Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na sajtu pise posebno uputstvo kako aktivirati uslugu ako si podstanar. Meni svakako treba da to bude odvojen ugovor za internet koji ce glasiti na moje ime.

Gledao sam na sajtu koji su paketi u ponudi i naisao sam na jedan link:
https://sbb.rs/Binary/30965/Ponuda_sa_cenovnikom_za_digitalizovana_podrucja_30.04.2020.pdf

Tu pise da je najmanji postpaid internet paket: Internet S, do 50/4 Mbps koji kosta 1790 dinara.

Pise takodje da su postpaid internet paketi dostupni bez ugovorne obaveze, sto znaci da bih mogao da raskinem ugovor bez problema.

Ovo me buni:

Na prikazane cene za postpaid internet pakete dodaje se iznos naknade za mesečno održavanje koja iznosi 1.395 dinara.

Ja vec placam 1.395 dinara mesecno za kablovsku.

Ako ne zelim da se obavezem na dvogodisnju ugovornu obavezu jedina opcija mi je ovaj Internet S paket?

Odrzavanje od 1390 svakako moras da placas + ovih 1790 = 3180

Za brzinu od 50/4 nije bas povoljno, ako planiras tu da ostanes naredne 2 godine probaj da se dogovoris sa gazdom za potpisivanje ugovora ako ne onda ti je ovo jedina varijanta, barem sto se SBB-a tice.

Ako se odlucis za paket neces moci da potpises novi ugovor bez njega.

Poslednja izmena:
Bezveze, modem fizički ne radi :) ne gori ni jedna lampica, probao sam i drugi adapter i isto. Ništa, čekam da se jave i dodju. Hvala.
Ja ih sinoć kontaktirao preko TW i tražio da mi zamene cisco za technicolor zbog 5Ghz, danas u 11h došli i izvršili zamenu.
Vidim da su se mnogi žalili, kod mene bukvalno ni jedna intervencija ili reklamacija a bilo ih je, u prošlom stanu nekoliko intervencija dok konačno nisu rešili čvorište, onda prelazak na eon, selidba, kasnije razvlačenje koaks kabla po stanu i sad ovo, nikad ali nikad nije trajalo duže od 24h, bukvalno.
NS je u pitanju

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Bili malopre, adapter je bio u pitanju, zamenili ga i sve sljaka :) A modem je jos od Ikoma.

Ja ih sinoć kontaktirao preko TW i tražio da mi zamene cisco za technicolor zbog 5Ghz, danas u 11h došli i izvršili zamenu.
Vidim da su se mnogi žalili, kod mene bukvalno ni jedna intervencija ili reklamacija a bilo ih je, u prošlom stanu nekoliko intervencija dok konačno nisu rešili čvorište, onda prelazak na eon, selidba, kasnije razvlačenje koaks kabla po stanu i sad ovo, nikad ali nikad nije trajalo duže od 24h, bukvalno.
NS je u pitanju

Ni ja se nisam zalio na njih do povecanja brzine od septembra prosle godine, od tada samo problemi.

Pocetkom Aprila su konacno ukinuli neke kanale na analognoj i internet je profunkcionisao. Zbog potrebe van kuce sam uzeo Huawei B525s ruter i gotovo preko wi-fi u celom stanu brzina ide do 290mbps, a ispod 220 nije na najudaljenijem mestu. Tako da mi ubee sluzi samo za lan jer nizasta drugo i nije, a ima kako su rekli savrsen signal sa 16uch/3dlch, ali dzaba kad je smece...

Код мене убее бије на 5МХз пуном снагом, без проблема.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Imam sbb-ov ruter. Slab je wifi ili ga nema na drugi kraj stana. Pa sam mislio ili da uzmem jaci ili ako moze da uzmem jos jedan neki jeftiniji modem i samo povezem na drugom kraju stana na kabel od kablovske. Tu nece biti prikljucen kompjuter. Da li je ovo izvodljivo i ako jeste jel treba neko posebno podesavanje da bi ovo sproveo u delo?

Kupio i ja danas Archer C7, da se vise ne zezam sa *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*m zvanim ubee. 2 godine zvanicne garancije u radnji za 10000 dinara, nisam hteo da se bakcem sa Madjarima.

Meni technicolor uz tenda ac10u kao repeater za sprat završava posao, sa epc3925 to nikako nije radilo, tj. jeste ali uz mnogo dropova.
Na spratu, 5Ghz mreža, tenda drži stabilnih 80-90Mbit, plan je bio da razvlačim kabal ali mislim da nema potrebe, ovo je dovoljno za gledanje eon na dva uređaja.
I još jedna stvar, čisto da pomenem, mnogi su se žalili na kvalitet wireless signala technicolor rutera, to me je odbijalo da tražim zamenu, ono što sam siguran, signal je definitivno bolji od epc na 2.4Ghz, rekao bih da je 5Ghz pokrivenost ekvivalent cisco 2.4Ghz mreže.

Crkao mi EPC 3208 juce i danas mi instalirali dok sam bio na poslu neki UbeeEVW32g iako sam napomenuo da bih hteo isti modem koji sam i imao.
Da li uopste daju epc 3208 ili toga vise nema?

Jel zna neko sta se dogadja sa Nickelodeonom u video-klubu? Juce su se na kratko pojavile neki crtaci za decu pod katalogom Nickelodeon iako ga nije bilo u listingu kataloga a posle par sati sve nestalo.

@virke
Imaju naravno. Zovi i kazi da zamene ako ti ne odgovora taj Ubee. Prihvati to samo kao privremeno resenje. Zovi ljude koji su ti ugradili, oni znaju ima li ili nema u skladistu odakle preuzimaju. Mozda samo trenutno nema. Stvarno ne znam postoji li ijedan hg koji moze da se prebaci u bridge mode. Buu nek serije pa dobiju software patch i vise nema te opcije.

Da li SBB i dalje blokira neke kanale ako eon gledam sa mts interneta?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Koliko znam, valjda je ustanovljeno da to zavisi od toga koji eon nalog koristis. Ako ti neko da svoj koji dobija uz kablovsku, onda blokiraju. A ako je u pitanju "eon van mreze" onda moze sve da se gleda, jer je tome i namenjen

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da prilikom obnove ugovora dobije besplatno dodatni d3 mini ?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Jel postoji varijanta tv i net bez ugovorne obaveze?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Jel postoji varijanta tv i net bez ugovorne obaveze?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Postoji ali kad sve takse za priključak i opremu sabereš odmah te odvrate od pomisli da uzmeš nešto bez UO.
iqILIT3.png

^ ovih 3.900 odnosno 6.900 dinara u ime prikljucne takse koja se placa u uz prvi mesecni racun je samo za one korisnike koji zele da uzmu postpaid internet a nemaju vec kablovsku?

Ja recimo vec imam kablovsku, da li je uprkos tome potreban modem?

Ta cena je za SBB priključak, tačnije nije već dugo jer je i dalje 1 dinar. Pošto već imaš kablovsku, zoveš ih samo da ti donesu modem.

Da li je neko uspeo da prilikom obnove ugovora dobije besplatno dodatni d3 mini ?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ja jesam, pre 2½ godine u sklopu tadašnjih par akcija. Ja sam se odlučio za ovo jer mi nisu trebali dodatni filmski paketi. Inače zbog tehničkih problema između tog televizora i D3 Mini uređaja, na kraju sam dobio PDS-2100.

Iz SBB-a mi nude technicolor ruter, da li znate koji je model, i valja li čemu?
Optika je u pitanju...

Ako je optika onda ide calix

Stigao je update za EON. Bolje se vide slova...radi brze. Steta sto nisu stavili mogucnost promene teme na dark i white mode.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Evo baš se danas javili montažeri (MikroNet Plus), kažu ide ili Calix ili Huawei, zavisno od situacije na terenu, ne može da se bira.

Kakava je taj Calix?

Stigao i meni update za EON. Jako "lepo" korisničko iskustvo: usred gledanja TV programa, BAM, prekida se program i ide update aplikacije. Na sreću, nisam gledao išta važno, a sam update je trajao relativno kratko.
Sada ulazak u Podešavanja traje nešto duže, al' to se ionako ne koristi često.
Pozdrav

Izvoli.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno