Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne radi se o samo dva kanala. Znaju oni da na internetu imas piratske iptv liste i torente i slicno.
Zele da gledas njihove kanale i njihov video klub i slusas tajdal a ne divx i mp3.
Njima treba gledanost i zbog reklama a ne samo zbog 'onog'.
Uostalom pitanje je kako im izgledaju ugovori sa tv stanicama koje nisu njihove (tipa fox, discovery).
Kad bi dobar deo korisnika uzeo samo internet ( a o tome se odaaaaavno prica na forumu) ne bi mogli da lako pregovaraju sa tv stanicama, jer ne bi imali 'ucenjivacki potencijal' ili kako vec.
kako god, procenili su da im je bolje da puste tebe i slicne da odete nego uvedu opciju 'samo internet' ili 'samo grupa izabranih tv kanala' ili da recimo izaberes brzinu interneta posebno down/up...
i rekao bih da dobro procenjuju, uvek u svoju korist.

Poslednja izmena:
Ne radi se o samo dva kanala. Znaju oni da na internetu imas piratske iptv liste i torente i slicno.
Zele da gledas njihove kanale i njihov video klub i slusas tajdal a ne divx i mp3.
Njima treba gledanost i zbog reklama a ne samo zbog 'onog'.
Uostalom pitanje je kako im izgledaju ugovori sa tv stanicama koje nisu njihove (tipa fox, discovery).
Kad bi dobar deo korisnika uzeo samo internet ( a o tome se odaaaaavno prica na forumu) ne bi mogli da lako pregovaraju sa tv stanicama, jer ne bi imali 'ucenjivacki potencijal' ili kako vec.
kako god, procenili su da im je bolje da puste tebe i slicne da odete nego uvedu opciju 'samo internet' ili 'samo grupa izabranih tv kanala' ili da recimo izaberes brzinu interneta posebno down/up...
i rekao bih da dobro procenjuju, uvek u svoju korist.
Dobro procenjuju dok u jednom trenutku ispadne da ne procenjuju dobro.

Ne znam da li i koliko dugo možeš da ostaneš toliko krut dok konkurencija daje identičnu uslugu bukvalno besplatno tokom polovine ugovora.

Ja iz mog okruženja znam jedno 10-15 ljudi koji su bez razmišljanja otišli iz SBB-a u poslednje 2 godine, strah me da će u jednom trenutku SBB baš pući s tolikim odlivom i da će ovi imati totalni monopol.

Odavno je divx format zastareo za video sadrzaje i moze se naci mnogo kvalitetniji sadrzaj na internetu a sta fali mp3 formatu za ovako usputno pustanje :)
strah me da će u jednom trenutku SBB baš pući s tolikim odlivom
Vi ste akcionicar SBB-a? Pa lepo inicirajte promene radi zadovoljenja korisnika i maksimizacije profita od toga.

Po meni u ovom dupolu mts vs. sbb svako treba od korisnika da maksimizuje svoj profit tj.plati manje a dobije kvalitetniju uslugu. Mada ko zna malo bolje pricu o duopolima zna da je to najnizi oblik kartelizma i medjusobnog dogovora ucesnika.

Najveci problem SBB je sto ocigledno u firmi imaju ljude dobro placene koji ne znaju posao, a sada da se korisnik cima da ih uci kako da budu bolji pa za to imaju skole i inskustva valjda zbog kojih zaradjuju te plate. Mislim ovo vazi za svaku firmu.

Čuj akcionar, Šolak sam lično :D

Strah me u smslu da će se odraziti negativno na mene kao krajnjeg korisnika i u pogledu cene i ponude, jer koliko god taj njihov duopol (ako je uopšte ovo i duopol) loš, monopol bi bio mnogo gori.

Znači ovo važi samo za postojeće korisnike koji do kraja meseca produžuju ugovor? :rolleyes:

ocigledno sam mislio na divx i mp3 u 'sirem smislu' ali ako se salis, haha...
a sbb nije akcionarsko drustvo, valjda?
imaju oni strucnjake i nisam siguran bas da su svi dobro placeni. rekao bih da im dobro ide videvsi samo sta su i koga su sve pokupovali.

Dobro procenjuju dok u jednom trenutku ispadne da ne procenjuju dobro.

Ne znam da li i koliko dugo možeš da ostaneš toliko krut dok konkurencija daje identičnu uslugu bukvalno besplatno tokom polovine ugovora.

Ja iz mog okruženja znam jedno 10-15 ljudi koji su bez razmišljanja otišli iz SBB-a u poslednje 2 godine, strah me da će u jednom trenutku SBB baš pući s tolikim odlivom i da će ovi imati totalni monopol.
Telekom beše za obnovu ugovora daje 1 mesec za dinar?

