Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Korisnik sam sbb-a 20 godina,istekao mi je ugovor i tražio sam raskid jel mi nisu ponudili nikakvu povoljnost za nastavak saradnje.Posle 4 dana od raskida ugovora,dobijam poziv iz Beograda i ponudu, ugovor na 2 godine i 16 meseci za dinar ,eon premium paket.
Naravno prihavitio sam.
Ovo bih pokušao, ali se plašim da će da me samo iskuliraju. Plus, nemam alternativu osim SBB trenutno.

AKo moze usput jedno pitanje, a zasto bi izbegavao EON van mreze?
Zato što bi da izbegne da plaća Eon 🤣 Hoće da koristi "u mreži" nalog za džabe, plus bi voleo jako i da VPN za otključavanje kanala koji ne rade za MTS IP adrese takođe bude besplatan.. I tako sve u tom znaku "jel može da ništa ne platim, i da internet be plaćam bar 14 meseci".

Već smo mi @owim par puta objašnjavali šta može i ne može i da niko ne može da mu garantuje da će nešto uvek da radi na način kako trenutno može da prođe, naročito još kad dodaš starije osobe u jednačinu to sužava mogućnost "gimnastike" i snalaženja. Prošli put se raspitao valjda beše za komšinicu ili tako nešto.

Kad smo kod alternativa, koliko ozbiljnih provajdera postoji? SBB da, ali šta je Supernova, to nije mts? I postoje li i mts i Telekom, nije mi jasno. Kod mene je alternativa Supernova.

@radashin nije tema o poređenju provajdera, uključujući tu alternative. postoji tema "SBB vs MTS"

@owim lepo je @shamanNS objasnio. da li se isplati sve to samo ti znaš.
u vezi max 1 smart aplikacije, takva je odluka SBB-a. u stvari, mislim da je tako na nivou United Group-a, ne samo u Srbiji.

mislim da je tako na nivou United Group-a, ne samo u Srbiji.

Nisam siguran kakvo je sad stanje sa NetTV Plus korisnika nakon što su i njih migrirali koriste i oni njihovu uslugu koristeći Eon aplikacije. Dok su imali "dedicated" NetTV Plus aplikacije definitivno se sećam da su po ugovoru tj paketu mogli da koriste i aktiviraju više od jednog TV-a. Zaboravih detalje ali čini mi se da je bilo nešto poput da su mogli da aktiviraju 5 TV aplikacije a da aktivno / istovremeno koriste tipa 2 ili 3.

U vezi max 1 smart aplikacije, takva je odluka SBB-a. u stvari, mislim da je tako na nivou United Group-a, ne samo u Srbiji.
Mea culpa. Znam za 1x smart nalog, pobrkao sam sa 5 eon apps koje mogu da se instaliraju (ono što me zapravo zanima).
Dakle, summa summarum, ovo što sam pitao, a @shamanNS karikirao - bolje sve to da ne radim i držim se samo SBB -a?

Ne znam da li će VPN na MTS mreži omogućiti gledanje eon sadržaja koji je blokiran. Zatim koji VPN? Bolji koštaju (Shark koristim i plaćam.)

Ugovor bi bio BOX2, ne znam može li se dobiti više nego na sajtu? Izbegao bih EON van mreže.

Ne mogu da razvučem dva TV-a, tj dva Android TV Box-a? Zašto?

I konačno pitanje kada se sve sabere - ima li to smisla ili ispadne skuplja Dara nego mera? 😁 Veliko hvala!
Mnogo jeftinije i jednostavnije te izađe da uzmeš sbb paket, naravno ako imaš tehničke mogućnosti. Ovako treba plaćati vpn, pitanje do kada će raditi pojedini serveri, pa menjaj itd. Osim toga treba naći dva naloga u mreži ako hoćeš dva tv-a, jer po jednom nalogu ima samo jedna smart aplikacija, pa moraš imati smart uređaje itd, itd.
Takođe, čak i ako uzimaš van mreže moraš da plaćaš dodatno iznajmljivanje box-a ako hoćeš na dva tv-a.

@shamanNS karikirao - bolje sve to da ne radim i držim se samo SBB -a?
Zavisi koji su ti primarni ciljevi: da se uštedi što više para vs da se za sličnu lovu dobije bolja kombinacija usluga.

Neki MTS Box bez TV usluge + Eon van mreže = verovatno da nije jeftinije ali je svakako bolje. Onome kome je bitna stavka kvalitet interneta i ko npr već plaća MTS-u za mobilni + kome treba i plaćao bi dodatne GB mobilnog neta a onako ako bude na MTS-u može da se uvali u delije bonus gigabajta.

@mlax37
Hvala najlepše! Ne bih uzimao ni jedan smart TV nalog, vecsamo eon apps. Eto, to je mala izmena ali sasvim razumem šta želiš da mi poručiš i hvala ti na tome.

Da li je neko resavao problem kada se promeni ip adresa pa ne ucitava neki sajt? Vredi li zvati korisnicki ili cekati da se opet promeni?

Konkretno sa sbbovog neta ne mogu da ucitam google maps (ni na jednom uredjaju), slicno mi se desavalo prosle godine sa sajtom poste ali se posle nedelju dve normalizovalo i sve bilo ok do sada.

Da li je neko resavao problem kada se promeni ip adresa pa ne ucitava neki sajt? Vredi li zvati korisnicki ili cekati da se opet promeni?

Konkretno sa sbbovog neta ne mogu da ucitam google maps (ni na jednom uredjaju), slicno mi se desavalo prosle godine sa sajtom poste ali se posle nedelju dve normalizovalo i sve bilo ok do sada.
Probaj da promeniš DNS servere na googlove možda ti to pomogne.

Ako je na SBB modem/ruteru, izmenjen DNS uvek vraćaju natrag, na svoj SBB DNS.

To resava proxy. Mozes bilo koji, VPN i to.. problem je u prljavoj natovanoj javnoj adresi, koja zbog nekog lika bude blokirana...

Jel 4 dana od traženja raskida ili 4 dana od vraćanja opreme?
4 dana od traženja raskida ugovora
Jedno ŠBBKBB pitanje: moji kažu da im je pretplata za SBB trio od 3.7xx din postala teret, pa da bacim pogled - Da li postoji jeftinija varijanta a da uključuje SBB kanale!?

(Istine radi, mojima sam našao akciju 12m za dinar i opet se bune. Naravno, i pored promene imena nosioca usluge sl. put možda uopšte neće biti nikakvog popusta.)

Mislio sam: MTS optika (imam i to u zgradi), BOX 2 je 1.100din, uz 50% popusta 11 meseci, kako stoji na sajtu. To bi bio fiksni+net.

Popust za SBB dobio sam od SBB akvizitera (veći nego na sajtu) a možda postoje i MTS akviziteri kod kojih se može dobiti popust? Ne znam.

E sad, znam da bi mi zbog MTS mreže trebao "EON van mreze" i sa time već više nema uštede. Voljen sam da za dva televizora kupim Android TV stick. Ne znam da li bi neki VPN pomogao, da imaju N1, Novu S, SK kanale. MTS televizija ih ne zanima.

Na Android stikove instalirao bih EON app.

Mislim da znate na šta ciljam... 👍🥸

Inače ne znam šta je Kodi i da li zanimao moje od 80+ god i da li bi se snašli, ali to ću sada sa izguglam.

Hvala svima dobre volje! 😁

Ovo je fantastična ponuda koju si dobio jer ne znam da je bilo ko od sbb-a dobio više od 12 meseci za dinar!
Veruj mi u poslovnici čovek koji godinama radi u Sbb-u nije mogao da veruje.

