Šta je novo?

SBB Mix

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
elem, ajde da me neko posavetuje:

odlucio sam da sa prepaid internet paketa i obicnog analognog TV signala da se malo unapredim...

dakle presao bi na postpaid i digitalni signal, tj. uzeo bi neki MIX paket, ali sada gledam i vidim da nema skoro nikakve razlike u ceni izmedju internet paketa sa 12meseci i istog tog MIX paketa?!? pa gde je onda pogodnost?!?

ajde neka neko ko vec placa MIX da mi lepo sracuna koliko bi me kostao M ili L paket sa D3 uz HBO paket kanala. takodje me zanima i koji od prijemnika dolazi uz taj D3?

spisak HD kanala me za sada jos uvek ne privlaci da idem u tom smeru...

pa kako duplo brzi?!?
M paket uz vezivanje na 12 meseci: 8Mb/s (8192/384)
Postpaid: 4Mb/s (4096/384)
Prepaid: 3Mb/s (3072/256)
cena: 2.090 din

taj isti paket na MIXu 8 Mb/s (8192/384) je 2.020 din...

znaci, ustedim 70din, ako uzmem D3?!? jedino ako je MIX cena bez 12mesecnog ugovora?!?

Dobijaš i D3 za dž (osnovni paket).

mix je internet + start d3. moze se reci da su cene iste za internet i za mix pakete (190 din razlike za najjaci paket).
nigde nije navedeno nista o obavezivanju za mix paket, mada pise da je potrebno potpisati ugovor.

edit: oh boze. zaboravio da kliknem na submit pre 2 sata

elem. kako je brzi internet? ista 4mbps u osnovnom paketu za iste pare.

Poslednja izmena:
znaci, ustedim 70din, ako uzmem D3?!? jedino ako je MIX cena bez 12mesecnog ugovora?!?

Mix je iskljucivo uz ugovor - 12/24 nema razlike (osim trajanja). Jeste, ispadne jeftiniji net tako (tj. Mix kosta nesto malo manje nego samo net i kablovska).

Ali ako si i mesec dana van tj. ne koristis net, bacio si novac! NEMA pauziranja, ni pod razno.
Ja sam molio da mi pauziraju dok sam u Koreji a da posle nastavim da koristim, JOK. Platio sam 10K i rekao ne vracam se vise kod njih bez obzira na cene.

a kakva je situacija sa pauziranjem ako je samo postpaid, bez 12/24 meseci?

pitam, zato sto su mi u Nisu pricali da moze da se pauzira i prepaid i postpaid... a nisu im jos uveli MIX pakete kada sam bio tada...

pa mzoes da pauziras, ali je brzina manja za iste pare.

Postpaid i Mix imaju iste brzine za maltene iste pare (razlika je mizerna i ne vvedi potpisivanja ugovora). PREPAID i Postpaid imaju razlicite brzine za iste pare.

Postpaid moze da se pauzira najvise 60 dana a najmanje 30. Ranije je moglo po zelji, sada su fixirali. Mora da se najavi do 25. za naredni mesec.

sada sam gledao ovu SBB flesh zezalicu ]

ispada da MIX paket sa D3 i 8mbps (Flat M) + HBO kanal = 3140din

ovo gore + HD paket = 3490din (mislim da ovde fali jos 200din mesecno za rentu HD resivera)

sada vidim da je MIX samo 24 meseca, a ako se uzme na manje onda je D3 jos 200din mesecno

Ja kad sam uzimao Mix moglo je i na 12 - u ugovoru ima da se bira 12 ili 24. Ne znam kako je sada..
D3 ako hocete da koristite na kompu treba vam digitalna TV kartica ili ce ici analogni signal. Slika nije nista bolja, tako da samo zbog D3 ne vredi.

Aj bre, ja se ponadao novo ubzanje 1.11.2010.

sad je MIX samo na 24 meseca, ne mozze manje..
razlika je u nekih 300 dinara mesecno, kad se sve obrachuna ( a zavisi i od paketa koji se uzme) ali se dobija sloboda nakon 12 meseci
tj. pardon, nakon 11 i po meseci poshto u ugovoru stoji da, ako ne otkazzete ugovor bar 15 dana pre isteka, isti se automatski produzzava na josh jedan ugovorni period
za raskid onda isto vazzi kao i da ste to uradili u sred tog perioda..
uz to, ima razlike i u prijavljivanju na HD pakete u startnoj taksi ( ima tamo na site-u neka tabela za D3/HD TV)

s obzirom kako se stvari u ovoj zemlji menjaju, ja sam proshle godine uzeo D3 na 12 meseci i posebno postpaid net na isti period
sad, naravno, utiche i kriza ( u smislu - dobar izgovor) na izmene u paketima, pa se nishta bitno nije promenilo a i necce bar do "narednog toplog perioda" ( chitaj: leta ;) ) pa sam mogao i MIX da potpishem, al' ... da mi je jedan portabl vremeplov.. :p

inache, slika na preko TV tuner-a na kompu nije bolja, al na bilo kom, chak i najjeftinijem TV-u jeste ( ja josh imam onaj CRT Samsung 21" TV shto su se kupovali za 13k - razlika je ochigledna)
pogotovo shto se sad dobijaju i novi Cisco D3 prijmenici, ja sam odavno korisnik pa imam josh onaj od kako-beshe proizvodjacha

pozdrav

hvala na odgovoru...

znaci, MIX bi mogao da otkazem nakon godinu dana.. da li postoje neki penali? spominjalo se nekih 5000din ranije?!?

pa, ne, ne mozzesh bez penala.. tachnije, mozzesh ti svaki ugovor da otkazzesh kad zzelish, i mesec dana posle, ali ako me pitash kad se zavrshava MIX ugovorna obaveza da bi otkazao bez posledica, pogledaj prvu rechenicu u mom prethodnom post-u
ovi drugi ugovori, posebno D3 i posebno Net, su na po 12 meseci
MIX je kombinacija sa nekim maaalim beneficijama, koje, po meni, ne vrede obavezivanja na dodatnih 12 meseci

pozdrav

Koji drugi ugovori na 12 meseci ja jedino Mix vidim da ima kao opcija na ugovor?
D3 i Net su postpaid obican, bez obaveze na x meseci kad sam zadnji put gledao (ili nema beneficije nikakve za obavezu).

U gradovima gde ima MIX net se izgleda ne moze uzeti van MIX paketa a da brzina bude veca (1.5 > 4Mbit).

Vrh Dno