Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Već drugi put za manje od mesec dana se dešava da lista omiljenih kanla na D3 mini pobrljavi. Raspored kanala se ničim izazvan poremeti i kanali dobiju redosled kakav imaju na difoltnoj D3 listi (najpre N1 i Nova S pa ostali). Kad se to prvi put dogodilo poklopilo se sa ubacivanjem novih kanala i promenom pozicija pa sam problem otpisala na to, posebno jer su tada nestali svi kanal i sa D3 liste pa je morao da padne reset boksa. Sinoć se se samo opet pretumbala favorite lista. Iako osoba koja ga koristi nije vična kad je pitanju tehnologija, znam da nije u pitanju ljudski faktor pošto je D3 mini toliko primitivan da bilo kakvo uređivanje liste sem dodavanja i brisanja kanala nije moguće, a i da jeste moralo bi da se pritisne baš mnogo pogrešnih tastera.

Je l' ovo česta pojava na D3 mini boksevima ili je ipak feler i legitiman razlog za zamenu uređaja?

Hvala na brzom odgovoru. Inače baš je veliki propust od strane SBB-a da im uređaj, pa makar bio i pomoćni, poludi svaki put kad se menja programska šema. Ne znam da li D3 miniji dobijaju nekakav apdejt softvera i može li se to srediti? Svakako ću im skrenuti pažnju na to ali verovatno mrka kapa i neće stići dalje od obećanja da će proslediti problem kolegama iz tehničke službe.

Doslo je do promena frekvencija i kanali su krenuli u HD ( SK 6 7 8 9 10 )
SK6 HD je napustio freq 634, gde su ostali SK4 HD i SK5 HD.
SK7 HD i SK8 HD su napustili freq 650 i presli na novu freq 530 gde je prebacen i SK6 HD. Na ovoj novoj freq su takodje i novi kanali od pre mesec i nesto dana Nova MAX HD i Nova SERIES HD
Pojavio se kanal Info 24, a svi Sport klubovi sada imaju sufiks HD.
Nije samo sufix, presli su napokon u HD.

Da li jos neko u zadnje vreme na EONu ima problem da pukne video klub u sred gledanja filma ? "Video Klub nije dostupan" ili tako nešto ? dešava se i nakon restarta Rutera i Box uređaja.. nisam ovo primećivao ranije..
Prijavio sam danas ovaj problem SBB podršci jer je bas učestalo. Ne samo da puca video klub, nego oni umanjeni prikazi pri premotavanje ili prethodna sledeća emisija često budu crni. Iako imam optiku.. Donekle pomogne restart rutera i box eon uredjaja, ali opet počne.
Sa druge strane, nema ni jednog prekida tv programa, sve normalno radi danima.. I ladno kažu da je to neki generalni problem i da ima puno prijava i da će biti rešeno do ponedeljka. A ja ne videh ovde da se iko sem mene žali?! Hmm

Jel freezuju i mrljave nekom danas obicni kanali? I eon box i cam kartica isto se ponasaju. Nis

Prijavio sam danas ovaj problem SBB podršci jer je bas učestalo. Ne samo da puca video klub, nego oni umanjeni prikazi pri premotavanje ili prethodna sledeća emisija često budu crni. Iako imam optiku.. Donekle pomogne restart rutera i box eon uredjaja, ali opet počne.
Sa druge strane, nema ni jednog prekida tv programa, sve normalno radi danima.. I ladno kažu da je to neki generalni problem i da ima puno prijava i da će biti rešeno do ponedeljka. A ja ne videh ovde da se iko sem mene žali?! Hmm
Imam identičan problem. Vezan je samo za sadržaj iz video kluba i vraćanje kanala (IPTV stream). Traje već sigurno mesec dana, ako ne i duže.

onaj drugi sto koristi video klub nije na ovom forumu ;)

Hteo sam da zamenim d3 mini za neki bolji stb (konkretno neki na kome može da se vraća unazad) i oni mi rekoše da su ovo tarife za te modele. Znao sam da se za EON Box plaća dodatno, nisam znao da se plaća i za PDS 2100 i PDS 3212.

Prilozi

• Screenshot_20221117_135431_com.android.chrome_edit_87075861500254.jpg
    Screenshot_20221117_135431_com.android.chrome_edit_87075861500254.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 101
Hteo sam da zamenim d3 mini za neki bolji stb (konkretno neki na kome može da se vraća unazad) i oni mi rekoše da su ovo tarife za te modele. Znao sam da se za EON Box plaća dodatno, nisam znao da se plaća i za PDS 2100 i PDS 3212.
Hteo i ja isto kod caleta u sobu, bar malo neki bolje od najlosijeg i traze da se plati iako imam EON premium paket, a korisnik sam 20 godina + sta reci.

Не наплаћују ренте у гига градовима.

