Šta je novo?

SBB-ov TP-Link i modem (problem)

• Začetnik teme Začetnik teme DZOSUA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DZOSUA

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2013
Poena
285
Ljudi kao sto naslov kaze,imam Sbb-ov odvojen modem i TP link ruter za wifi,ali od pre nekih mesec dana je nesto poceo da me zeza.U pocetku sam resetovanjem i sl. vracao konekciju,ali od juce vec nema pomoci,a sad cu opisati sta i kako:

-Ako je TP link povezan sa modemom,a oba sa kucistem nema neta na kompu,a mob pokazuje da ima wifi,ali nista ne otvara,ako ugasim TP link i povezem direkt modem na kucite net radi (to je onaj cisco,ne znam tacno broj modele,cini mi se 3208).
-Danas ih zvao i tu probali sve moguce kombinacije,ali nista,da bi oni rekli garant da je riknuo wifi i da ga zamenim.Odem,zamenim,daju mi nov iz kutije,kuci povezem i potpuno ista situacija.

Sta vi mislite sta je prslo? Oni kazu da nije moja mrezna kartica ili sta vec,ali kako onda radi modem na komp?

Како мислиш ... оба повезана са кућиштем? Ваљда из модема у рутер па из рутера у кућиште. Повежи све по пропису па онда искључи модем из струје (не на дугме него му извуци кабл од напајања) па га укључи. Код мене није било ефекта али пусти га минут без струје и после укључи, сачекај па провери да ли имаш интернет. Ако ради диркет модем на компу, мора да се рестартује конекција да би добио другу адресу од сервера.

Pa to ti je to,znaci sve povezano. Znaci povezem modem sa ruterom,a ruter sa kucistem i to kako sam opisao se desi.
Ma gasio sam i wifi i modem i nista. A ovaj zadnju deo ne kontam ("ako radi dirket modem na kompu")?

Jel si podesavao ti taj tp link sto su ti dali ili on stigne vec podesen od strane sbb-a?
Moguce da je stavljen dhcp na tom tp linku pa imas konflikt s ip adresama.
Iskljuci mu dhcp,neka cisco dodeljuje adrese.

Sve si mi rekao prijatelju. 😀 Aj sad plz sve to pojasni na srpskom gde,kako i sta 😀 Nista ja nisam podesavao

Tesko ce mi biti da ti objasnim ako nisi upucen u podesavanja rutera.
Treba nakaciti ruter na racunar i pristupiti mu preko browsera.
Ili 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 kucas u browser.
Kada ti se otvori stranica za podesavanje nadji dhcp i stavi dhcp server na disable.

Ma gasio sam i wifi i modem i nista. A ovaj zadnju deo ne kontam ("ako radi dirket modem na kompu")?
Да ли си искључивао из струје а не само гасио или ресетовао? Само модем, рутер није битан у причи. Задњи део ... ако повежеш модем на комп и онда ради, то значи да су и модем и линк исправни али не можеш онда само да убациш рутер између него мораш да искључиш модем из струје па ће по укључењу да се "јави" серверу који ће да додели јавну адресу новом уређају који је на другом крају модема тј рутеру. Прво је био комп и он је имао своју IP адресу а рутер мора да добије своју. Ако си искључивао модем из струје и опет није радило, онда да трагамо даље за решењем.

Како ће модем да дели адресе кад он само прослеђује јавну адресу рутеру а овај дели приватне адресе комповима?

video sam to da su radili ovi iz sbb tako da nije bas da nista ne znam. 😉 kazi mi samo jel nakacim direkt wifi na kuciste i onda to kucam,jel?

ma oba sam gasio iz struje,ali opet nista. probacu opet oba da povezem i opet to da uradim.

Poslednja izmena:
Tesko ce mi biti da ti objasnim ako nisi upucen u podesavanja rutera.
Treba nakaciti ruter na racunar i pristupiti mu preko browsera.
Ili 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 kucas u browser.
Kada ti se otvori stranica za podesavanje nadji dhcp i stavi dhcp server na disable.

Nakon kucanja ovoga i ulaska u ruter sam ugasio taj dhcp i posle je sam resetovao valjda wifi i nakon toga kad je sve povezano po PS-u net na kompu mi se vratio,ali sad ne mogu uci u wifi kucanjem ovoga opet i takodje mob ne moze da se nakaci na wifi?
Sta sad?

Ako hoces ponovo da podesavas moras opet zakaciti ruter na racunar i kucati one brojeve u browser.Podesi wi fi security na wpa2 i stavi sifru koju hoces i onda vrati sve po ps-u kako treba da bude zakaceno pa probaj da li radi wi fi.

Ali prvi put kad sam usao u wifi podesavanja i ugasio ono sto si mi rekao,to sam uradio kad je sve bilo povezano po PS-u,znaci modem i wifi,a wifi za kuciste,a sad nece,pa ne vidim sto bi onda htelo i kad direkt wifi nakacim na kucste,ali cu svakako probati pa javljam za 10-15 min

Od kad sam ono promenio uopste vise ne mogu uci u ruter podesavanja,sta sad?

Kako ne mozes?
Ako nakacis samo tp link kablom na racunar mora da mu mozes pristupiti.

Sve reseno,podesio sam sa cikom iz Sbb-a i nikako nisam smeo to gasiti sto si mi rekao 😀 tako mi onaj rece,ali nema veze,bitno da je napravljeno 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno