IzNoGooD
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.08.2003
- Poena
- 860
ma sa 2 rachunara vam je dovoljan i 588ov modem koji svi imaju: jedan PC preko Etherneta, drugi PC preko USBa. kada se sklapao ugovor (barem pre godinu dana kada sam ja potpisao) svi su dobijali lokalne adrese tipa 10.2.0.x i za svakog korisnika je dodeljivan opseg od nekoliko adresa: x, x+1, x+2,... svaka mashina je pre godinu dana imala dinamicku javnu IP adresu, na konto lokalne dodeljene... pa je onda uvodjen NAT, pa DHCP i sad opet se vracamo na staro...
to shto meni modem koji sam dobio od 588-a nikad nije hteo da radi sa moje 2 mashine, to je drugo pitanje... da li je do modema, ili mojih arhaichnih PCa to nisam prokljuvio, ali me nije ni zanimalo da se josh oko toga "vesel(s)ishem"... dakle, moj problem...
tako da najvishe ce biti "pogodjeni" oni koji imaju 3 rachunara na 1 modem, jer ce morati da ruterishu. sem ako sa tim dinamichkim javnim adresama 588 nam ne sprema neko novo "veselo" iznenadjenje, tipa traffic shaping za P2P...
P.S. nadjite prevod na engleski za "veseli"
to shto meni modem koji sam dobio od 588-a nikad nije hteo da radi sa moje 2 mashine, to je drugo pitanje... da li je do modema, ili mojih arhaichnih PCa to nisam prokljuvio, ali me nije ni zanimalo da se josh oko toga "vesel(s)ishem"... dakle, moj problem...
tako da najvishe ce biti "pogodjeni" oni koji imaju 3 rachunara na 1 modem, jer ce morati da ruterishu. sem ako sa tim dinamichkim javnim adresama 588 nam ne sprema neko novo "veselo" iznenadjenje, tipa traffic shaping za P2P...
P.S. nadjite prevod na engleski za "veseli"
Poslednja izmena: