radi normalno

Da li Unifon može istovremeno da bude prijavljen na dva mobilna telefona?

Koristim Unifon na svom ajfonu i keva koristi na androidu. Na ajfonu mi uz manje probleme vec godinama odlicno radi. Na androidima, kazem u mnozini jer sam kevi promenio nekoliko telefona, gotovo da ne radi. Dakle instaliram ga, on mozda radi za jedan dva poziva i posle toga prosto prestane da registruje dolazne pozive. Probao sam i da ga stavim da je aktivan u ramu i stavio da taj proces ne ide u sleep i sve sto mi je palo na pamet, ali prosto to u 99% slucajeva ne radi. Jel ima neki trik da ga nateram da radi na androidu, kao sto mi radi na ajfonu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno