Da li u toj varijanti mora da se vraća oprema, pa se dobija nova, ili oprema ostaje, tj. sve se papirološki rešava?
Da, mora da se vrati kompletna oprema i tek kada se vrati oprema može da se izvrši prenos broja fiksnog telefona na novog korisnika ako se koristi trio paket.
Novi korisnik znači potpuno nova oprema što ne bi trebalo da je problem jer to se ne radi svaki dan i doći će majstori da instaliraju praktično istu opremu na već postojeću instalaciju što nije neko cimanje.
Ja svake dve godine rotiram dva imena koja idu u krug i prezime se razlikuje i to tako prolazi bez problema, svaki put radim preko komercijaliste ili kako se već zovu ti njihovi posebni prodavci koji nude specijalne uslove koji su uvek bolji nego na zvaničnom sajtu. Septembera 2022. sam za Trio dobio 12 meseci za 1 RSD, dok je tada zvanična ponuda na sajtu za nove korisnike bila šest meseci za dinar.
Dakle preko njihovog komercijaliste, će se uvek dobiti bolja ponuda nego što je na sajtu.
Njihovi komercijalisti su često neobučeni i puno toga ne znaju tako da sam vremenom naučio trikove i šta mora da se uradi da se ne bi izgubio telefonski broj, da bi se dobio isti ruter, itd.
Druze kako da se zavrsi papiroloski , kad ti dajes nov ugovor na novu osobu i dobijas akciju 12m po 1 rsd. Ako zelis da zadrzis bilo sta a hoces 12m po 1 rsd ne moze. Nzm kako to ljudi ne skapiraju.
Naravno, nema zadržavanja opreme ako je neko novi korisnik bez obzira što će biti instalirana potpuno ista oprema. Prethodni korisnik mora lično da odnese svoju opremu u poslovnicu i da se sve razduži po serijskom broju.
Ovo može da pogađa ljude u slučaju da ima nestašice nekih dobrih rutera.
Recimo u septembru 2022 imao sam ruter Ubee koji sam vratio i preko komercijaliste sam tražio da mi ponovo daju isključivo Ubee ruter, on je rekao da nema problema i onda kada su došli monteri stavili su mi Cisco star preko 10god, koji je užas i nema 5G.
Tada više nisu imali Ubee i Technocolor rutere. Tražio sam da mi dostave nečiji korišćeni ili moj korišćeni Ubee ili T. Ne može.
Onda su me iz firme koja je montirali i koja je njihov podizvođač doneli Technocolor na koji sam čekao (Da li je slučajno uleteo ili su ga skinuli od nekoga pa razdužili i ponovo zadužili, ne znam.)
Možda je opisani problem bio samo tog meseca i posle toga rešen i ne znam kakvo je sada stanje i to treba naravno saznati unapred.
Sem toga promena opreme je potpuno bezbolna. A ipak se uštedi dosta 12x 3.750din najmanje! Zavisi koji se paket uzima.
Tada je za Duo pakete bilo šest ili osam meseci za 1din.
Pričajte sa komercijalistom, neka vam naprave dobru ponudu, oni dobijaju proviziju za svakog novog korisnika, borite se za što bolje uslove. 💪🏽