Ja znam za SM ponudu i da je i po BG na tim malobrojnim lokacijama gde su nudili FFTH (a ne "optika do zgrade" , samo pitanje je do koje zgrade

) i pre nego što su stignu u SM (pošto tamo SBB nije poslovao uopšte pre dolaska optike) da ja važila ista ta priča sa dupliranim brzinama. Samo se u prošlosti dešavalo povremeno da kad menjaju / povećavaju coax brzine u "Giga gradovima" zaborave na "optičare" pa optika ostane na duplo u odnosu na staru / prethodnu brzinu coax paketa umesto na nove coax pakete.
Banovani? Benchmark korisnik @lega99 (čuveni

) je jedan od tih retkih primeraka koji je iz BG a imao SBB optiku u godinama kad je tek kretala MTS optička mreža da se pravi. I on je imao tako duplirano i on je kukao stalno na taj Calix ONT. SBB sad ima 2 različite optičke varijante gde je jedna Calix oprema + koriste DVB-C za TV uslugu vs Nokia oprema i uvaljivanje OTT modela Eon boxa, bez coax kablova samo za TV uslugu.
Ako je stvarno svuda tako je optika
do krajnjeg korisnika onda su to neki novi momenti da se
ne pravi razlika i da na optici furaju tako bedan upload kao na coax. Kao što su tako beše i ex-Beogrid korisnicima degradirali uslugu?