Šta je novo?

SBB poskupljuje?

Maximus10

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2005
Poena
309
cuo sam da ce uskoro dici cene tv pretplate (za net nisam siguran, najverovatnije ne),pa me zanima jel ima istine u tome i za kad je planirano poskupljenje...pozeljan neki insajder sa pouzdanom informacijom posto mi je jako bitno da to saznam u naredna 3-4 dana.

Poslednja izmena:
U Sapcu koliko se secam racuna, ne mogu sad da ih trazim su za 3 meseca 3 puta menjali cene.
bilo 355 pa 395, pa je za ovaj mesec stiglo 455
Ne znam odakle si, ali ovde je ovakvo stanje.
Bojim se samo koliko ce biti sledeci mesec :D
A svakim danom sve manje i manje kanala, stalno nesto fali :(

U Sapcu koliko se secam racuna, ne mogu sad da ih trazim su za 3 meseca 3 puta menjali cene.
bilo 355 pa 395, pa je za ovaj mesec stiglo 455
Ne znam odakle si, ali ovde je ovakvo stanje.
Bojim se samo koliko ce biti sledeci mesec :D
A svakim danom sve manje i manje kanala, stalno nesto fali :(

iz BG, mada koliko znam u Beogradu je 455 din. vec duze vreme mada mozda gresim posto nisam njihov korisnik...barem ne jos...tnx enivej
ako neko ima pouzdan info za Bg bio bih mu zahvalan

cuo sam da ce uskoro dici cene tv pretplate (za net nisam siguran, najverovatnije ne),pa me zanima jel ima istine u tome i za kad je planirano poskupljenje...pozeljan neki insajder sa pouzdanom informacijom posto mi je jako bitno da to saznam u naredna 3-4 dana.

Mene je bas zvao neki lik(pre mesec 2) iz SBB-a da pita na fazon kako sam zadovoljan sa tv uslugom i da li bi prijalo da dignu cene malo!
Na sta sam mu lepo odgovorio da su i ovako preskupi i da ne dolazi u obzir!
Cena tv pretplate je ispod 400din u Somboru (ne znam tacno sada koja je cifra!)

Poslednja izmena:
Koji lopovi, znaci :mad: :wall: :cuss: :alo: stalno povecjavaju cene sto rece kepa sve manje i manje kanala ,kako su krenuli sa kanalima na kraju cjemo da ostanemo na 1.,2.,3cjem kanalu i placjacjemo pretplatu od 10e:mad:

Poslednja izmena:
Na kraju ću preći na ADSL i prestati da plaćam pretplatu.Kvalitet tv signala domaćih stanica je nedopustivo loš i to u sred nbgd-a, bezobrazluk.

cuo sam da ce uskoro dici cene tv pretplate (za net nisam siguran, najverovatnije ne),pa me zanima jel ima istine u tome i za kad je planirano poskupljenje...

Do kraja godine nece poskupeti obzirom da su stigle uplatnice do decembra sa cenom od 455 dinara.

A u 2007. godini...pa verovatno ce doci do poskupljenja. Postoji ona stara prica da im je krajnji cilj cena od 10ak eura. Mada, ni konkurencija ne zaostaje, ispratice ih sa cenama kao sto su to uvek cinili.

Net sigurno nece poskupeti, moze samo da pojeftini. ;)

NI u Vrscu nije drugacije 455din za 30Kan :S:
neki imaju i 60 za 455din Kao radi se mreza kod vas gospodine;)

nema problema da bude 10e ali za te pare u sred noci ima da namesta sliku ako ne valja a ako bude problema. Za svakog ima leka :smash:

reci jedne od Predstavnica SBB mreze :wall:

"pa sta bi ljudi hteli ovo je srbija a ne evropa dobro je sto i ovo imate"
"SRAMOTA"

u inostranstvu posto su moji tamo pa znam mesecna pretplata iznosi 25$-20e
a kanala i kvalitet slike he he he samo mozemo da sanjamo
Kad hocu da gledam film koji se jos ni u bioskopu nije pojavio nazovem kompaniju i narucin na primer da mi u cetvrtak u 18h puste film na 32kanalu nema problema za ovu uslugu naplacujemo dodatnih 10$

