Šta je novo?

SBB - problemčić sa netom

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Imam jedan problem sa internetom da ne mogu da se konektujem na desktopu (isključivo desktopu) ni putem kabla niti wireless...

Telefoni, tableti, laptop - sve radi ali kada hoću da se konektujem na desktopu u svim browserima mi samo izađe "web page not available"... Isto je i kad ukucam 192.168.0.1

Inače dole u tray-u kaže da sam konektovan a i ikonica to pokazuje.

Instalirao najnovije drivere za WiFi adapter, resetovao ruter više puta na po par minuta i ništa.

Inače od hardwarea sam juče menjao hladnjak na procesoru ali ne vidim zašto i kako bi to uživalo na ovaj problem...

Zna li neko šta bi mogao biti problem i kako to rešiti?

Moguće da ti je na desktopu zakucana IP adresa iz pogrešnog subneta. Kucaj ipconfig /all u Command Prompt, pa daj da vidimo šta kaže.

Ovako.

Ping ka google.com
Packets: Sent = 4 Received =4 Lost = 0

Min=8ms Max=12ms Average=šmajser

Ipconfig

Wireless LAN adapter: TP Link Wireless USB adapter
Physical address: E8-94-F6-26-15-FE
DHCP Enabled: yes
Autoconfiguration Enabled: yes
Link local IPv6 šećeraša: fe80::a876:cf71:91de: 601d%16 (preffered)
IPv4 address: 192.168.0.11 (preferred)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.0.1
DHCP Server: 192.168.0.1
DNS Servers: 89.216.1.30
89.216.1.50
NetBIOS over Tcpip: Enabled

Slično mi je i za Ethernet adapter Qualcomm Atheros s tim što mi pod Media State stoji "Media disconnected" i različita je Physical address...

Valjda je ovo od neke pomoći?

Poslednja izmena:
Skini .iso neke Linux distribucije koja ima LIVE CD mode pa sa Unetbootin napravi bootabilan fleš, startuj i vidi da li ti tad radi net i pristup ruter stranici. Čisto da izbaciš Windows i gamad koja targetuju Windows iz jednačine, da odmah posle par minuta znaš da li ti je vremenski najisplativije da resintaliraš Windows.o
Naravno to ćeš morati da skineš ili sa mobilnim ili na tuđem kompu :d

Ovako.

Ping ka google.com
Packets: Sent = 4 Received =4 Lost = 0

Min=8ms Max=12ms Average=šmajser

Ipconfig

Wireless LAN adapter: TP Link Wireless USB adapter
Physical address: E8-94-F6-26-15-FE
DHCP Enabled: yes
Autoconfiguration Enabled: yes
Link local IPv6 šećeraša: fe80::a876:cf71:91de: 601d%16 (preffered)
IPv4 address: 192.168.0.11 (preferred)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.0.1
DHCP Server: 192.168.0.1
DNS Servers: 89.216.1.30
89.216.1.50
NetBIOS over Tcpip: Enabled

Slično mi je i za Ethernet adapter Qualcomm Atheros s tim što mi pod Media State stoji "Media disconnected" i različita je Physical address...

Valjda je ovo od neke pomoći?
Jel ozbiljno ovo sto sam ofarbo u crveno? :D

Skini .iso neke Linux distribucije koja ima LIVE CD mode pa sa Unetbootin napravi bootabilan fleš, startuj i vidi da li ti tad radi net i pristup ruter stranici. Čisto da izbaciš Windows i gamad koja targetuju Windows iz jednačine, da odmah posle par minuta znaš da li ti je vremenski najisplativije da resintaliraš Windows.o
Ma skinuću na laptopu koji mi bez problema radi na istoj mreži...

Probao sam juče da podignem sa Ubuntu 10.04 live ali nije hteo da se podigne - nešto je pisalo ali ne znam šta...

EDIT: Pobrisao, nisam pazljivo procitao sve. :)

Poslednja izmena:

Evo ovo saljem preko nekog Ubuntu 14.04.1 Live DVD i sve radi kao podmazano i bez ikakvog problema.

Znaci problem je u Windowsu, mada sam skemnirao ceo komp sa MBAM i Kaspersky i nije nasao ama bas nista od gamadi...

Antivirus & Firewall su Kaspersky Internet Security (iskljucen Windows FW) ali tu apsolutno nista nije dirano a i slicna je situacija i kada iskljucim KIS...

Problem resen - ono go*** od Revo Uninstallera mi je sve pokarabasilo i mali programcic Complete Internet Repair mi je ispopravljao sve i vratio net u funkciju.

Nazad
Vrh Dno