To resava proxy. Mozes bilo koji, VPN i to.. problem je u prljavoj natovanoj javnoj adresi, koja zbog nekog lika bude blokirana...
Da da tako trenutno i koristim uz vpn. Ali ostali ukucani prave problem jer je njima to previse komplikovano. Probacu da kontaktiram sbb podrsku da trazim da rotiraju adresu opet.

Veruj mi u poslovnici čovek koji godinama radi u Sbb-u nije mogao da veruje.
Mogu da ti pošaljem screenshot svojih računa i da vidiš da sam SBB trio 12 meseci plaćao 1 din. Uostalom, šta me briga što zaposlen u prodavnici ne može da veruje! 😁

Da li neko zna dokle je Sbb stigao sa optikom u Nišu?

Jedno ŠBBKBB pitanje: moji kažu da im je pretplata za SBB trio od 3.7xx din postala teret, pa da bacim pogled - Da li postoji jeftinija varijanta a da uključuje SBB kanale!?
....
Ne znam da li i dalje imaju u ponudi ~2500din/mes paket kao "eon light" (ne zove se tako, zaboravio sam) ali sa netom do 20Mbps. Mozda to vise odgovara matorcima...

Zdravo, dobio sam od SBB novi modem NE1611B koji podržava 2,4/5 GHz wifi.
Mreže nisu razdvojene već kada se konektujem na wifi, uređaj sam prebacuje koju će frekfenciju da koristi.
Pitanje je, da li je u redu da u podešavanjima isključim 2,4 frekfenciju i da ostavim samo 5 GHz da bude aktivna?

Zdravo, dobio sam od SBB novi modem NE1611B koji podržava 2,4/5 GHz wifi.
Mreže nisu razdvojene već kada se konektujem na wifi, uređaj sam prebacuje koju će frekfenciju da koristi.
Pitanje je, da li je u redu da u podešavanjima isključim 2,4 frekfenciju i da ostavim samo 5 GHz da bude aktivna?
Ne prebacuje uredjaj sam nego klijent, fora je da imaju obe isti SSID. Normalno je da uredjaj
koji podrzava 5Ghz izabere 5Ghz. Mozes da iskljucis bez problema...

Ne prebacuje uredjaj sam nego klijent, fora je da imaju obe isti SSID. Normalno je da uredjaj
koji podrzava 5Ghz izabere 5Ghz. Mozes da iskljucis bez problema...
Je l možeš malo da mi pojasniš oko tog klijentan i prebacivanja frekfencija?
Sad sam ispratio u podešavanjima wifi veze na telefonu, na svakih 10 sekundi mi se menja frekfencija, ne znam zbog čega se to dešava?

Pokušao sam da ostavim samo 5 GHz da radi, u tom slučaju konstantno puca wifi veza, ali uspostavi se u roku od par sekundi.

Zvali me neki dan iz SBB call centra, kaze, istekao ugovor, pa da vidimo da li mozemo nesto da pomognemo... Nudi devojka 20% popusta, jos jedan EON box u zamenu za D3 mini, ako hocemo MASH ruter (2 komada)... reko, ne znaci nam nista od toga... Zove danas druga, iz sluzbe za kvalitet bla bla, nudi 10% popusta i to je to... Rekoh, izgleda da cemo se razici posle 20ak godina druzenja...

Samo promenite lice na koje se vodio ugovor (drugo prezime), pozovite nekog od komercijalista SBB i dobićete oko 12m za 1din ako imate trio. Za duo je valjda 6m, ovo su info od pre god dana. Svake 2 godine radimo istu stvar. 👍🏼😜

Samo promenite lice na koje se vodio ugovor (drugo prezime), pozovite nekog od komercijalista SBB i dobićete oko 12m za 1din ako imate trio. Za duo je valjda 6m, ovo su info od pre god dana. Svake 2 godine radimo istu stvar. 👍🏼😜
Kako da promeniš lice kada traže drugo prezime?
Kod mene svi imamo isto 🤷😂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno