Šta je novo?

sbb satelitska televizija

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Uzeo bi za neke ljude u austriji koji bi da gledaju domace kanale sbb total tv (kablovska preko satelita), jel postoji neko tehnicko ogranicenje koje bi sprecilo da se tamo koristi ta usluga.
Naravno risiver i karticu koju bi dobio od sbba preneo bi tamo.

Sajt je www.totaltv.tv
Hajde ljudi, nije valjda da niko drugi nije zaniteresovan? Kontam da ovde ima dosta ljudi koji nemaju tehnickih mogucnosti za klasicnu kablovsku...

@Marvin

Kao da ima mnogo zanimljivih stvari na domacim TV kanalima - pa i nije cudo sto je interesovanje ovoliko + za 100€ moze da se kupi komplet SS2 i oprema....
Jedino sto neke ljude iz inostranstva malo muci nostalgija...

@delija
Mislio sam na komplet uslugu...

@Sasa
Prvenstveno sam mislio na sve one koji nemaju mogucnost za klasicnu kablovsku televiziju. Ja npr zivim u malom gradu u kojem postoji kablovki operater koji je tuga i pokriva samo centar grada. I koliko god domaci kanali bili losi opet zelim da ih gledam. Promenio sam hiljadu raznih antena , pojacivaca i drugih ****** pa opet imam losu sliku na kanalima koje najradije gledam - B92, doskora BK, STB itd.
Takodje, mojim matorcima dosta znaci sto je vecina programa na kablovskoj prevedena.
To su sve razlozi zbog kojih sam zainteresovan za Total TV, i zato bih hteo da cujem misljenja ljudi koji su to i pazarili.
A i sestra mi je u Finskoj (koja btw ima KATASTROFA kanale) pa bi mozda i ona pazarila komplet.
Eto. Pozdrav svima

Uzeo sam ja, ne da bih gledao, nego da ga zrtvujem zarad visih ciljeva :D

Risiver je uzas nevidjeni, za sada sa njim ne mogu ni FTA kanali da se primaju, znaci moze samo tih 15, 20, koliko li ih ima iz tog paketa. Kazu da ce kao novi SW da resi taj problem.

120€ za risiver, pa 15€ mesecno nije uopste malo, cak je preterano. Kao primer rumunski DigiTV paket sa oko 50 kanala, slicniog koncepta, za rumunsko trziste, ali jaci kanali, je 10€ mesecno. A risiver je besplatan.

Jedini smisao, a verujem da na to i racunaju, su nasi ljudi u inostranstvu, zbog domacih kanala.

Lappy je napisao(la):
Uzeo sam ja, ne da bih gledao, nego da ga zrtvujem zarad visih ciljeva :D

Nadam se da ce se zrtva isplatiti :D ;)

@Marvin
Ja zivim u selu pa znam kao je...
I sam zelim da gledam TV,ali pre svega zelim kvalitetan i zanimljiv TV program,
a njega je malo.Problem je sto skoro svi kopiraju jedni druge,pa mi je gotovo nevazno da li imam 10 ili 20 programa.
Zbog toga smatram da je onima koji imaju kompjuter zanimljivija opcija SS2.
( Ako se zrtve uzmu u obzir i TotalTV ce biti vidljiv :D )
Ostalima ( vecini ) ostaje TotalTV,ali pitanje je da ce biti u prilici da ovo ovde procitaju i prikljuce se raspravi.

Paket je odlican,gledao sam sve kanale u test fazi i dopao mi se.Mislim da ni pretplata cak ni za nase uslove nije velika ali kombinacija sa ovom gluposti od risivera ce odbiti 90% u Srbiji koji bi ovo gledali.Za ove iz inostranstva ce ovo biti super stvar

Cekam da vidim kad ce taj novi softver za risiver da mogu da se gledaju FTA kanali. Do tad ce valjda i moji da se skrpe za tih 110 Evra pa ce biti televizije...
Mislim, imam i sad TV :) ali sam mislio na malo kvalitetnije :)

Ma mene samo zanima da li cisto geografska pozicija utice na prijem signala tj. tih 400km "zapadnije"

Marvin je napisao(la):
@delija
A i sestra mi je u Finskoj (koja btw ima KATASTROFA kanale) pa bi mozda i ona pazarila komplet.
Eto. Pozdrav svima

U ugovoru piše da je zabranjeno korišćenje van Srbije. I meni bi trebala jedna kartica za Nemačku :p

Poslednja izmena:
Trenutno jeste zabranjeno van srbije ali mislim da ce i za ostala podrucja krenuti uskoro prodaja

Na koji nacin oni mogu da kontrolisu gde se koristi ?
Jedino da proveravaju da li je uredjaj kod korisnika koji ga je kupio.