e ovo ce kod nas da bude na kukovo leto...............a mozda ni tad

Poslednja izmena:
u inostranstvu posto su moji tamo pa znam mesecna pretplata iznosi 25$-20e
a kanala i kvalitet slike he he he samo mozemo da sanjamo
Kad hocu da gledam film koji se jos ni u bioskopu nije pojavio nazovem kompaniju i narucin na primer da mi u cetvrtak u 18h puste film na 32kanalu nema problema za ovu uslugu naplacujemo dodatnih 10$

e ovo ce kod nas da bude na kukovo leto...............a mozda ni tad

Kada vecina korisnika bude bila spremna da placa kablovsku €20 onda ce i kod nas doci kvalitet. I kada barem svaki deseti korisnik bude bio raspolozen da barem jednom mesecno plati $10 za film po zelji onda ce uvesti tu uslugu. Obzirom da nas narod jedva skupi i ovih €5 za kablovsku slazem se da ce biti na kukovo leto.

Ja sam bio njihov korisnik, bilo je o tome dosta priče na njihovom forumu. Naime, isključili su mi kablovsku (čak presekli kabl), mada je prethodno pretplata bila plaćena. Umesto da se izvine i čak se potrude a nekako nadoknade štetu, oni em su bili drski i bezobrazni, em su tražili da im platim taksu za ponovno uključenje, što meni nije bilo ni na kraj pameti da im platim. Dotična taksa je tad bila manja od dvomesečne pretplate, ako misle da im se isplatilo klanje vola zbog kile mese - neka im bude (o tome za koliko sam im korisnika smanjio prihod u međuvremenu, eto jer mi se može, neka nagađaju - ali šteta zbog tog njihovog bezobrazuka bila je mnogo veća nego što su mislili da će biti).

Kada vecina korisnika bude bila spremna da placa kablovsku €20 onda ce i kod nas doci kvalitet. I kada barem svaki deseti korisnik bude bio raspolozen da barem jednom mesecno plati $10 za film po zelji onda ce uvesti tu uslugu. Obzirom da nas narod jedva skupi i ovih €5 za kablovsku slazem se da ce biti na kukovo leto.

Kad kod nasu budu plate od 2000e+ onda ce tih 15-20e mesecno za kablovsku TV biti OK. Sada je i sa 6e mesecno preskupa za vecinu gradjana posto su prosecne plate 150-250e.

A tih 10$ za je 1 film je preskupo i na zapadu. Pa u DVD klubu (i Nemackoj na primer) nova izdanja kostaju oko 4e za 1 film za 1 noc ili 10e za 3 filma za 2 noci... Starija izdanja su jos jeftinija za iznajmljivanje (obicno 2e/film/noc i 10e/7filmova/7noci

Poslednja izmena:
Obzirom da kod nas prosecne plate nikada nece biti €2000...kukovo leto. ;)

Kol'ko para - tol'ko muzike. :smoke:

Kol'ko para - tol'ko muzike. :smoke:
Taj princip uopšte ne važi, neke druge stvari su tu u igri. Koliko košta ADSL u Nemačkoj, a koliko košta npr. u Hrvatskoj i Makedoniji, gde ADSL - gle čuda - prodaje upravo nemačka firma, Deutsche Telekom? Što Makedonija nema deset puta brži flat od Nemačke, ako važi princip "kol'ko para tol'ko muzike?"

Do kraja godine nece poskupeti obzirom da su stigle uplatnice do decembra sa cenom od 455 dinara.

A u 2007. godini...pa verovatno ce doci do poskupljenja. Postoji ona stara prica da im je krajnji cilj cena od 10ak eura. Mada, ni konkurencija ne zaostaje, ispratice ih sa cenama kao sto su to uvek cinili.

Net sigurno nece poskupeti, moze samo da pojeftini. ;)

Hvala Salko....ako ima neko odredjenije informacije tipa kada se tacno predvidja poskupljenje i za koliko bio bih mu zahvalan...

Taj princip uopšte ne važi, neke druge stvari su tu u igri. Koliko košta ADSL u Nemačkoj, a koliko košta npr. u Hrvatskoj i Makedoniji, gde ADSL - gle čuda - prodaje upravo nemačka firma, Deutsche Telekom? Što Makedonija nema deset puta brži flat od Nemačke, ako važi princip "kol'ko para tol'ko muzike?"

Tema je bila kablovska TV, ne? ;)

A pod "kol'ko para tol'ko muzike" sam mislio da KDS-ovi nece da uzimaju kvalitetne kanale kada nemaju kome da ih prodaju. Nismo mi trziste za takve stvari obzirom da je prosecna plata €200.

