Šta je novo?

SBB promocija za nove korisnike

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Hahahaha eto meni doslo kao 1 na 11 :)

U jednom stanu sam bas u toj situaciji i danas mislio da ih zovem i iskocis ti sa ovim Thread-om :) Very nice...

Pa rekli bi ti isto i telefonom :)

Aha, sada su se setili, vazi!!! Kada sam se uselio u NOVU zgradu, pre godinu dana, trazili su BEZOBRAZNIH 5,200.00RSD za prikljucenje, a sve sto je trebalo uraditi je spoljiti koaks kabel u "sanducetu" na spratu ispred mog stana. Tada sam ih nazvao i rekao da oni treba da se "otimaju" za korisnike koji ce placati mesecnu pretplatu, a ne da uzimaju pare za "fiktivno" prikljucenje na mrezu. Sramota. Ali eto, dolaze stvari na svoje. Prvo su pre pola godine "snizili" cenu na 3,200.RSD, a sada napokon kosta onoliko koliko i treba 1.00RSD. Ali, avaj, sada je vec kasno, barem za mene i meni slicnim koji su se "snasli".....

besplatno gledanje paketa HBO, Pink Cinema,Pink Extra, Porodični, Sportski, ClubX

kao i obicno " laz " u najavi koja ce proci nekaznjeno

* Ukoliko se posle isteka gratis perioda koji Vam je SBB omogućio, do 25-og u mesecu ne odlučite za korišćenje nekih drugih paketa, smatraće se da ste se opredelili za dalje korišćenje MIX usluge sa D3 Maximum paketom, a prema važećoj ponudi sa cenovnikom za MIX uslugu.

* Ukoliko se posle isteka gratis perioda koji Vam je SBB omogućio, do 25-og u mesecu ne odlučite za korišćenje nekih drugih paketa, smatraće se da ste se opredelili za dalje korišćenje MIX usluge sa D3 Maximum paketom, a prema važećoj ponudi sa cenovnikom za MIX uslugu.

Ako se ovo odnosilo na moj post onda je pogresno, ne treba meni tumaciti SBB ja sam na njemu i znam ko su i sta su, ono sto me nervira jeste " dovodjenje u zabludu " normalnih gradjana Srbije koji kad ovo vide mogu da pomisle da ce stvarno nesto imati besplatno, zato i jesam besan sto svi prodju nekaznjeno za " javno laganje "i " klasicnu obmanu "

Ako se ovo odnosilo na moj post onda je pogresno, ne treba meni tumaciti SBB ja sam na njemu i znam ko su i sta su, ono sto me nervira jeste " dovodjenje u zabludu " normalnih gradjana Srbije koji kad ovo vide mogu da pomisle da ce stvarno nesto imati besplatno, zato i jesam besan sto svi prodju nekaznjeno za " javno laganje "i " klasicnu obmanu "

Zao mi je ako si imao lose iskustvo. Kad sam se pretplatio na mix 24 paket imao sam mesec dana besplatno sve kanale.

Tačno, dobijaju se svi kanali besplatno prvih mesec dana. Naravno, arena nema, tako da ponuda i nije sjajna.

Pa to je sasvim normalno, promo period, daje ga i telekom sa IPTV i verovetno svi ostali provajderi.

Napokon su se setili. Stvarno im je dugo trebalo da ukapiraju da ljudi nece da plate prikljucak na kablovsku pa jos i da se posle vezu ugovorom za neku uslugu.
Da je ovo bilo pre telekomove 4u1 akcije sad bih bio na sbb-u, to im je 2250din mesecno.

Ajde ovde da pitam, mozda neko zna.

"Ukoliko u zgradi u kojoj živite nema instalacije za SBB kablovsku televiziju, neophodno je imati pristanak većine stanara (više od 50%), za šta je dokaz pisana saglasnost sa njihovim potpisima, ili saglasnost overena pečatom i potpisom predsednika Skupštine stanara. Ovaj dokument je samo dokaz da postoji saglasnost vlasnika zgrade da se u njoj izvrše radovi i ni na koji način ne obavezuju potpisnike da i sami moraju da se priključe na SBB mrežu"

Evo koja je sitaucija u mojoj zgradi. Postoje 5 ulaza sa 4 stana u svakom ulazu, i trenutno je IKOM kablovska prisutna u zgradi. Znaci meni bi trebali potpisi od 11 stanara (vise od 50%) da bi SBB uveo svoju infrastrukturu. Sad pitanje za boldovano, da li se to primenjuje za zgradu koja nema nijednu kablovsku ili moze takodje da se primeni i u mom slucaju? Konkretno, kada bih uspeo da skupim potpise da li bi tih 11 stanara moralo da predje sa IKOM-a na SBB ili bi SBB jednostavno uveo infrastrukturu pored IKOM-a pa ko hoce neka predje, ko nece neka ostane? Verujem da mogu da budu dva kablovska provajdera u jednoj zgradi, i kako mi se cini mislim da sam procitao negde da je tako.

Jos jedna zanimljiva stvar "ili saglasnost overena pečatom i potpisom predsednika Skupštine stanara" . Posto licno znam da predsednik skupstine stanara zeli isto da predje na SBB, posto je to cale od ortaka i razuman je covek, da li to znaci da potpisi drugih stanara onda nisu ni bitni i da opet bude fazon da SBB dodje pa ko hoce neka predje kod njih?

