Šta je novo?

SBB UniFi

Je l postoji "pouzdan" Android app koji bi Unifi mrezi dao najnizi prioritet konektovanja
tj konektovao se na - samo kada sve ostale (kucne) WiFi mreze nisu dostupne ?

...cisto da ne dodjem u situaciju da se telefon "slucajno" konektuje na (sacuvani, upamceni) Unifi, a na raspolaganju su mu mreze... bez 5 GB mesecnog limita. :)

Je l postoji "pouzdan" Android app koji bi Unifi mrezi dao najnizi prioritet konektovanja

...cisto da ne dodjem u situaciju da se telefon "slucajno" konektuje na (sacuvani, upamceni) Unifi, a na raspolaganju su mu mreze... bez 5 GB mesecnog limita. :)
Imao sam isti problem i sve se potrefilo kada sam dobio ubee , ali problem uopste nije do rutera nego do telefona bar je tako kod mene bilo. Uglavnom resetovao sam ruter i setovao wifi podesavanja na telefonu od nule i vise nemam tih problema kada sam kuci nema sanse da se nakacim na svoj unifi.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Na telefonu isključi auto reconnect za unifi

07496c6de51ad5eb9fea717ea75d9e08.jpg

Sent from dark edge

Ja ne vidim svoj unifi na androidu a vidim na mojsbb da je dozvoljen. Lenovo A536 Android verzija 4.4.2

Hoces da kazes da ti iz nekog razloga nije aktiviran kod kuce? Ne vidim da je to problem ako ti UniFi radi na drugim mestima.

Hoces da kazes da ti iz nekog razloga nije aktiviran kod kuce? Ne vidim da je to problem ako ti UniFi radi na drugim mestima.
Tek sam danas uspeo da aktiviram mojsbb i video sam da je ukljuceno, sad treba da se sunjam okolo po ulazima da vidim da li ce da nesto uhvati. Ovako nema ga na spisku konekcija a telefon pokazuje brdo konekcija koje nisu UniFi. Sta bi se desilo ako bi rucno setovo Unifi ali vidim da nista od onog iz upustva SBB o setovanju nema u ponudi

Poslednja izmena od urednika:
Ne mozes rucno da ga podesis van dometa. Trebalo bi neki komsijski da hvatas, ako nema tvoga, malo je cudno to. Doduse, taj telefon ima prilicno slab WiFi domet.

Ne mozes rucno da ga podesis van dometa. Trebalo bi neki komsijski da hvatas, ako nema tvoga, malo je cudno to. Doduse, taj telefon ima prilicno slab WiFi domet.

Hvata dosta, kad sedim dole ispred hvata komsiku sa prvog koja nije imala pass a ipak je to armirani beton, kuma hvatam kroz 3 zida, kad dolazim kuci pre se zakaci na kuma nego na mene dok sam bio kod drugog provajdera.
Kad prosetam ulaz do ulaza to je mreza koliko hoces, bukvalno na 20 metara brdo novih mreza. Kod mene na ulazu niko nije na SBB, odustali Cekajuci Godoa...

Ipak mi nista nije jasno jer ja ni preko USB stika i antene ne vidim svoj unifi, viidm sebe po SSID ali UNifi ne postoji. Sad me bas zanima da li se to posebno ukljcuje na modem-ruteru kao npr. WPS.

Ne, oni ga aktiviraju automatski, ti ni ne mozes da ga iskljucis (osim preko mojsbb.rs). A posto si jedini u kraju sa SBB, posto nema tvog UniFi, logicno je da ne vidis nijedan drugi.

Hvala na pojasnjenju, nije mi bas 100% jasno jer su neki pisali da vide svoju UniFi i da se na njega kace. Imam jos jedno smarajuce pitanje, ko moze da se okaci; svako ili samo oni koji su registrovani npr. ovde kod nas na SBB

Videces i ti svoj UniFi kad ga budu pustili, cudno je da nisu. Samo u promotivnom periodu su mogli svi, sad samo korisnici SBB, uz login sa mojsbb portala.

Videces i ti svoj UniFi kad ga budu pustili, cudno je da nisu. Samo u promotivnom periodu su mogli svi, sad samo korisnici SBB, uz login sa mojsbb portala.
Na mojsbb je setovan da bude aktivan, mozda ce ga aktivirati kad prodje gratis period. Ima jos jedno pitanje na modem-ruteru 854G-2 Giga centar SERVICE led non-stop trepce, pravim analogiju sa Targo rutrom i tamo bi to bilo on-line, ali tamo kad je treptala led dioda onda nije bilo interneta. Cudna naprava taj SBB modem-ruter nigde nema on-off dugme ma svim ruterima taj prekidac nalazi se pozadi, ovde ima samo reset dugme a to nije to, po meni reset je povratak na fabricka podesavanja.

Hvala ne mrzi me nasao sam na slici, pobrkao sam sa onim cudom za TV, reset je ovde mala rupica a ima on-off prekidac.

Ja sam UNIFI imao i u probnom periodu. Nesto je tu pogresno kod tebe. Meni je za te sitnice uvek bio najbolji 19900 ili twiter nalog SBB. Ekspeditivno resavaju probleme.
Sto se mene tice mnogo su se popravili u odnosu na onaj moj prvi period kod njih :)

^ Slažem se. Ja sam kod njih već 15-ak godina i poslednjih 5-6 je mnogo bolja situacija sa rešavanjem bilo kakvih problema (ma da ih i nema mnogo). Sve se završava najkasnije sledećeg (radnog) dana.

Ja sam UNIFI imao i u probnom periodu. Nesto je tu pogresno kod tebe. Meni je za te sitnice uvek bio najbolji 19900 ili twiter nalog SBB. Ekspeditivno resavaju probleme.
Sto se mene tice mnogo su se popravili u odnosu na onaj moj prvi period kod njih :)
Zvao 19900 kaze covek iz podrske tako treba a mozda je i neka greska, savet idi po kraju i gledaj na mobu da se pojavi Unifi konekcija... Ja samo visim na 19900, pisem na info, sve lepo i fino, kulturni odgovori ali i dalje ostalo je 72 sata i da dodju i nameste lan kabl koji sam kupio i drugi tel. broj i da ne pisem sve ponovo sta sam ispotpisivao i koliko puta, koliko puta sam zvao podrsku, pisoa na info.... :)

Ja ne mogu da vidim unifi u ponudjenim konekcijama koje android pronalazi, ne vidim ga ni na PC na posebnoj USB wi-fi konekciji. Ne kapiram svaka wi-fi konekcija treba da se vidi, cak sam stavljaoi Kali da iz njega vidim da li je skrivena konekcija ali unifi ni od korova. Na mobilnom instalirao sam unifi program. Da li treba i na PC da instaliram unifi program ili neke specijalne drajvere. Pitao kazu aktivan je ali ja ga ne vidim, kazu zabrana da se kacis na svoj al kako da vidim neki drugi ako ne vidim ni svoj. Svi pisu kako setuju ili na starijim androidima stavljaju program da se mob ne zalepi sa konekcijom za unifi u stanu ali meni ne vidi unifi a kazu mi sve radi sve je ok. Sad cu da izadjem napolje i da idem od ulaza do ulaza da vidim dal ce mob da pokaze negde unifi.
edit:
Obisao ceo kraj, nigde ne pokazuje Unifi da se okacim. Ispada da sam jedini aktivirao UniFi na mojsbb nalogu. Znaci neupotrebljivo. Program Unifi na mobilnom pokazuje da mi je najblizi Novakov kafe samo pola kilometra.

Nesto je do telefona. Nema veze da li ti je aktiviran unifi ili ne, moras ga videti. Da ti nije aktiviran ne bi mogao da se logujes, ali bi mogao da ga vidis. Telefon ne zna da li ti imas unifi da li si korisnik sbb ili nisi.

Moja devojka ne koristi sbb, ali koristi unifi, znaci sta je onda zakljucak? Ili ne postoji unifi okolo ili je problem u telefonu. Mozda taj tvoj uredjaj ne salje unifi, pa ga zato i ne vidis.

Nesto je do telefona. Nema veze da li ti je aktiviran unifi ili ne, moras ga videti. Da ti nije aktiviran ne bi mogao da se logujes, ali bi mogao da ga vidis. Telefon ne zna da li ti imas unifi da li si korisnik sbb ili nisi.

Moja devojka ne koristi sbb, ali koristi unifi, znaci sta je onda zakljucak? Ili ne postoji unifi okolo ili je problem u telefonu. Mozda taj tvoj uredjaj ne salje unifi, pa ga zato i ne vidis.
Ne vidi ni cerkin Android Motorola sa novijim OS, znaci zakljucak je da to kod mene iz nekog razloga ne radi, modem-ruter je Calix, bezicna konekcija radi ali Unifi ni od korova, da li tu u modem ruteru treba nesto setovati za Unifi pojma nemam. Ja se preganjam sa svim zivima koji treba da to osposobe i oni kazu radi a situacija kaze da ne radi. Ni win 10 na nezavisnoj USB anteni ne vidi moj unifi iako nisam ukopcan sa lan kablom, znaci unifi iz nekog razloga ne radi. Ako je to wi-fi veza logicno je da mora da se vidi, oni kazu da su zad namestili zabranu da ne mozes da se konektujes na svoj unifi, ok nek su tako namestili ali mora da bude vidljiv.

Nije aktivan na tvom modemu, nije neka nauka to zakljuciti. Tebi licno nema ni potrebe da bude aktiviran, stavise i odgovara ti (da se ne bi slucajno nakacio), prodji gradom i podesi ga na prvoj tacki gde nadjes domet i radice posle toga.

Nemas Unifi kod kuce, sto je i dobra stvar, po meni, a mozes da ga koristis.

Nije aktivan na tvom modemu, nije neka nauka to zakljuciti. Tebi licno nema ni potrebe da bude aktiviran, stavise i odgovara ti (da se ne bi slucajno nakacio), prodji gradom i podesi ga na prvoj tacki gde nadjes domet i radice posle toga.
Ja to stalno govorim onima kojima treba da reklamiram ali ne vredi. Dobro je sto ne traze da resetujem, to je bio nekad uobicajni savet kad zoves podrsku od provajdera, sledece je bilo imas virus a ja vozim linux. Za setnju gradom nije mi bas zgodno iz zdravstvenih razloga a tamo gde ja povremeno idem (bolnice) oni imaju svoj net ali nije deljiv. Pa ne mogu slucajno u linuxu se to lepo setuje a na mobu stavim ono programce sto su ljudi pisali i prvo stavim moj ssid pa one na koje mogu da se okacim iz kuce npr. kum koji je do mene pa na kraju UniFi.

Napravi telefonom screenshot za podesavanja UniFi, pa ces ih prvom prilikom kad budes u dometu UniFi moci da ubacis.

Napravi telefonom screenshot za podesavanja UniFi, pa ces ih prvom prilikom kad budes u dometu UniFi moci da ubacis.
Uradio sam Solomonsko resenje. Napravio sam na mobilnom Unifi konekciju, sve nasetovo i sad kad naidje na prvi unifi koji mu je u dometu mobilni ce da se okaci. Moj unifi ne vidi pa ne postoji opasnost da ce da se okaci kod mene a za svaki slucaj sam stavio programce pa mogu uvek da ga kuci drzim na disable za unifi.

A od komšija, niko nema Unifi?
Ne znaju oni ni da li ga imaju ili nemaju a nisu najverovatnije ni aktivirali mojsbb a koliko sam shvatio valjda se tu aktivira kad se registrujes ili je po defaultu je aktivan. Vise ni ja ne znam osecam se kao Alis u zemlji cuda; ono sto nije jeste a sto jeste nije.

Nazad
Vrh Dno