Šta je novo?

SBB + TP-Link wr340G

Zagor-Te-Nej

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2008
Poena
304
Imam SBB modem i sve mi je radilo OK. Sad sam nabavio i laptop, pa sam pazario i TP-Link wr340G ruter. Povezao sam ih, ali mi internet na laptopu ne radi. Stavio sam da mi se konektuje na internet bez ikakve lozinke.
ovo mi je sa stranice gde podešavam ruter :
Router Status
Firmware Version:
3.7.2 Build 071123 Rel.38995n
Hardware Version:
WR340G v5 08118989
LAN
MAC Address:
00-1D-0F-EE-D5-DC
IP Address:
192.168.1.1
Subnet Mask:
255.255.255.0
Wireless
Wireless Radio: Enabled
Name (SSID): TP-LINK
Channel: 6
Mode: 54Mbps (802.11g)
MAC Address: 00-1D-0F-EE-D5-DC
IP Address: 192.168.1.1
WAN
MAC Address: 00-1D-0F-EE-D5-DD
IP Address: 0.0.0.0 Dynamic IP
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0 Obtaining Network Parameters...
DNS Server: 0.0.0.0 , 0.0.0.0
Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 0 58531
Packets: 0 379
System Up Time:
0 day(s) 00:01:35

a na slici je kad kucam ipconfig u comand promptu

Ima li nekog rešenja za moj problem? Hvala i pozdrav svima.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    95.7 KB · Pregleda: 108
nije ti TP-Link povukao IP adresu od SBB modema, probaj da restartujes modem i ruter...

stavi da ti ruter automatski pronadje ip,DNS itd....

I restartuj...

Gde se podešava da ruter automatski pronadje IP?
Da li ovde nešto treba da menjam ili je ovo sve OK?

Prilozi

• sshot-2.png
    sshot-2.png
    75.7 KB · Pregleda: 136
  • sshot-1.png
    sshot-1.png
    65.2 KB · Pregleda: 137
deluje dobro, ali na prvoj slici se ne vidi da je TPLink ruter dobio javnu IP adresu od SBBovog modema...
ne treba da budu 0.0.0.0 vec nesto tipa 89.x.x.x i sl...

Moja devojka je isti takav konflikt (isti ruter i SBB) resila resetovanjem kablovskog modema. Od tada joj radi kako treba.

Cao,

ja imam isti taj wr340G ruter i telekom ADSL i povezan mi je adsl u ruter pa ruter u komp i sve radi uz ova podesavanja pa ti probaj:

Kod mene se poklapale IP adrese (sto je verovatno i kod tebe) pa sam morao da menjam u Wireless ruteru jer je i njemu 192.168.1.1 pa sam je promenio u 192.168.1.250 npr...(Napomena:kada menjas ip i ostala podesavanja ukljuci samo wireless ruter u komp, pa ga onda podesi i posle sve povezi sa SBB) sto bi i ti mogao da probas i iskljuci DHCP Server u Wireless ruteru i trebalo bi sve da proradi....

pozzz i javi da li radi

pa SBB modem nema adresu, tj. ima 192.168.100.1, tako da konflikta nema.

Pokušao reset, ali ništa i dalje? Ima li pomoći ili da bacim ovaj ruter i kupim neki drugi koji će sigurno da radi sa SBB modemom bez ikakvih cimanja?

Kloniraj neku drugu MAC adresu umesto ove koja je fabricki u routeru.

Potom resetuj (iskljuci i ukljuci) sbb modem i sacekaj da se poveze na SBB mrezu , a potom resetuj (iskljuci i ukljuci) router.

Poslednja izmena:
i proveri da li si povezao kablom SBB modem sa WAN ulazom na TP-Linku ruteru

Pokušao reset, ali ništa i dalje? Ima li pomoći ili da bacim ovaj ruter i kupim neki drugi koji će sigurno da radi sa SBB modemom bez ikakvih cimanja?

Iskljuci SBB modem na pola sata recimo, pa onda ukljuci a u medjuvremenu resetuj ruter. Ako te mrzi da cekas pola sata (nekad i duze), onda udji u setovanja rutera i kloniraj mac adresu. Naime, sbb modem je prijavio mac adresu tvoje mrezne karte i kad prikljucis ruter koji ima drugu mac adr. ne dobijas ip na njemu. Malo konfuzno, ali tako je ;)

Koliko vidim sa slike ti si nekako povezao racunar sa ruterom i sa kablovskim modemom. Imas dve mrezne i obe su ti povezane. To ne treba da bude tako. Ti kad vezes na ruter ti dobijas privatnu adresu, a ne ovu javnu od SBB, nju dobija tvoj ruter. Ako ti pravi problem, probaj da disable LAN karticu, ostavi samo WIFI i mora da radi. Naravno pretpostavka je da si sve dobro povezao.

P.S. Ti si ostavio mrezni kabl od modema do laptopa i zato ti je racunar povukao javni ip, a wifi ruter nisi uopste zakacio na modem. To ova slika pokazuje. Zakaci ti mrezni kabl iz modema u wifi i ima da radi kao doxa.

Poslednja izmena:
Ma on je bre izgleda povezao racunar preko USB kabla sa cable modemom i jos prikljucio isti taj racunar LAN kablom na router, a garant je router prikljucio isto na cable modem LAN kablem.

Tek sam sad pogledo detaljnije onu prvu sliku... i vidi se da je druga konekcija webstar modem preko USB-a.

Cable modem ne sme biti istovremeno prikljucen USB i LAN kablom ( osim ako nisi poslovni korisnik i imas kupljnu staticku IP adresu i jos nekoliko mogucih dinamickih od SBB-a)

Iscupaj taj USB kabel... to ti vise ne treba. Iskljuci sve kompletno iz struje i pali redom:

1. cable modem
2. router (posle minut dva)
3. racunar

LAN kabel iz modema treba da ide na WAN prikljucak na routeru - proveri da li je tako povezano.

Poslednja izmena:
Kloniraj neku drugu MAC adresu umesto ove koja je fabricki u routeru.

Potom resetuj (iskljuci i ukljuci) sbb modem i sacekaj da se poveze na SBB mrezu , a potom resetuj (iskljuci i ukljuci) router.

Iskljuci SBB modem na pola sata recimo, pa onda ukljuci a u medjuvremenu resetuj ruter. Ako te mrzi da cekas pola sata (nekad i duze), onda udji u setovanja rutera i kloniraj mac adresu. Naime, sbb modem je prijavio mac adresu tvoje mrezne karte i kad prikljucis ruter koji ima drugu mac adr. ne dobijas ip na njemu. Malo konfuzno, ali tako je ;)

To je to! Hvala! Pozdrav svima koji su pokušali da pomognu.:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno