Šta je novo?

SBB Modem + wireless ruter = nema ulpoada kod µTorrenta

kaldorei

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2008
Poena
315
čitao sam tutorijale i blejao u komp satima ali nisam mogao da nađem rešenje za ovaj problem.

imamo ovakvu situaciju:

2jg3q68.jpg

imam i Comodo Firewall koji sam podesio da propusta TCP/UDP saobraćaj na portu 52773.
ima neta na oba računara, sve šljaka osim uploada kod µTorrenta - NEMA GA.
stoji žuti trougao i 'no incoming connections'.

kako omogućiti upload tj. otvoriti taj port jer mi svi on-line port-checkeri kažu da je port zatvoren???

^ pa jasno mi je to ali kako :D

na ovoj adresi sam našao uputstvo:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR340G/Utorrent.htm

TL-WR340G3.jpg

upišem ja port ali koju IP adresu da stavim?
ako stavim onu koju provajder dodeli modemu (WAN) piše: The IP address is not in the same subnet with the LAN!
ukoliko stavim IP adresu desktop računara koju sam ručno postavio (192.168.1.101) ništa se ne dešava - port je i dalje zatvoren.

IP adresa racunara na koji se forward-uje port mora biti fixna(staticka).
Port koji se forward-uje mora biti fixan (iskljucena opcija Randomize Port).
Ako si uz gore navedene uslove ispunio i sve sto je navedeno na linku iz tvog posta, jedino sto ti ostaje da uradis je da resetujes ruter (off/on) i racunar.

ne, ne radi.

Error: I could not see your service on 89.216.189.82 on port (52773)
Reason: Connection timed out

da li je moguće da sam iza NAT-a po defaultu kod provajdera i da nema port forwardinga?
imam SBB-ov modem koji nema podešavanja koje bih mogao da menjam.

Poslednja izmena:
ne, ne radi.
Error: I could not see your service on 89.216.189.82 on port (52773)
Reason: Connection timed out
da li je moguće da sam iza NAT-a po defaultu kod provajdera i da nema port forwardinga?
Adresa koju si naveo je javna, tako da nisi iza provajderovog NAT-a. Da bi se dodatno uverio mozes da pokusas sa prikljucivanjem racunara direktno na modem.
Obrati posebnu paznju na to da port koji koristi p2p program mora biti isti onaj koji je forward-ovan na ruteru. I ne sme da se menja (Randomize na off).
Cela procedura je prilicno prosta i nema puno mesta na kojima bi mogao da pogresis.

^ radilo je kada sam modem direktno priključio na komp to se sećam ali od kad sam uveo wireless LAN i podelio ove adrese untar mreže više ne znam kako da podesim.

nema frke, hvala ti na trudu, moraću još malo da iščitam dokumentaciju.

gle....i ja sam na sbbu i imam wireles ruter....sto se port forwardinga tiche:

1. ne bi trebao da gledas tu stranicu "virtual servers" .Koliko vidim na slici vec imas polje koje se zove Forwarding.....

2.Kada stavljas ip adresu....stavljas ip adresu racunara koji ma mu je dodeljena prilikom kreiranja wireles mreze.....znaci ne ip adresa koju dobijas od sbba ka netu(posto ona nije fixna) vec adresu tipa 192.168.0.xxx ili koja ti je vec....za to ti je potrebno da podesis manuelno tcp/ip ,da ti ne bude "obtain ip adress automaticly"

Nadam se da ce ti ovo pomoci....pozz

ako koristis TP link ruter imas UPNP opciju i stavi Current UPnP Status:
Enabled
i snimi.
istu opciju enable-uj u utorrentu.

racunar povezan LAN kablom ce bez problema svaki put otvarati sebi portove. laptop preko wirelessa ima neki put problem, pa je samo potrebno u utorrentu odcekirati, apply i ponovo cekirati UPnP opciju i dobices zeleno.

gle....i ja sam na sbbu i imam wireles ruter....sto se port forwardinga tiche:

1. ne bi trebao da gledas tu stranicu "virtual servers" .Koliko vidim na slici vec imas polje koje se zove Forwarding.....
Forwarding je kategorija, unutar nje su Virtual Servers, Port Triggering, DMZ i UPnP.

2.Kada stavljas ip adresu....stavljas ip adresu racunara koji ma mu je dodeljena prilikom kreiranja wireles mreze.....znaci ne ip adresa koju dobijas od sbba ka netu(posto ona nije fixna) vec adresu tipa 192.168.0.xxx ili koja ti je vec....za to ti je potrebno da podesis manuelno tcp/ip ,da ti ne bude "obtain ip adress automaticly"
jesam stavio ip adresu koju sam ručno dodelio, ovu koju provajder dodeli modemu nisam mogao da unesem ni da sam hteo jer piše da nije iz onog opsega adresa koji je dozvoljen unutar LAN-a 192.168.1.100 do 192.168.1.199.
promeniti ovaj opseg u DHCP nije moguće.

ako koristis TP link ruter imas UPNP opciju i stavi Current UPnP Status:
Enabled
i snimi.
istu opciju enable-uj u utorrentu.
već podešeno :(

racunar povezan LAN kablom ce bez problema svaki put otvarati sebi portove. laptop preko wirelessa ima neki put problem, pa je samo potrebno u utorrentu odcekirati, apply i ponovo cekirati UPnP opciju i dobices zeleno.

ček... ček... EUREKA proradilo je :banana:

da li je trebalo restartovati računar nakon podešavanja Virtuel Servera ili ovo čekiranje-otčekiranje UPnP opcije u µTorrentu... ne znam, ali hvala svima!

35nbkev.jpg

nl1kzd.jpg

Svejedno je, radi i jedno i drugo tj. može i da ostane ručno forwardovan port i uključen UPnP. Ali pošto nemaš statički DHCP bolje je da ide preko UPnP, jer iako ruter generalno dodeljuje uvek istu adresu putem DHCP-a pod uslovom da svakodnevno uključuješ računar (jer je DHCP lease time valjda po defaultu 24h), može se desiti da dodeli drugu adresu iz opsega i onda ručni forward automatski ne radi, tj mora se upisati nova adresa. Tako da je UPnP rešenje, a ručni forward ne smeta.

^ moraću da pokušam to ponovo.
opet mi se dešava da nema dolazećih konekcija samo nisam hteo da smaram više.
hvala.

pogledaj ono sto sam ti napisao - i sigurno ce ti raditi.

samo je poenta da na laptopu kada pokreces utorrent uradis un-check/check UPnP opcije...

Na racunaru na kome ti je torrent dodeli sam ip adresu iz privatnog opsega. Npr. umesto Obtain IP address automatically stavi 192.168.1.150 a na ruteru odradi port forwarding i navedi ovu IP ili koju vec stavis na komp i to mora da radi. Ovako kako je tebi podeseno na automatik moze da radi ali nekad i ne. Jer ti nekad ruter ne dodeli IP adresu za koju si ti forwardovao port. Zato je resenje rucno unosenje ip adrese u Windozi...

Poslednja izmena:
Vrh Dno