A ako neko hoce da piratizuje kartice to moze da se odradi i ovde i u inostranstvu.

Slican slucaj kao i sa DigiTV iz Temisvara (njihov SBB preko satelita) - Covek je kupio preko 20 digitalnih recievera + antena + add. package + kartica. na njegovo ime. Sada je extra popust godinu dana free, pa posle 20 evra godisnje valjda. Naravno, svi se odavde nalozili jer em je jeftino (ne znam tacnu cenu). Tamo je dozvoljeno max 3 uredjaja na jedno ime, ali znate kako, rumunska posla, odneo je flasu viskija, malo ovo-ono :D i doneo svim rumunima ovde koji su bili zainteresovani. Naravno sve je u redu proteklo, ljudi postavili, gledaju... Jedini problem je sta ce biti sledece godine kada dobije racun za sve to :zgran: Morace da juri po Vrscu i okolnim selima da bi nabavio pare da plati sve to...

Pa otkud oni znaju gde sam ja odneo risiver:d Samo sam se plasio da mozda satelit ima neko "ograniceno" podrucije ali posto nema:-devil-:

Na prostoru koji pokriva Eutelsat W2 moze se gledati TotalTV.

pitanje je zasto mora njihov risiver, zasto ne samo kartica? Imam echo star 2100 sa dva slobodna slota za kartice. to bi bilo elegantnije resenje.

Mogu da provere ako dodju kod onoga na cije je ime kupljen risiver i da traze da ga pokazes valjda,a mislim da signala sa eutelsata na kome se nalazi total tv ima u celoj evropi.
Sto se tice uzimanja samo kartice to bi bilo mnogo povoljnije a i mislim da bi imali mnogo vise pretplatnika ali koriste NDS sistem kodiranja koji funkcionise samo sa njihovim zasebnim risiverom

Ma kakvo bre pokazivanje risivera:trust:
A lepo se vidi na mapi da je cela evropa pokrivena:cigar:

Poslednja izmena:
delija_sever031 je napisao(la):
.... ali koriste NDS sistem kodiranja koji funkcionise samo sa njihovim zasebnim risiverom....

NDS moze da radi i u drugim receiverima kao i raznoraznim modulima, nego je ovo "politika" SBB-a...

Nego zna li ko, da li su programi u ovom plus paketu sinhronizovani/titlovani na srpski? Jesam li ja dobro shvatio, SVI kanali iz paketa Start si titl./sinhr.?

Mikeli

Pa znam da moze ali kazem da za total tv radi samo sa njihovim zasebnim risiverom,a odgovor na pitanje je jesu,svi su titlovani na srpski,naravno ovi strani

Ah, tek sam sad primetio da nema pinka, a njima baš pink treba. :trust:

Otkud ja znam... Tražili su mi Pink karticu, a ja neam pojma gde da im nabavim :)

delija_sever031 je napisao(la):
Pa znam da moze ali kazem da za total tv radi samo sa njihovim zasebnim risiverom,a odgovor na pitanje je jesu,svi su titlovani na srpski,naravno ovi strani

I ovi iz paketa plus su sinhronizovani/titlovani na srpski? Film+, Cinemania, Tv1000?

Oni moraju u ugovoru da stave samo za Srbiju zbog autorskih prava. Baš njih briga gde će neko da nosi risiver.

Mene zanima druga stvar. Koliko tv-a mogu da prikljucim? Samo jedan mi ne cini posao. Ili da preformulisem pitanje: da li se kanali menjaju na risiveru kao kod analogne sat televizije ili na svakom TVu kao kod kablovke?

Nazad
Vrh Dno