Da li neko ima iskustva sa ovim, tj. da li je uspeo ovo da izvede?

Ajde ovde da pitam, mozda neko zna.

"Ukoliko u zgradi u kojoj živite nema instalacije za SBB kablovsku televiziju, neophodno je imati pristanak većine stanara (više od 50%), za šta je dokaz pisana saglasnost sa njihovim potpisima, ili saglasnost overena pečatom i potpisom predsednika Skupštine stanara. Ovaj dokument je samo dokaz da postoji saglasnost vlasnika zgrade da se u njoj izvrše radovi i ni na koji način ne obavezuju potpisnike da i sami moraju da se priključe na SBB mrežu"

Ja sam pre vise godina upravo to i uradio. U dva ulaza, moj i komsijski (oba sa po 15 stanova), je bio Stanton (danasnji Ikom). Posto sam bio nezadovoljan sa kvalitetom istog, doveo sam SBB i oko 70% stanara je preslo na SBB :) Taj dokument traze, da ih ne bi neko prijavio za neovlasceno obavljanje radova u zgradi (buka...). Zakljucak: nabavi dokument, zovi SBB i bezi od Telekoma ;)

Evo koja je sitaucija u mojoj zgradi. Postoje 5 ulaza sa 4 stana u svakom ulazu, i trenutno je IKOM kablovska prisutna u zgradi. Znaci meni bi trebali potpisi od 11 stanara (vise od 50%) da bi SBB uveo svoju infrastrukturu. Sad pitanje za boldovano, da li se to primenjuje za zgradu koja nema nijednu kablovsku ili moze takodje da se primeni i u mom slucaju? Konkretno, kada bih uspeo da skupim potpise da li bi tih 11 stanara moralo da predje sa IKOM-a na SBB ili bi SBB jednostavno uveo infrastrukturu pored IKOM-a pa ko hoce neka predje, ko nece neka ostane? Verujem da mogu da budu dva kablovska provajdera u jednoj zgradi, i kako mi se cini mislim da sam procitao negde da je tako.

Jos jedna zanimljiva stvar "ili saglasnost overena pečatom i potpisom predsednika Skupštine stanara" . Posto licno znam da predsednik skupstine stanara zeli isto da predje na SBB, posto je to cale od ortaka i razuman je covek, da li to znaci da potpisi drugih stanara onda nisu ni bitni i da opet bude fazon da SBB dodje pa ko hoce neka predje kod njih?

Ja sam pre vise godina upravo to i uradio. U dva ulaza, moj i komsijski (oba sa po 15 stanova), je bio Stanton (danasnji Ikom). Posto sam bio nezadovoljan sa kvalitetom istog, doveo sam SBB i oko 70% stanara je preslo na SBB :) Taj dokument traze, da ih ne bi neko prijavio za neovlasceno obavljanje radova u zgradi (buka...). Zakljucak: nabavi dokument, zovi SBB i bezi od Telekoma ;)

Takodje i kod nas u Novom Sadu tj u mojoj zgradi je isto uradjeno, bila je KDS postojeca i mi smo sa potpisima stanara otisli do SBB i obavili prikljucenje, treba malo sacekati radnike da sve ispovezuju ali je uradjeno i interesantno je da je na kraju sve uradjeno za samo 3 korisnika. Sta ces kad su ostali penzosi :) Kod nas su bili potrebni i Potpisi stanara tj vise od 50 %

Tako ce i biti, previse dugo sam odlagao ovo iako je Telekom u protekle tri godine bio koliko toliko ok. Ipak nema smisla placati nesto vise a dobijati manje, ovako cu verovatno uzeti i HD kanale i ostaje mi jos poveci kusur.

Opet ako bih izbegao da jurim potpise bilo bi odlicno, posto potpis i pecat predsednika kucnog saveta mogu da dobijem jos danas, a sto se tice buke i radova kapiram da bi matorci preziveli taj stres jedan dan. Isao bih cak do te mere da odstampam obavestenja da ce SBB poceti radove izmedju tog i tog datuma i da se unapred izvinjavamo zbog buke, odem do komsije prekoputa, kazem mu da se potpise na tih 5 papira koje bih okacio u svaki od ulaza i to je to. Sve samo da izbegnem zamisao kako se vucaram od stana do stana da molim za potpis :)

Kapiram da bi moglo tako?

Tako je samo ti trebaju potpisi to ne obavezuje da ljudi uzmu od tog drugog kablovskog usluge, tako smo mi u zgradi doveli pored IKOM-a i KDS PTT i presli na 5 na PTT ostali ostali an ikomu, a sad ih je vec vise preslo mozda cak i svi ne znam uveli smo to pre 3 godine, tako da moze slobodno uzmi SBB, jeb mozda smo i mi to mogli ali dosao PTT i pitao da li zelimo da nam uvedu, e sad ono sto je neke opredelilo je to sto je sva infrastruktura tj. kablovi su ispod zemlje znaci nema nikavih kablova sto vise po banderama ili preko zgrada sve je pod zemljom i sve je savrseno, e sad to sto im je net ****** to je druga stvar, ali ko jos ide na net preko njih, to sluzi samo za gledanje TV.

U ponedeljak su mi povezali net (useo sam MIX paket), jos mi je brzina 256k, koliko je potrebno cekati da sihronizuju modem na 6Mbit?
Inace signal mi je malo losiji SNR ~32db i power level -14PdBvm valjda nece biti problema..

Nazad
Vrh Dno