Šta je novo?

SBB Mail

DaBigMe

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poena
151
Pozdrav svima,

imam jedno pitanje, mozda je glupo ali sta cu, da li postoji mogucnost ako imam kablovski net kod sbb-a i mail nalog kod sbb-a da ga proveravam preko outlook-a ali preko ADSL-a?
Nije mi resenje otvaranje gmail-a,ymail-a i sl, treba mi mogucnost da proveravam preko outlook-a.

Hvala.

Moze, samo treba da podesis nalog za SBB u outlooku. Podesis POP3, SMTP, username i password koji si dobio od SBB-a (imas na njihovom sajtu uputstvo za podesavanje mislim).

To sam probao, i nece. U stvari, moze da primi postu ali ne moze da salje.

Pretpostavio sam. Jel nema neki programcic koji moze to da premosti, neki mail server ili nesto sl, ali treba mi samo za jedan racunar, to jeste glupo, ali bi znacilo.

Biće, da je ipak bolje rešenje otvaranje gmail naloga jer mu je jednostavno pristupiti, što iz raznih programa, što iz različitih operativnih sistema, što sa različitih uređaja.

Ne znam da li ti je baš potrebno da se vidi da si poslao poruku sa SBB-a, ali ako nije, možeš (uz uobičajena podešavanja za SBB-ov POP server) da podesiš neki od besplatnih SMTP servera, npr. smtp.gmail.com ako tamo imaš nalog.

Podešavanja za Outlook

U "More settings => Advanced" podesi port na 587 i TLS kao "encrypted connection".

U "Outgoing server" štikliraj "My outgoing server (SMTP) requires authentication" i "Log on using" (sa kombinacijom [email protected] + password).

Kod mene tako radi bez problema.

Poslednja izmena:
Nije mi resenje otvaranje gmail-a,ymail-a i sl, treba mi mogucnost da proveravam preko outlook-a.
samo webmail.sbb.rs

Ima program http://www.freepops.org sa kojim moze da se iz bilo kog mail programa (outlook) skida direktno mail sa yahoo, gmail,myway... jako zgodna stvar.
Nisam nikada probao da pravim scripte ali verovatno bi mogla da se napravi skripta i za sbb webmail.
Super fresh, quality, and popular groceries are waiting for you on Shoprite Specials.

Poslednja izmena od urednika:
Nalog kod SBB-a

Imam nalog za mail kod sbb-a. Mogu da primam poštu, a ne mogu da je pošaljem. Da li je problem kod mene? Podešavanja su sledeća:
Mail account: pop3.sbb.rs
Name: moje ime i prezime
E-mail address: moje [email protected]
Reply address: Isto kao gore
čekirano include this account .....

Kod podešavanja stoji:
My incoming mail server i a POP3 server
Incoming mail: pop3.sbb.rs
Outgoing mail: smtp.sbb.rs

Account name: moje ime (isto kao u e-mail adresi)
Password: ............
čekirano remember password
Nije čekirano Log on using ......
Čekirano My server requires ...

I u advancedu je outgoing 25 i incoming 110

To su sva podešavanja. Primam poštu, ali neće da ide. Pomoć!!!!

E, negde ovde pročitah, ali nije mi baš najjasnije ... imam nalog i na gmail pored kablovskog ..... kako mogu da preko OutlookEkspressa da skidam poštu i sa njega? tamo gde je pop3.sbb.rs da prepravim u pop3.gmail.com ili nešto drugo?

Neće ... sve sam odradio kako je napisano-nacrtano ..... bezveze....

A da probaš Outlook?!

Nazad
Vrh Dno