Šta je novo?

SBB i otimanje vremena - nedoumica

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Da li novo ulplaceni nalog treba da se aktivira po isticanju starog ili....Normalno li je ovo? Po meni, ukrali su mi 14 sati, vise manje koji minut.

83a_usluga.jpg

zasto pitanje postavljas ovde? pitaj njih neka ti objasne...

Broz je napisao(la):
zasto pitanje postavljas ovde? pitaj njih neka ti objasne...

@Broz - Njih nisam mogao da dobijem, ovde samo pitam za vase misljenje, da li je u redu ili nije? Mozda je praksa da se aktiviranje vrsi od ponoci, kako su oni uradili.

Elem, upravo sam dobio tehnicku podrsku za NET (Kragujevac) i covek mi ladno kaze da je software podesen tako da bez obzira kada ste uplatili (prvi put), sledece aktiviranje pocinje od ponoci, pa prakticno ukradu samo taj "prvi put" jer svako sledece aktiviranje i trajanje ide od ponoci do ponoci.

Jos jedna informacija, ako se clanovi foruma iz Kragujevca budu pitali sto ne radi SBB, to je zbog manjih tehnickih problema (pao sneg,valjda ih iznenadio kao i nase putare u januaru...ili rade samo kad je sunacano vreme) tako mi rece onaj tehnicar, kao i da upravo pise mail-ove korisnicima u kome ih obavestava da Net nece raditi (apsurd, salje obavestenje mail-om, a ti ga dobij preko mreze koja ne radi).

Sve u svemu, ostadoh bez 14 sati (razlika u aktiviranju) + 4 sata (juce, prekjuce nije toliko radilo) =18 sati *3600s *30kbps(256k flat - kazu toliki je protok)= 1.944 Gb ili ako cemo u novcu:

1.94Gb *4 din/Mb (toliko naplacuju prekoracenje, valjda je kazna za njih i mene ista, ako prekoracim platim, ako ne rade neka plate po njihovom cenovniku) = 7776 din. sto otprilike iznosi 2.5 meseca pretplate za Flat od 256k

Poslednja izmena:
Ako si flatrate onda trebas da racunas u tim "jedinicima". Ako mesec ima 720h, znaci da sat na flat 256 kosta oko 4.2 dinara odnosno da si u gubitku 75 dinara, sto je oko 100 puta manje od tvog proracuna.

Nisi fer (mada je glupo da zaokruzivanje ide na stetu korisnika). Meni su protok od 128 kb "zaokruzili" na 120,000 bps a upload na 60,000 bps. Sta tek ja da kazem.

Paketi mora da se ukljuce odma po uplati, barem je tako ovdu u bg-u...

Kad smo već kod tog obračuna vremena, da postavim i ja moj screenshot :) Nadam se da nije neka greška i da me je SBB častio sa 15 dana interneta :d :p

untitled0ks.jpg

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Da li novo ulplaceni nalog treba da se aktivira po isticanju starog ili....Normalno li je ovo? Po meni, ukrali su mi 14 sati, vise manje koji minut.

83a_usluga.jpg

Kolko ja vidim, ti tu imas od 27. do 27., tj. nesto vise od 30 dana, sto znaci da su te jos i castili nekoliko sati. Ne zaboravi da pretplata nije za mesec dana nego tacno 30...

Vrh Dno