Šta je novo?

SBB i ping???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Jel zna neko sta se desava sa SBB-om i njihovim ping-om? 🙁 Vecina se zali, a od njih nikakav odgovor da dobijemo. Postavio sam pitanje i na SBB-ovom forumu.
Ovo mi je 4-5 mesec kako sam kod njih, i ranije sam bio bas prezadovoljan ping-om i uopste uslugom. 🙂

POZ :wave:

Poslednja izmena:
sta je sa pingom i dokle?

Poslednja izmena:
Da i meni je pocelo to isto da se desava....kako da proverimo koliki je realno ?
Posto i meni na sbb-u izgleda da je veliki ping........Pomoc.....

Pa npr. CS ne moze uopste da se igra. Ping-ovi divljaju. Ping-ovao sam i njihov sajt, ali je ping katastrofa oko 90ms. Ipak je to njihov host.

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Pa npr. CS ne moze uopste da se igra. Ping-ovi divljaju. Ping-ovao sam i njihov sajt, ali je ping katastrofa oko 90ms. Ipak je to njihov host.

Na kom serveru igras CS? Da li je mozda 82.117.194.227:27016? Meni je ping tu laganica na 64K - 20-50ms...

Ma nije problem u serverima, na svi serverima je ranije bio, koliko toliko, dobar ping. A sada jedva da moze da i uradi refresh. 🙁
Kao sto sam vec naveo, ping ne samo da je veliki, nego pravi i velike oscilacije (skokove).

Poslednja izmena:
tacno....gidra...i kod mene isto tako varira....ne znam u cemu je problem???

Problem je u prevelikoj opterecenosti sbb mreze. Previse korisnika i jos 512kbs lokalni protok. U Beogradu ima 5-6 gatewaya ukupno, a koliko korisnika, mozda i par hiljada...

A jel se zna nesto da li ce od Nove godine biti nesto bolje, posto bi trebalo novi protokol da uvedu (ne znam tacan naziv ali znam da ima nesto 2.0) 😀.

U pitanju je DOCSIS 2.0 standard.
Pogledajte nesto vishe na njihovom forumu.

Zavisi u kom kraju zivite i na koju granu ste nakaceni. Na Banjici znam da je preopterecen link, lupite ping on 9 al kad pingujete sa vecim paketima gubi pakete i skace preko 150. Leka nema dok se ne pojaca link. Banovo Brdo radi bar meni odlicno. Vidikovac isto kazu nije preopterecen. Za ostalo ne znam.

sasadjak je napisao(la):
Zavisi u kom kraju zivite i na koju granu ste nakaceni. Na Banjici znam da je preopterecen link, lupite ping on 9 al kad pingujete sa vecim paketima gubi pakete i skace preko 150. Leka nema dok se ne pojaca link. Banovo Brdo radi bar meni odlicno. Vidikovac isto kazu nije preopterecen. Za ostalo ne znam.

Ja sam na Tosinom bunaru, kablovska, 64k i kod mene su petljali bas ovih dana i izgleda da je bolje, inace sam imao problema - ping preko 200, neki serveri me odma skartirali.
Sada (da ga ne ureknem) izgleda da ide bolje.

Ja sam na vracaru. Imam 2 konekcije na razlicitim lokacijama

Loznicka 5 Mb/s - PING JE EXTRA
Branicevska 768k Kb/s - PING JE EXTRA

Poslednja izmena:
I ja sam na Vracaru ali je katastrofa. 🙁

Nazad
Vrh Dno