Tema je bila kablovska TV, ne? ;)
Generalno se ovde protura priča "kol'ko para itd" kad god je nešto ovde jeftinije nego negde drugde (pri čemu u priču nikad ne obračunavamo to koliko su ovde manji troškovi za plate, struju, poslovni prostor... tj. koliko je samo poslovanje ovde jeftinije nego npr. u Nemačkoj ili USA), ali obratno nikad ne važi. Ajd probajte Nemcu da poturite priču "kolko para itd" i da se pozovete na Makedoniju, pa da mu ponudite 5 ili 10 puta sporiji Net nego tamo za 50 evra.

Znaš šta smo mi, mi smo oni divljaci koji rade za perle, takve nam žvake poturaju, za takve žvake i jesmo.

Poslednja izmena:

Roba sa fleksibilnom traznjom (dakle tu ne spadaju osnovne zivotne namirnice i ostale zivotne neophodnosti), ce se prodavati po maksimalnoj ceni koju je trziste voljno da plati (ili se nece uopste prodavati), ili lepse receno, cena takve robe je odredjena prvenstveno na osnovu ponude i traznje iste, a ne na osnovu "cene kostanja".

Bas zato, posto je ponuda interneta u Makedonija slaba (slaba konkurencija, malo i nerazvijeno trziste), Deutche Telekom ce za svoju robu tamo traziti vise nego u Nemackoj, ili ce ponuditi "okrljastenu robu" za manje para posto je trziste siromasno. Isto vazi i za Srbiju, stim da je tu bezobrazluk jos veci posto Telekom fakticki ima monopol na uvoz Interneta. Odlican biznis, kupis od Nemaca na veliko Internet nekoliko puta jeftinije nego sto ga prodajes podprovajderima ili krajnjim korisnicma. Margina profita kakve nigde nema. A pritom jos imaju i monopol na taj unosan biznis. Posao kakav bi svi pozeleli ali je dostupan samo odabranima iz vladajuceg sloja...

A da smo "ovce", jesmo... dopustamo da nas deru i sisaju kako stignu, potpuno neorganizovani da se tome odupremo. Na nasu nesrecu, "onima gore" takvo stanje i odgovara pa sve cine da tako ostane i ubuduce... :( Bole vecinu njih briga sto Srbija sve vise i vise zaostaje za Evropom (Albanija i Turska ce pre u EU nego mi), znamo mi svi zasto su se borili da zasednu u "fotelju" i zasto se tako grcevito bore da u istima ostanu sto duze... Tuga i sramota. Neka nam je Bog u pomoci.

Poslednja izmena:
Bas zato, posto je ponuda interneta u Makedonija slaba (slaba konkurencija, malo trziste), Deutche Telekom ce za svoju robu tamo traziti vise nego u Nemackoj, ili ce ponuditi "okrljastenu robu" za manje para ukoliko je trziste siromasno.
Ne, nego zato što tamo postoji faktički monopol, kakav postoji i u Srbiji. Verovatno još više zato što će ovdašnji nedoučeni "neokapitalisti" prihvatiti svaku žvaku koja im zvuči kao "tržišno" objašnjenje. Malopre čitam na B92 sajtu komentare posetilaca na vest o protestu studenata na Filozofskom i krstim se i rukama i nogama, taj Zapad o kome oni pričaju (i koji, kao, treba ovde da se uvede) postoji samo u njihovim glavama i u ovdašnjoj državnoj i tajkunskoj propagandi - nigde više.

A jesu bezobrazni, kod nas u Šapcu, prekopali pola grada da provuku optičke kablove, i opravdaše poskupljenje usluga, time što će zameniti stare koaksijalne (divlje) sisteme, sa optičkim kablovima. Došao jedan dan neki lik iz SBB-a ,kod mene u zgradu, nešto čačkao osigurača, i zazvoni on meni na vrata (da nemam možda ključeve od vitrine sa master switchom, ja njega naravno uputim prezidentu of housekeeping), i priupitam ga kada će provući optički kabl do naše zgrade, kad on me pogleda onako čudno, i kaže mi pa mi smo završili sa provlačenjem. Ja ga pitam, pa kako onda samo dve zgrade u ovom naselju imaju provučenu optiku, a on meni reče, pa šta si ti mislio da ćemo mi provlačiti optiku do svih korisnika. Mislim bezobrazluk čoveče, ja na koaksijalnom sistemu (bez uslova za kablovski internet) plaćam isto koliko i onaj srećnik što je na optičkom kablu (koji ima uslove za kabel internet).:wall:

