Šta je novo?

SBB poskupljuje?

Pa ja ne znam ko ce im placati ako povecaju cene?U BG je 455 dinara, u Novom Sadu 545 dinara!To vec postaje bezobrazluk, ako povecaju cenu pretplate, kako ce to opravdati kada su u Beogradu iskljucili i Sky News i Pro7 na osnovu toga sto su ubacili BalkanMedia i Kopernikus!'Alo, o cemu mi ovde pricamo, oni unistavaju ponudu ubacujuci kojekakve domace kvazi kanale.A da ne govorimo o tome da je svakom korisniku njihovog interneta obavezno da placa i kablovsku TV, gledao on ne gledao.To stvarno vise nije u redu.Ajd da i ubacuju neke kvalitetne programe, ovako imam najmanje 15 VHS kanala koji ne sluze apsolutno nicemu.Vrtim sinoc frekvencije i naletim na Palmu zaboga... koji ce mi to...

Pa morace da iskljuce neke domace kanale koji nisu dobili dozvolu za rad a koliko mi je poznato medju njima je i Palma.

@sikili: Sto bi to radili kada vec postoje neki kanali koji se prenose iskljucivo kablovskim putem?
Koliko sam ja pratio diskusije na SBB-ovom forumu iako neki kanal nije dobio dozvolu za emitovanje on moze da se prenosi kablovskim putem, jer to nije bas najbolje zakonski regulisano pa postoje rupe.Ali ako se nekome oduzme dozvola za rad e to je onda druga stvar, a nesto ne verujem da je Palmi oduzeta dozvola za rad, vec za emitovanje.

Poslednja izmena:
Pa morace da iskljuce neke domace kanale koji nisu dobili dozvolu za rad a koliko mi je poznato medju njima je i Palma.

Neće. Plašim da će i Palma ostati pošto imaju dobre prihode od SMS poruka tako da im nije problem da plate oko 200000 evra godišnje za emitovanje u kablu. A mislim da to nije kraj, i da ćemo da se nagledamo trash kanala u kablu sada kada više ne može svako da upali predajnik i direktno zagađuje etar.

Poslednja izmena:
Da, i ja se bojim da je to realna opasnost (uostalom, to se već vidi), da će hrpa trash kanala koji nemaju šanse da dobiju frekvenciju otići na kabl. Ne bi to bio problem da mi imamo kablovsku distribuciju sa 200-300 kanala, pa neka ih. Ali ovako, izbace ti SkyNews (najbolji news kanal koji je bio u ponudi SBB-a!) da bi ubacili jedan trash, pa izbace Pro Sieben da bi ubacili drugi trash. Tako će nestajati jedan po jedan kvalitetan kanal i biti zamenjivan trashem.

Kakav je interes SBB-a da ovo radi? Kao što rekoh, nema konkurencije, može im se, a ti trash kanali plaćaju da budu distribuirani, SkyNews ne plaća.

E... kada bi bila varijanta, dekoder, i placas ono sto gledas, tj. placas samo one kanale koje izaberes, ALI! da cena bude ravnomerno rasporedjena, ja gledam [ponekad] i gledam samo 3-4 kanala, glupo mi da dajem 500 dinara, a tv ne gledam ni 30h/mesecno

Takodje i u Valjevu je 455 od ovog meseca!!!net je jos uvek ista cena 128k flat 1450

Citava ta stvar oko ubacivanja i izbacivanja kanala je uzasno losa.Problem je sto niko ne moze tu nista da uradi po pitanju toga jer jos uvek ne postoji jasno definisan zakon koji govori sta kablovski operateri smeju, a sta ne smeju da urade, a i Zakon o zastiti potrosaca je ubi boze definisan i ni ne sprovodi se.Srbija kao pravna drzava (pa i sve ostalo u tom smislu) jednostavno ne funkcionise.Ja znam za pojedine sudske predmete, bili oni u Okruznom, Trgovinskom ili Opstinskom sudu, koji se vuku vec skoro deceniju i nisu razreseni, pa onaj koji zeli da isprati pravdu na videlo treba da ima celicne zivce i gomilu para da sve to isfinansira.Nema ko da sprovodi te zakone, vazno je da ih imamo, a to sto sudovi, policija i sve ostale drzavne institucije to ne sprovode, pa sta ima veze, vazno je da je njima dobro.I dokle god to bude tako, dotle ce SBB i njemu slicni moci da rade to sto rade bez bojazni da im neko nesto moze uraditi i redovno ce nas uporedjivati sa Slovenijom gde je pretplata 18e, cini mi se, dok prosek plata u Sloveniji (oko 2000e cini mi se) ce da pogodno zanemare i ne objave tu cinjenicu.

Neće. Plašim da će i Palma ostati pošto imaju dobre prihode od SMS poruka tako da im nije problem da plate oko 200000 evra godišnje za emitovanje u kablu. A mislim da to nije kraj, i da ćemo da se nagledamo trash kanala u kablu sada kada više ne može svako da upali predajnik i direktno zagađuje etar.

Pa to je onda strasno ako sav tresh ode na kabl. Doduse dosta kanala nisam ni memorisao jer me totalno ne zanimaju niti cu ih ikada gledati. Krivo mi je sto pojedine dobre kanale zamenjuju sa domacim tresh kanalima koje ne znam ko gleda.

Ja samo znam gomilu ljudi koja otkazuje KDS, jel pocelo se sa 95 din, a stiglo na preko 5e, za mnoge je to i te kako previse.

Znate šta: i da bude 1000 dinara pretplata, ja ću je plaćati i dalje, zato što nemam alternativu, sa tri Loge sam "hvatao" dva kanala, od kojih je jedan B92, tako da... Ćuti i... :D

Kod mene u zgradi a i u vecini okolo ima CAS sa oko 15 domacih kanala koji je free, znaci sve sto moze da se uhvati na antenu je tu i to dosta dobro bez suma... tako da vecina ljudi ima odlicnu alternativu da ne placa ovo ako postane preskupo...

Zaista nije u redu sto pocnu sa 95 (PTT KDS ovde ali sve je to isto) a stignu da 5x vise... a vidim poceli su ljudi i kablove da razvlace na krov tu i tamo kao i satelitske da stavljaju, znaci nalazi se polako alternativa i to je to... ostace bez pretplatnika...

moje misljenje je sledece: zbog Telekoma ima da padne cena interneta SBBa, ali ce da skoci mesecna pretplata za TV...

i to mu dodje na to

Nazad
Vrh Dno