Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sam i pitao, a to da će oni da reše, teško da će ti oni premestiti kanal i pre toga ispitati koji je najmanje zagušen, to moraš sam. Ubee se možda samo slučajno (za sada) podesio na povoljniji kanal gde hoće na 80Hz, ako je na Auto.

TC je hardverski bolji uređaj od Ubee (dokaz je i da je moj TC daleko hladniji od komšijskog Ubee - jedva mlak), ali da, više su ga osakatili u FW. To ne znači da neće smanjiti (ili već jesu) snagu i na Ubee?
E sada kome WiFi nije bitan (ima svoj ruter kao ja), TC je bolji izbor.

Doduše ima i novija verzija Ubee... ALi mislim da je taj i dalje HW slabiji od TC2121.

Nije odmah izabrao 80hz. Proveri on na laptopu. 250.kaze to je to. Rekoh, nece biti. Link speed i dalje 200. Onda je on prebacio na 80hz i tad je proradilo.

Izabrao je 36/80. Kaze, to mi je najbolje. Ako stavim jace neki stariji uređaji mozda nece raditi kako treba. Nemam pojma.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
32b0d2cf186e12a9845b632ec43f6e98.jpg

Poslednja izmena:
Da sad ti je ručni kanal, a možda na TC nije bio (verovatno nije), ako nisi znao sam namestiti.

Konzervativno je izabrao 36 i delimično je upravu (uz malu verovatnoću doduše) za starije uređaje, ali to je lako proveriti ili će videti mrežu na 100+ kanalu ili ne. Ali ti sam moraš videti zagušenje kod tebe (nekim WiFi analizer programom na laptopu ili telefonu) i izabrati najbolji kanal (sa najmanje korisnika); a teško da je to 36...

Na 5ghz nema žive duše. Na 2.4 guzva
ec56acf7162e3bb8342e7cc732becee8.jpg
03bad371627e49973a8e8ca51fe4cbcb.jpg

A sto mi vraca kanal, tj promeni. Stavim 4 on baci na 11.

Ako nema nikoga OK, kada budeš video nekoga, seli se. Nego čudno mi kako nema nikoga ni na 2.4, proveri i drugom aplikacijom, osim ako ne živiš u zgradi; jer ja ih vidim 50+ na 2.5 i 10+ na 5GHz...

Vidi da li ima nekoga blizu i baci te dalje iako si sam namestio kanal; poznata bagovitost Ubee-a da neće da sluša, zato jeste gori izbor.

Poslednja izmena:
@zigic

Tebi ni na 2.4 nije guzva. Za 2.4 si mogao da promeniš na neki 9. ili 11. kanal.

Pa ima na 2.4. Kad ponovim scan nekoliko puta pojavi se 7-8 komsija. A kanal stavim na 11 on baci na 4,6 itd.

Mada mi kažu, najbolje da sam menja.

EON pri prebacivanju sa YouTube-a na EON box ili sa eksternog hard diska na EON traži da pokrenem sadržaj na play i tek onda krene da reprodukuje sadržaj.

Automatski krene samo kad upalim tv, čim vratim sa nekog drugog izvora traži da pritisnem play.

Nije da mi mnogo smeta ali jel može da se isključi ovo?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Mada mi kažu, najbolje da sam menja.

Netačno, i sasvim pogrešno!
Većina rutera, čak i skupljih, se jako loše snalazi u ato biranju kanala a posebno širine opsega.

Pogledaj ovde, sve ćeš naći i naučiti o mreži, ruterima i podešavanjima...

Na engleskom da učim o mrežama? Ne, hvala

A bandwidth na 2.4 mi stoji 20hz. To mi isto ne prihvata 40hz.
Koliko znači da prebacim na 40hz

A bandwidth na 2.4 mi stoji 20hz. To mi isto ne prihvata 40hz.
Koliko znači da prebacim na 40hz

Imaš sasvim dovoljno štiva i ovde na forumu u mrežna oprema, saznaćeš sve što tebi treba...
Kao i zašto se na 2.4 stavlja 20 a ne 40...

Kakva vam je brzina neta na eon boxu?
Meni 96/24.
Upload je full ali download slabiji dosta.

Pa kad je LAN port na Eon boxu 100 Mbps max :D Gomila SmartTV-ova ima isti limit. Za video streaming to je sasvim dovoljna brzina...

Nije mi jasno zašto proizvođači u ovakve uređaje stavljaju 100 Mbps port? Nisam video ni jedan high end televizor da ima 1 Gbps? Čak ni oni najskuplji. Koliki je to trošak da stave? Neverovatno. Izvinjavam se na off-u.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Po ovome, najbolje otkljucati wifi? Jel on na 5ghz?

Koji Eon box model imaš : KAON (ima coax / ima DVB-C tjuner) ili SDMC Tech (nema tjuner, IPTV/OTT only)?

Pošto na KAON-u nema šta da otključavaš ;)

Mom bratu stigao račun za sbb i u njemu naplaćeni filmovi koju su iz video kluba za koji su rekli da je besplatan?!

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Mom bratu stigao račun za sbb i u njemu naplaćeni filmovi koju su iz video kluba za koji su rekli da je besplatan?!

"rešili da do 4. maja otključamo dodatne kanale i ponudimo vam najrazličitije sadržaje. Pored toga, otključavamo i Video klub, gde će biti dostupni svi katalozi za koje smo, kao i za kanale, mogli da obezbedimo saglasnost za otvaranje. Nisu dostupni HBO i Cinemax kanali, HBO OD, HBO GO, paket Zadruga, kao ni Video klub bindž katalog Ubice 4. Otključavanje kanala ne uključuje EON Porodični, EON Sport, EON Sport + Porodični i EON CineStar pakete."

Nije sve besplatno, nisu precizirali šta tačno jeste, a to i svakako piše pre puštanja. Koliko razumem, ako je gledao baš "Ubice 4" plaća se sigurno. Ako je nešto drugo, neka ih zove i pita - žali se!

Poslednja izmena:
Nije, neke filmove je samo probao, što je najgore nije ih ni gledao.. Isto sam mu to poslao kaže nije to što piše... Takođe mu rekao da se žali..

Poslednja izmena:
Besplatno je ono bez cene i sve sto je mogao da pusti bez sifre za kupovinu (default 1234).

Dete probalo iste crtane filmove sa originalnom i srpskom sinhronizacijom, sve naplaćano.
Jesi se žalio? Šta kažu?

Odgovorili mu u fazonu ako si ukucao lin (koji je 1234 hahahha) to znači da je kupio, besplatan sadržaj nema pin nego samo "gledaj" opciju..
Kakvi su to lopovi pa da u ovakvim situacijama hvataju na foru.. Strašno..

Poslednja izmena:
Nisu se bas najjasnije izrazili (sta im je i bio cilj), takodje sam zamalo naseo, ali prvo sam ih pitao sta je otkljucano u video klubu.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

To ste pretpostavljam na D3 risiverima radili, ne na Eon boxu? :d

Iskreno ne znam, ali ovo ne bratu prvi račun (preselio se u bg zbog posla pa ne znam šta koristi tačno)..

Pošto na Eon platformi (samim tim ni na Eon boxu) osim "Senke" i "Ubice" kataloga nema šta da se kupuje pojedinačno (1 film ili jedna (sezona?) serije) ... a mislim da i čitavi katalozi na Eon ne mogu da se aktiviraju/kupe iz interfejsa već samo preko MojSBB portala ili zvanjem 19900.

Dok na toj matoroj platformi koja je na D3 uređajima ima kupovine "naslova".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno