Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo bas, zadrzavaju cenu od 720 iako HBO daje finu cenu od oko 4 i po evra... :)

4,5е је цена за хбо макс а код сбб је ту претплата и за 5 канала као и од (ово задње јесте непотребно и застарело поред макс, сд или хд/4к).

Naravno da zadržavaju cenu. Cena proizvoda/usluge se odredjuje u zavisnosti od situacije na tržištu, a ne kao prost zbir svih ulaznih troškova + zarada. Osim toga, HBO paket je kod SBB-a opcion, ko neće ne mora da ga koristi (niti plaća). Ko hoće, može sada da dobije doživotni popust ako se pretplati direktno kod HBO-a. Ko neće, plaćaće SBB-u ili nekom trećem.
Pozdrav

Može pomoć od nekoga ko je uspeo da izboksuje popust.

Ne bih da ih menjam, ali u odnosu na cenu možda kod keve ubacim neki mts box paket. Ovo joj je preskupo.
Ako daju 25% neka ostanu.

Da li uopšte probati sa poslovnicom, call centrom ili naći agenta u kraju?

25 teško za postojeće. 20 je max. već je bilo reči o tome. uglavnom, nema pravila kako je najbolje

Meni su kao dugogodišnjem korisniku Premium paketa ponudili prvo 10 a onda i 15%. Ja tražio 30%, pristao bih i na 25%, možda i na 20%, jer su tada novi imali oko 30% (15 meseci u pola cene). Pošto nisu ponudili ništa više od 15%, u decembru sam raskinuo ugovor i posle 17 godina nisam više SBB korisnik. Možda uzmem EON Sport paket kad krene F1 ove sezone, videćemo za mesec dana, kad krene sezona.
Pozdrav
P.S. Tako da sad umesto bar 3500RSD mesečno, SBB od mene dobija 0. Dobar business case :)

Ja sam takodje sve blizi tome da posle vise od decenije ne obnovim ugovor kada dodje vreme..

Videcemo sta ce ponuditi, ali neato vise nemam ni volje da se cenkam s njima, nerealno koliko ih ne zanima sto ljudi odlaze..

P.S. Tako da sad umesto bar 3500RSD mesečno, SBB od mene dobija 0. Dobar business case
Znaš da to zavisi od poslovne strategije. Npr. ako se proceni da određeno obaranje cena pojedinim klijentima može da dovede do obaranja cena većini klijenata, onda je bolje da taj deo klijenata ode, a da se ostalima zadrži standardna cena. To sve zavisi od procene marketing službe i menadžmenta kompanije. Naravno, treba paziti na odnos odlaska i dolaska klijenata, ponudu konkurencije, odnosno uopšte trendove tržišta. Svi koji se bave prodajom ponekad svesno odustanu od nekog posla baš iz razloga da ne bi sebe doveli u situaciju da generalno obore cene, naročito u uslovima kada se povećava inflacija i samim tim pritisak na rast cena.

Poslednja izmena:
Kod mene je ušteda bila primarni razlog, nije bilo više potrebe za televizijom i fiksnim telefonom, a samo internet kao uslugu ne nude.

btw sa ove distance gledano internet je nebo i zemlja glede kvaliteta (vs Orion), niti sam više pod CGNAT-om, niti ima prekida, brzine veće, fiber ...

Kakva je situacija sa otkaznim rokom od 30 dana, je l uvek važi bez obzira da li je ugovor istekao ili ne?

Naravno da važi jer ugovor ne ističe - neograničen je. Ugovor se raskida na zahtev jedne od strana.
Ugovorna obaveza, pak, je obično ograničenog vremenskog trajanja.
Pozdrav

Ako ugovor(na obaveza) nije istekao onda je rok do isteka pa još 30 dana 😁

Uzeo sam eon sport paket placam preko kredita sms-om,prvi mesec su mi skinuli i napisali da skidaju svakog 30-og,sada nista nisu naplatili,da li ce da mi naplate sami ili moram nekom prijavim(da mi ne bi posle skidali duplo)?

Mozda će tako biti i sada.
Moram da pitam, a sta to ostali nude bolje?
Ako bismo eventualno zanemarili ustedu od 500 din mesecno, koja nadam se nije odlucujuci faktor?
Ne radi se o 500 dinara mesečno, tada ne bih ni razmišljao.

Primer kod mojih trenutno:
SBB 3600 + fiksni 800 (neće da isključi) + mob oko 1400 odnosno oko 5800 do 6000 mesečno.

Uz BOX 4 sada dobijaš sve to (možda i bolji paket za mob) za 5000 dinara mesečno, prvih 12 meseci 1 dinar.
Tako da je moguća ušteda veća od 2500 dinara mesečno.

E sada da li je ovo namerni damping, preotimanje klijenata/prostora i eventualno kasnje "monopolisanje"... moguće da jeste.
Ja prvi ne želim bilo čiji monopol. Da svojevremeno nije bilo SBB-a i onog linka na Rumuniji (beše) van kontole Telekoma kasnili bi sa internet brzinama (i cenama) samo tako ...

Kako vam radi eon stream poslednjih dana? Mreza je ok, na istom PC u trenucima kad Eon laguje YT i drugi streaming servisi rade odlicno.
Nikavih prvila nema, najcesesce "vratim" vesti od 19 i newsmax nastavim. Juce primetio, evo trenutno dok pisem je katastrofalno lose.

E sada da li je ovo namerni damping, preotimanje klijenata/prostora i eventualno kasnje "monopolisanje"... moguće da jeste.
Ja prvi ne želim bilo čiji monopol. Da svojevremeno nije bilo SBB-a i onog linka na Rumuniji (beše) van kontole Telekoma kasnili bi sa internet brzinama (i cenama) samo tako ...
Naravno da je namerni damping, subvencionisana cena, a subvenciju finansiraju svi gradjani Srbije :)

I naravno da ce podici cene kad preuzmu dominaciju, ali ni SBB se bas nesto ne trudi da zadrzi korisnike, a nije da bi bas bili u gubitku sa boljim akcijama...

Mozda će tako biti i sada.

Ne radi se o 500 dinara mesečno, tada ne bih ni razmišljao.

Primer kod mojih trenutno:
SBB 3600 + fiksni 800 (neće da isključi) + mob oko 1400 odnosno oko 5800 do 6000 mesečno.

Uz BOX 4 sada dobijaš sve to (možda i bolji paket za mob) za 5000 dinara mesečno, prvih 12 meseci 1 dinar.
Tako da je moguća ušteda veća od 2500 dinara mesečno.

Znači posle 2 godine se vraćaš na SBB?
I tako svake 2 godine u krug?

Зато људи треба да се постарају да уведу више провајдера у зграду. За куће је мало теже али изводљиво.

To ću i ja da počnem da primenjujem, mts mi je sledeći na redu, za nešto više od godinu dana.
Možda to bude i Yettel, videću to kad dodje vreme.
Uvrstim ih 3-4 u rotaciju :D

zbog toga (izmedju ostalog) bi trebalo zabraniti te 'akcijske ponude' koje prave razliku izmedju starih i novih korisnika ili podrucja gde ima konkurencije i slicno. bile bi cene manje manje ali za sve.

SBB ima taj problem što mnogo voli pare, mislim to je za nas korisnike problem ali za njih naravno nije.
Recimo ja sam na vreme (6 meseci pred istek ugovora) lepo ušao u komunikaciju sa njima, objasnio da mi tv više ne treba kao ni fiksni telefon, rekli mi da nemaju samo internet kao ponudu ali da mi je ideja vrlo zanimljiva i da će je predložiti menadžmentu, prošlo već godinu dana i naravno nema ništa od toga, zašto ? Pitaj boga.
Suština priče je da bih ostao sigurno kod njih, bez obzira na optiku kod konkurencije i brži net nego njihov, pritom za manje pare nego kod njih.
Mislim, što da ja plaćam 2500 rsd svaki mesec više, za nešto šro mi i ne treba, pritom slabijeg kvaliteta.
Mogao sam i mts da uzmem za dinar godinu dana, ali i oni nemaju čist net kao paket nego moraš i fiksni telefon što je plus 200 rsd, opet se isplati više da sam to uzeo nego Orion jer oni nisu imali po dinar akciju nego diskount na 9 meseci plus 1 mesec besplatno, ali nisam hteo iz principa mts, zbog mnogo stvari, ali bih na kraju i to uzeo da nisam po meni imao još bolji izbor. SBB samo gubi korisnike, nerazumnim ponašanjem, evo voleo bih ako bi neko mogao da mi objasni zašto recimo nemaju u ponudi samo internet, nisam uspeo da dobjem odgovor na to do sada. Sad mi upravo pade na pamet da nije možda to da bi te naterali tako da gledaš njihova dva tv kanala, ali brate .... svaka čast tim kanalima, ne radi se o tome, nego ne gledam tv, nemam vremena za to, mogu da uzmem eon za to, ili da naprave neki bundle sa nekim popustom pa da i razmislim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno