Šta je novo?

sbb satelitska televizija

Marvin je napisao(la):
Mene zanima druga stvar. Koliko tv-a mogu da prikljucim?

Jedan risiver = jedan TV prijemnik. Moguće je priključiti više TV prijemnika (na primer pomoću RF modulatora/video rekordera), ali na svakom od priključenih TV-a može se pratiti samo jedan program, tj. onaj koji je podešen na risiveru. Znači ne mogu se pratiti dva (ili više) programa istovremeno na satelitskom risiveru, već samo jedan.

U Bog te, pa to mi uopste ne pasuje! Imam 2 TVa a hocu i TV karticu da ubacim...

Ima opcija za sve, pitanje je samo koliko možeš (i želiš) da uložiš u sistem.

Imaš opciju da ugradiš Quad LNB na antenu - ako je reč o fiksnoj (jedan satelit) ili motorizivanoj anteni.

Quad LNB ima četiri izlaza, jedan ide ka prvom, drugi ka drugom risiveru, treći ka satelitskoj TV kartici, i četvrti ostaje slobodan. Svaki od prijemnika je nezavisan , znači na svakom možeš pratiti program koji želiš.

A ako imaš fiksnu antenu sa dva ili više LNB-a (recimo Astra + Hotbird), to onda dodatno poskupljuje sistem - za svaki od satelita ti je potreban Quad LNB, plus diseq skretnice (za svako prijemno mesto po jedna). Moguće je i neko međurešenje - samo jedan Quad LNB, koji snabdeva sva tri prijemna mesta, a za ostale satelite single LNB (prijem samo na prvom risiveru). Ali ovo su samo nagađanja, najbolje je da napišeš sa kojih satelita želiš prijem, i šta trenutno od komponenata poseduješ, onda se može dati neki detaljniji predlog za konfiguraciju.

Hocu da uzmem SBB total TV paket. Uz paket ide neki njihov risiver i kartica.
Koliko se ja razumem na to bi trebalo da kupim jos antenu.
Hteo bih program da gledam na dva TVa. Pretpostavljam da jeste moguce, ali mi ne odgovara varijanta da imam dva risivera, jer bi opet morao da kupim njihov risiver.

U to slučaju nemaš puno izbora:

1) Jedan risiver, single LNB + isti program na oba TV-a

2) 2 risivera, twin LNB = nezavisno praćenje programa na oba TV-a

molim te, koliko je loš taj Total TV risiver?
meni su najvažniji FTA kanali-neki francuski i engleski.Zar ne mogu uopšte da se hvataju??? pored toga, očajna mi je slika preko obične antene, zar neće biti bolje preko Totala?
Preko kablovske je slika bolja? A preko obične satelitske sa kupljenim risiverom se bolje hvataju FTA?
A digiTV zvuči bajkovito, i pošto je nov, plašim se neke podvale.
Ne treba mi savršenstvo, ali ne bih ni da bude očajno
Pliz, odgovori što pre, moram uskoro da odlučim!Hvala!!!

total tv toliko loš?

molim te, koliko je loš taj Total TV risiver?
meni su najvažniji FTA kanali-neki francuski i engleski.Zar ne mogu uopšte da se hvataju??? pored toga, očajna mi je slika preko obične antene, zar neće biti bolje preko Totala?
Preko kablovske je slika bolja? A preko obične satelitske sa kupljenim risiverom se bolje hvataju FTA?
A digiTV zvuči bajkovito, i pošto je nov, plašim se neke podvale.
Ne treba mi savršenstvo, ali ne bih ni da bude očajno
Pliz, odgovori što pre, moram uskoro da odlučim!Hvala!!!
Uzeo sam ja, ne da bih gledao, nego da ga zrtvujem zarad visih ciljeva :D

Risiver je uzas nevidjeni, za sada sa njim ne mogu ni FTA kanali da se primaju, znaci moze samo tih 15, 20, koliko li ih ima iz tog paketa. Kazu da ce kao novi SW da resi taj problem.

120€ za risiver, pa 15€ mesecno nije uopste malo, cak je preterano. Kao primer rumunski DigiTV paket sa oko 50 kanala, slicniog koncepta, za rumunsko trziste, ali jaci kanali, je 10€ mesecno. A risiver je besplatan.

Jedini smisao, a verujem da na to i racunaju, su nasi ljudi u inostranstvu, zbog domacih kanala.

aaa, ti si mi poslao i PM, sada vidim gde si nasao inspiraciju za pitanja :)

Pa izgleda nisi obratio paznju na datume, to sto si citirao je iz maja 2006, dosta se od tada promenilo.

Oprema je jeftinija, pretplata je skuplja, ima vise kanala, rade i fta kanali odavno..

Vrh Dno