Poslednja izmena:
ljudi bre promasili ste temu:wave: ...topic se pretvorio u SBB Haters Club...dakle vazi isto pitanje kao u prvom postu kada ce i za koliko poskupeti(TV pretplata za BG)...ajde insajderi

Pa to ne mozes da znas, jer za to nigde ne pise a oni mudro cute.
Sa ovakvim kanalima i kvalitetom trebali bi jos da pojeftine.
Da mrzimo SBB, e to jeste istina.

Pa, kad se uzme koliko su ljudi spremni da gutaju "kapitalistička" objašnjenja, rekao bih da će poskupeti uskoro. Koliko? Ne mnogo, jer koliko god da poskupi uvek će se naći neko da kaže "pa šta hoćete za te pare, znate li koliko kablovska košta u Nemačkoj, USA, na Mesecu, Marsu...".

Podizanje cene interneta u situaciji kada Telekom ulazi sa ADSL ponudom, a i ostali provajderi smanjuju cene bilo bi samoubistvo. Osim toga, kako se može videti na njihovom forumu net im u poslednje vreme u pojedinim gradovima radi kriminalno.

Što se tiče cene osnovne pretplate, moja procena za Beograd - poskupljenje verovatno već od januara.

Poslednja izmena:
Što se tiče cene osnovne pretplate, moja procena za Beograd - poskupljenje verovatno već od januara.
I ja tipujem tako.

Inače, i SBB (kao i ostali kablovski operateri) praktično imaju teritorijalni monopol, mafijaški su isparcelisali teritoriju i ne mešaju se jedni drugima u zabrane. Znači, vi nemate izbor, ako vaš kraj drži SBB oni mogu da vam postave uslove kakve hoće, ne mogu ja da kažem "e, ne sviđa mi se usluga, odoh ja kod drugog". Nema drugog! Verovatno se promilima meri deo teritorije na kojoj je moguć izbor između dva kablovska operatera (a i to je najčešće moguće samo uz pozamašno finansijsko ulaganje).

Dakle, čak i na području ADSL-a - gde faktički postoji monopol Telekoma - vi imate izbor između različitih provajdera. pa jedan daje niže cene, drugi neke druge pogodnosti, treći ovo, četvrti ono... Pa onda vi odaberete. Možete čak i da promenite (uz rizik da ostanete bez ADSL porta u centrali, doduše). Kod kabla vi nemate izbor. Nikakav izbor (a da je taj izbor i dalje kabl, a ne satelitska antena ili nešto treće). E zato je tako kako je.

Sto se tice kvaliteta slike na ovih "par":D jadnih SBB default kanala je super ,al dzaba to kad su deraci,a zgrozava me to sto za te pare dobijam faking MTV Adriu(pre je bio Izraelski MTV,realno to mi je bilo bolje nego ovo)-raspad i tako dalje

Poslednja izmena:
To je odluka MTV-a (na žalost). Pitanje je da li je i koliko SBB mogao da utiče na to da se u ponudi ostavi i MTV Europe (to je bio taj sa izraelskim reklamama).

Dodao bih da MTV Adria nije toliko loš. Ne pratim ga baš puno u poslednje vreme, ali ono što sam video mi se sviđa. Mislio sam da će biti katastrofa kada su se pojavile prve najave o ovom kanalu, ali ipak vode računa šta će se vrteti od domaće muzike.

Kriminalni su ovi ostali, domaći kanali - razni Spektrumi, MAG Plus, Most, KCN i slični kanali koji plaćaju po 200 000 evra godišnje za stavljanje u kablovsku ponudu. A SBB zadovoljno trlja ruke, ne vodeći računa o kvalitetu slike, zvuka i programa takvih kanala. :mad:

Poslednja izmena:
Kako smanjuju broj kanala, kada ja imam 82?! :) To što od toga gledam samo 5-6, pa... šta da se radi :D

Pa kod mene nema ni blizu 82 :(
A to koliko gledam je problem i do njih, jer kad bi stavili kvalitetnije programe
u ponudu, vise bih kanala gledao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno