Šta je novo?

SBB internet i ruter Tenda TWL108R+

SpeedW950

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2007
Poena
319
Odakle da pocnem? :)
Dobio sam ovaj ruter tako da nemojte da me napadate shto sam kupio djubre, nego pokushajte da mi pomognete da ga nateramo da radi, jer ja nisam uspeo.
Citao sam ovde po forumu i pokushavao, menjao mu Ip na 192.168.2.1 -7.1 resetaovao gasio palio kablovski modem, nishta
Resetovao sve na fabricko vracao, gasio komp ruter modem, nishta...
Molio bih korisnike doticnog modela iloi iste marke da mi pomognu da odgonetnem to cudo i da napravim da radi net
Hvala:D

Jel ruter uopste dobija javnu IP adresu od kablovskog modema?

Ne, ne dobija, u tome je problem, a i ruter je sam po sebi konfuzan sa podeshenjima i svime ostalim... Najgore shto znam da je radio kod drugara koji takodje ima SBB, ali da nisu sad oni kod sebe neshto promenili m,islim na SBB, posle ovog ubrzanja pa sad nece da radi...

U svakom slucaju ne mogu da promene tako da ti komp dobija ip a ruter ne... Ipak je to tebi do rutera.

Ukljuci prvo ruter pa onda sbb-ov modem (ja imam tendu w541r).

U principu sbb modem radi sa svakim ruterom po difoltu. Prva stavka je da kada sve spojis ( iz kablovskog modema u wan port na ruteru ) da restartujes modem pa ruter ( strujno, iskljuc-ukljuc :) ). Kada spojis i komp na ruter pogledaj status LAN konekcije, IP i DNS-ovi ( SBB-ovi su 87.194.192.2 i 87.194.192.3). Ako si ih dobio to je to, ostaje ti samo dodatno podesavanje rutera ako zelis port forwarding i ostale usluge..

Vrh Dno