Šta je novo?

SBB odobrava P2P!?

• Začetnik teme Začetnik teme Kiwy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Ljudi da li ste skontali da u najnovijem broju Kablovizora (SBB Newsletter) u odeljku za novosti vezane za Internet ima:
" Mali vodic za preuzimanje muzike sa interneta - Kazaa, kraljevstvo zvuka za dz."

Pored predstavljanja Kazaa, spomenjuju se i Win MX, eDonkey, Limewire itd. i citiram

" U svakom slucaju, sve dok se zakonom ne zabrani, Kazaa i svi drugi razmenjivaci presama su legalni i mozete ih opusteno korsititi"

Jel to znaci da kao SBB korisnik smem koristiti P2P programe i da onda nemaju pravo prigovaranja i ukidanja pristupa netu zbog toga kao sto je pre ovoga par puta cinjeno?

nisu oni ukidali pristup netu zbog korišćenja P2P programa, već zbog broja ostvarenih konekcija

govorim iz ličnog iskustva... dok mi Shareaza nije bila pravilno podešena, SBB me je stalno isključivao uz obrazloženje da pravim broj konekcija koji je veći od dozvoljenog... posle podešavanja, nemam više tih problema, ali je sad zato uvek prisutan problem javne IP adrese... šmrc, šmrc...

Poslednja izmena:
tako je, niko ne može da isključi P2P sam po sebi, uz adekvatno podešavanje u najrigoroznijim oblicima zabrane neta, uvek ostaje gomila standardnih portova, za HTTP, TELNET, FTP, POP3, ICQ standardni portovi... ko kaže da uvek moraju da se koriste za ono za šta su namenjeni? jednostavno suziš moguće konekcije na svom lokalnom firewall-u za P2P program koji koristiš, da on ne luta zabadava po nekim dopuštenim i nedopuštenim portovima, jednostavno mu suziš izbor da "bocka" samo one prave... provider ne sme da isključi te portove iz opticaja, jer jednostavno bi sam sebe sa'ranio, kome treba provider koji nema mail ili www??? baš bi bilo komično... 😀

ostaje pitanje IP adresa, ali ni to nije veliki problem, P2P korisnici ipak trebaju da budu strpljivi ljudi... 🙂

Da, kako da podesimo taj minimum broj konekcija i portova za rad P2P programa tipa Win MX?

ne znam za WinMX, ali mogu da vam kažem za Shareazu:

Shareaza Configuration for Routers

First, find the maximum number of connections your router can handle.
(Kod SBBa je to 400 ili 500 konekcija)
Start Shareaza
Go into the Download's Panel (Tools > Shareaza Settings > Internet > Downloads)
Set Maximum Transfers to 40% of the Maximum Connections allowed by your router
Set Transfers per File to half of the Maximum Transfers
Go into the 'eDonkey2000 Panel'
Set Client Link Connections to 40% of the Maximum Connections allowed by your router
Restart Shareaza

ovo je rešilo moje probleme

pozdrav

Poslednja izmena:
Imate srece sto ovi u sbb ne znaju bas najbolje taj posao jer oni mogu na serveru da vas ogranice na 2 konekcije i onda moze samo da duvate u prste sto se tice p2p-a dok surf radi ok..

Nazad
Vrh Dno