wiz011
Guest
- Učlanjen(a)
- 18.12.2004
- Poena
- 440
Šalu na stranu... Kad postanu ministri oni shvate da o tome što je posao ministra nemaju dve predstave, na ETF-u (a ni na ostalim faxovima) to se ne uči, sorry. Onda im u pomoć priskoče stručne službe. Novopečeni ministri su presrećni što im "stručne službe" pomažu na "novim poslovima i radnim zadacima" i osećaju da bez njihove pomoći ne bi mogli ni da mrdnu, a stručne službe ih filuju hrpom nebuloza i stvarima koje su bile in u vreme Josipa Broza ili Miloševića. Jeste li gledali seriju "Yes, (prime) minister"? E pa to vam je isto, samo na jedan patološki i ubog balkanski način.
Razlika između mene i Smiljanićke nije u tome što ja svašta znam a ona ne zna ništa. Razlika između mene i nje je u tome što sam ja nešto inteligentniji (a izgleda i da ipak malo više od nje znam o nekim stvarima koje su bitne za posao ministra), pa bih čoveka iz stručne službe koji bi mi došao sa onakvom nebulozom šutnuo u dupe i kroz prozor ga izbacio napolje, dok je ona, kao što je i običaj, prigrlila budalaštine koje su joj oni servirali. 😡
Razlika između mene i Smiljanićke nije u tome što ja svašta znam a ona ne zna ništa. Razlika između mene i nje je u tome što sam ja nešto inteligentniji (a izgleda i da ipak malo više od nje znam o nekim stvarima koje su bitne za posao ministra), pa bih čoveka iz stručne službe koji bi mi došao sa onakvom nebulozom šutnuo u dupe i kroz prozor ga izbacio napolje, dok je ona, kao što je i običaj, prigrlila budalaštine koje su joj oni servirali. 😡
Poslednja izmena: