Šta je novo?

sbb preko sopstvenog linka

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Cini mi se da je sbb pustio u rad svoj link ka netu. Na slici se vidi ping do mog kompa u Nisu.
Interesantno je da ping ka www.sbb.co.yu i dalje ide preko telekoma :trust:

Prilozi

• sbb.jpg
    sbb.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 213
Dokle god je na cvoristu guzva i moj modem predje u neki kilavi upstream mod (QPSK, umesto 16QAM) ne interesuje me i da imaju i 15 spoljnih nezavisnih linkova, tj. dzaba im :)

Prica se vec odavno o tome, link je pusten jos od polovine januara ali nije poznato da li samo testiraju ili su u potpunosti pustili u rad. Isto tako izgleda da samo dolazni saobracaj ide preko tog novog linka. Sta ce biti od svega i da li ce se zvanicno objaviti da su dobili dozvolu od ratela ili nekog ministarstva ostaje da se vidi.

Prica se vec odavno o tome, link je pusten jos od polovine januara ali nije poznato da li samo testiraju ili su u potpunosti pustili u rad. Isto tako izgleda da samo dolazni saobracaj ide preko tog novog linka. Sta ce biti od svega i da li ce se zvanicno objaviti da su dobili dozvolu od ratela ili nekog ministarstva ostaje da se vidi.

Svaki put kad sam pingovao (i traceroute-ovao) ranije, islo je preko telekoma. Ovo je ovako tek od pre par dana.
Iz nekog posebnog razloga moram stalno da pingujem (i traceroute-ujem) tu masinu i slucajno primetih da se tu nesto promenilo :)
A od kada saobracaj ide preko cogent-a, ping mi je manji u proseku za 10ms (nekad i do 20)

Dokle god je na cvoristu guzva i moj modem predje u neki kilavi upstream mod (QPSK, umesto 16QAM) ne interesuje me i da imaju i 15 spoljnih nezavisnih linkova, tj. dzaba im :)

I meni od pre 2 dana prebacio na QPSK, i naravno ping ide od 5 do 500 sada, a bio je oko ~10. :smash:

sta vam to znaci ? meni je 64QAM. Jel to dobro ili lose ?

Meni SBB vec danima radi bedno. Imam uplacen 1Mbit, a download mi krene sa nekih 60kbs i padne posle par minuta na 15kbs. Budjavi SBB. Zanima me dal se to samo meni desava ili ima jos nekoga sa slicnim problemom?

meni ok, 60KB/s stalno...E sad, packet loss je prica za sebe...

Meni od januara radi savršeno,ali pošto kreće VB i ****** koji to prate live,očekujem novu višemesečnu agoniju.

ponudice im mozda ko u proslom da ostanu dodatno jos mesec, pa jos mesec....

to valjda moze da bude samo dobro, nece telekom da im se ugradjuje pa ce nadam se doci do pojeftinjenja i dupliranja paketa :p

gx-x i ostali koje zanima,
nisam nesto upucen, ali ta modulacija je vezana za kvalitet veze. Kada je ta "starija" u pitanju (QPSK) imam problema sa pingom, ponekad skype (slabo) ali generalno samo ping pravi problem. To je ono kad ide 35-40-38-39-36-150-37-40-40-35, znachi kad u 10-ak sekundi "zalaguje" neki put. Kada je 16QAM, sve je naravno u redu.
Ovo ima veze iskljucivo sa guzvom na cvoristu, tj. kad imaju prosto previse usera na jednom. Doduse, kod mene je problem bio ranije i sto su me prebacili na novo cvoriste, naravno bez obavestenja, pa sam mesec dana imao uzasnu vezu, dok se neko nije setio da, s obzirom da imam sbb net jos od 2004. moguce da imam stariji modem :D pa sam na novijem cvoristu bio sa starijim modemom. Iako je tu stalno bila 16QAM modulacija, lose je radilo, sa QPSK je bilo ok. Prosto, starija revizija modema se nije slagala sa novijim cvoristem, zamenom modema je to reseno.

I nemojte dalje o VB-u, to nije tema ni foruma, ni ovog thread-a.

Poslednja izmena:
Mali offtopic:
Uskoro se selim na karaburmu i tamo nemam uslova za ADSL ali imam za SBB kablovski net.
Kakve su im brzine sto se tice download-a?
90% vremena koristim za download preko news servera i sada mi je brzina zakucana na 104k(1MB paket)...Sta mogu da ocekujem tamo?

@risa
mozes da ocekujes zakucano 120
sto se downloda tice nema problema , samo ping zna da zeza kada preopterete cvorista..

Nazad
Vrh Dno