Ranije, pre EON-a, je bila praksa da premium korisnici imaju mogućnost besplatnog korišćenja usluge tzv "D3 kuća", koja je podrazumevala 2 napredna D3 uređaja (uređaja sa mogućnošću vraćanja) po jednom ugovoru. Iz tog perioda ja koristim dva takva D3 uređaja (nisam uzeo EON box) a kasnijim prelaskom na EON premium paket, dobio sam na korišćenje dve smart TV aplikacije i 5 redovnih EON mobilnih aplikacija uz pomenuta 2 "napredna" D3 uređaja.
Evo, 6 ili 7 godina ne plaćam nikakvu rentu, ugovorna obaveza odavno istekla. Eon premium duo, plaćam punu cenu paketa, po cenovniku.

Meni su rekli da nema sanse za 2 aplikacije za tv bez 2 ugovora. A bas bi mi odgovaralo da nemam eon uredjaj nego u tv.

Ranije je moglo pa su sad promenili. Na nalogu je pisalo na EON smart 1/2, gde se prvi računao EON smart box a drugi slot je bio za Smart TV. Ko nije uzimao Eon box nego zadržavao D3 uredjaje a potisivao EON pakete u kojima si imao pravo na EON box na nalogu je imao 0/2 za smart slotove.

Meni nista nisu rekli. Jednostavno nemam eon box pa tako ni iskorišćenu aplikaciju na njemu. U mojsbb aplikaciji je bilo za smart TV da imam 2/2 neiskorišćeno. Ja autorizovao prvo jednu, a za mesec dana i drugu aplikaciju, bas putem mojsbb. I sve radi bez problema.

Ja sam iz giga grada pa su mi opet napisali da se za svaki dodatni uređaj osim za d3 mini naplaćuje renta + priključna taksa.
Не знам у ком си граду. У Нишу сам на трио премиум пакету и добио еон + 2х 4682 без ренти и прикључне таксе. Кажу да у се у гига градовима не наплаћује.

Ranije, pre EON-a, je bila praksa da premium korisnici imaju mogućnost besplatnog korišćenja usluge tzv "D3 kuća", koja je podrazumevala 2 napredna D3 uređaja (uređaja sa mogućnošću vraćanja) po jednom ugovoru. Iz tog perioda ja koristim dva takva D3 uređaja (nisam uzeo EON box) a kasnijim prelaskom na EON premium paket, dobio sam na korišćenje dve smart TV aplikacije i 5 redovnih EON mobilnih aplikacija uz pomenuta 2 "napredna" D3 uređaja.
Evo, 6 ili 7 godina ne plaćam nikakvu rentu, ugovorna obaveza odavno istekla. Eon premium duo, plaćam punu cenu paketa, po cenovniku.
Ovo je ili iz rubrike "verovali ili ne" ili "nije se desilo".
2 uređaja i 2 TV aplikacije, za jedan ugovor, to nema ni Šolak, kad potpišeš ugovor daće ti i Eon box... :)

@shexpir Pojma nemam kako, trenutno je lakše dobiti na lotou nego više uređaja (osim ako svaki dodatni ne plaćaš) i 2 TV aplikacije (čak mislim da zvanično ne postoji opcija da platiš za korišćenje više od jedne).

Napisao je kako... nije uzeo Eon smart box, vec trazio da ne menjaju D3 V2 box koji vec ima...

Napisao je kako... nije uzeo Eon smart box, vec trazio da ne menjaju D3 V2 box koji vec ima
Isti stvar su mnogi radili u prošlosti (uzeli Eon paket a nisu hteli Eon box da menja D3 v2 zbog kao boljeg kvaliteta slike, i što beše radi i premotavanje bez LAN kabla??) pa NISU dobili dodatni SMART TV slot jer se i taj D3 uređaj smatra za smart tj nešto što nudi premotavanje a takvih uređaje je 1 po paketu čak i za "digitalizovana" područja.

Ovo je ili iz rubrike "verovali ili ne" ili "nije se desilo".
2 uređaja i 2 TV aplikacije, za jedan ugovor, to nema ni Šolak, kad potpišeš ugovor daće ti i Eon box... :)
Nemam razloga da krijem. Prezivam se Sholac😄.

A sad ozbiljno. D3 uređaji su ostali iz premium paketa (D3 kuća), pre "dolaska" Eona. Kada je ugovaran Eon, tražio sam da ostanu D3 uređaji i da se ništa ne menja za EON box, jer mi ne treba i ne želim 2 kabla za TV u jednom boxu. Aplikacije su se "spontano" pojavile, niko ih nije specijalno ugovarao 🙃.

Prilozi

• Screenshot_20221118_124317_Moj SBB.jpg
    Screenshot_20221118_124317_Moj SBB.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_20221118_123953_Moj SBB.jpg
    Screenshot_20221118_123953_Moj SBB.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 50
Pre nekoliko godina dok sam bio u SBBu, imao sam eon box, jedan d3, i ta 2 plus 5 mesta. Premium paket. Mozda se u poslednje vreme nesto promenilo pa ne daju kao nekada.

Poslednja izmena:
Kakva im je ovo fora sa DaVinci Kids aplikacijom na EON box-u?! Ajde prvi put u redu, deinstalirao, ali evo opet se pojavila.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno