Šta je novo?

SBB i pristup spolja?

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Posto je SBB kablovski sistem organizovan kao lokalna mreza koja se nalazi iza NAT servera preko koga izlazi na internet, i svi u njoj imaju lokalne adrese tipa 10.1.x.x, a sa neta se vide kao na pr. 82.117.208.66, zanima me da li je ikako moguce omoguciti da se neki komp u ovom kablovskom sistemu vidi spolja...

Sto znaci, da na pr. online igranje je moguce samo ako je server van SBB-a, IP phone je moguc samo ako neko sa SBB-a zove nekog van nje, ali ne i obrnuto, jednostavno korisnik SBB-a nema realnu adresu kojoj bi neko spolja mogao da pristupi, znaci i postavljanje web servera je nemoguce...

Da li postoji neki program tipa www.no-ip.com ili slicno koji bi se prvo obracao provajderovom ip-eu, a zatim kao sto to SBB radi forvardovao na odredjenu masinu tj. lokalnu ip adresu?

Ja pristupam na svoj server koji je na SBB-u preko VNC-a i Remote desktopa bez problema sa dialup-a i čak sam iz Mađarske pristupao tako da....

Na koji nacin, mislim kad nemas realnu ip adresu, jedino ako nisi uzeo paket od 128Kb/s sa realnom ip adresom od nekih 100evra mesecno, sto je stvarno mnogo...

stvarno ne znam nacin kako ti funkcionise remote desktop ako ne znas svoju ip adresu na sbb-u (a da nije 10.1.0.x), a ako je znas, ne znam kako je to moguce, sem nacina skupog placanja...

Da bi pristupio računaru preko Remote Desktopa, ne moraš da znaš IP adresu, dovoljan je samo naziv računara u mreži.

hehe :d imam 1mbs sa naravno realnom adresom.

dogriz je napisao(la):
Da bi pristupio računaru preko Remote Desktopa, ne moraš da znaš IP adresu, dovoljan je samo naziv računara u mreži.

naravno, ali racunar koji nije u sbb-u nije u njegovoj mrezi, zar ne?

Masni Ludak je napisao(la):
hehe :d imam 1mbs sa naravno realnom adresom.

tako kazi :), znaci nemoguce :(

"1mbs sa naravno realnom adresom" i tata bi sine :)

I ja imam 1 mbps, naravno sa realnom (staticnom) IP adresom. Trebalo je samo na vreme proslediti zahtev, na pravu adresu ;)

Mislim da bi ipak trebalo da probas da se povezes preko VNC-a, kada je staticna adresa sve ide mnogo lakse, ali mislim da i Vi iza NAT-a, mozete da se povezete ...proxy.bla,bla...Mislim da portovi koje VNC koristi (5500, 5800, 5900... ili koji vec) nisu zatvoreni. Provericu :)
Pozdrav.

Poslednja izmena:
dEXE je napisao(la):
Sto znaci, da na pr. online igranje je moguce samo ako je server van SBB-a, IP phone je moguc samo ako neko sa SBB-a zove nekog van nje, ali ne i obrnuto, jednostavno korisnik SBB-a nema realnu adresu kojoj bi neko spolja mogao da pristupi, znaci i postavljanje web servera je nemoguce...

Da li ovo znaci da je moguce koristiti IP phone? U kontekstu sledece diskusije http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=52196&highlight=sbb

Ranije je i uz home pakete (kad flat još nije postojao) mogla da se zatraži realna IP adresa. Ja tražio i dobio, samo što mi ne radi kad mi je aktivan flat paket. Kad uplatim 'običan' net, onda ponovo radi.

Skype je stvarno dzabe....sve se vrti oko par centi za minut...Za 10$ se dobija 10 sati razgovora bilo gde u svetu, ili x2 u pola drzava...

driver je napisao(la):
Skype je stvarno dzabe....sve se vrti oko par centi za minut...Za 10$ se dobija 10 sati razgovora bilo gde u svetu, ili x2 u pola drzava...

da pojasnimo skroz je free bez ikakvih spajvera i ostalog sr. za komunikaciju PC na PC
ako hoces sa svog PCja da zoves FIKSNI u USA ili GB ili gde vec onda placas prepaid

smrt telekomu, sloboda narodu

Nazad
Vrh Dno