Zvanično mislim da je jedan mesec, ali nezvančno sam čuo da veoma lako daju i nov ugovor kao za novog korisnika kroz raznorazne akrobacije

E sad jedno pitanje, imam Mts box paket, nemam optiku, spor net, istice mi ugovor 22. Februara, u Mts-u za postojoce korisnike ako se obnovi ugovor jedan mesec upola cene. Vidim da SBB daje 15 meseci za nove korisnike, i jos ima optika. Kakvu su iskustva, da li da prelazim na SBB, zanima me vase misljenje?

E sad jedno pitanje, imam Mts box paket, nemam optiku, spor net, istice mi ugovor 22. Februara, u Mts-u za postojoce korisnike ako se obnovi ugovor jedan mesec upola cene. Vidim da SBB daje 15 meseci za nove korisnike, i jos ima optika. Kakvu su iskustva, da li da prelazim na SBB, zanima me vase misljenje?
Ja imam SBB na tri lokacije, dve su optika i jedna Beogrid SBB. Nikad nije bilo problema, prekidi su bili retki, samo ako je neka "nacionalna" havarija, net je vrlo stabilan. Da, vidim da je od juče opet ona dobra ponuda koju imaju triput godišnje (nije da brojim ali jeste :p), sad jeste trenutak za prelazak. Ne znam koliko si zahtevan korisnik i šta pratiš od kanala, znamo šta će se desiti sa sportskim kanalima u narednim godinama, pa imaj to na umu.
Što se MTSa tiče, koliko znam treba da podneseš zahtev za raskid, možda ti u tih mesec dana daju bolju ponudu pa ostaneš kod njih, ali to uglavnom važi za optiku, koju ti nemaš. U principu, na tvom mestu uzeo bih EON optiku kod SBBa jer je za svaku preporuku po mom iskustvu.

Hvala, problem je sto kod mene mts optika jos uvek nema, dok sbb ima. A sto se tice sportskih kanala, jedini mi je problem zbog arene.

Vidi u poslovnici jel u planu uskoro optika kod tebe, ako jeste cekaj, optika kod MTS je mnogo bolja od EON. A vidim da ti je i sport bitan, i iz moje perspektive bolje ti je da ostanes na MTS ako planiraju optiku uskoro, ako ne, sta znam, onda SBB pa Arene trazi ilegalno ili Arena Cloud.

Sada sam zvao sbb, i raspitao se. Cudno, ali kod mene i za sbb nema optike. Daju mi internet i kablovsku za 2700, prvih godinu dana racun je 1800. Net sa protokom od 20mb. Tako da je to isto.

Ja sam bio ubedjen da postoji, ili ovi iz sbb-a ne znaju. Koleginica ima paket bez tanjira(antene) a udaljena je samo stotinak metara od mene. A meni kaze da mora tanjir, svasta

Opa! Izuvanje... :ROFLMAO: Tako i treba da bude. Meni su ponudili solidne uslove za prelazak sa Beogrid na SBB optiku. Takoreći, bolje nego za nove korisnike. Ne stižem da se time bavim, uskoro ću...

Posto cesto gledam hbo, i iznajmljujem filmove na hboOD, samo najskuplji paket ima hbo ako se ne varam. Koliko kosta da se iznajmi mesecno na manjim paketima?

? Na Eon platformi nema iznajmljivanja pojedinačnih filmova i serije. Plaćaš mesečnu pretplatu za ceo VoD katalog (ako katalog nije već deo Eon paketa (Light, Full, Premium)).

Nisi me razumeo, ako tipa uzmem light paket i nemam hbo, da li mogu da kupim hbo i da doplacujem mesecno. Ako mogu, koja je cena hbo kanala?

Prilozi

• Screenshot_20220208-172647_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220208-172647_Samsung Internet.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 32
Ne znam kako je na sbb, jer jos nisam njihov korisnik mozda se i zato ne razumemo. Trenutno imam mts box 4 mislim da je onaj najosnovniji. Uz taj box 4 nemam otkljucan HBO, vec moram da kupim taj kanal. Uz osnovni paket boxa koji je 4000 din doplacujem svaki mesec HBO nekih 500-600 din. Da li takve opcije ima na Sbb-u. Ako uzmem eon light tu nema hbo u osnovnom paketu. Da li moze da se kupi samo hbo

Ne znam kako je na sbb, jer jos nisam njihov korisnik mozda se i zato ne razumemo. Trenutno imam mts box 4 mislim da je onaj najosnovniji. Uz taj box 4 nemam otkljucan HBO, vec moram da kupim taj kanal. Uz osnovni paket boxa koji je 4000 din doplacujem svaki mesec HBO nekih 500-600 din. Da li takve opcije ima na Sbb-u. Ako uzmem eon light tu nema hbo u osnovnom paketu. Da li moze da se kupi samo hbo
Evo:

Screenshot_20220208-201551_Moj SBB.jpg

Screenshot_20220208-201712_Moj SBB.jpg

Screenshot_20220208-202302_Moj SBB.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno