Pozdrav,
Malopre sam se registrovala jer vidim da je ovde vecina upucena u ono sto se meni trenutno desava sa SBB-om pa me zanima da li je neko uspeo nesto protiv vetrenjaca.
Naime tokom ovog vanrednog stanja firma mi je ponudila mogucnost da radim od kuce, dodelila mi opremu, podesili sve, probali u firmi, funkcionise. Dodjem kuci, ujutro se povezujem sat vremena, ne ide, zovem IT, maltretiram i poznate i nepoznate, pokusavaju sve, sve je ok, ali ne funkcionise. Vratim se u firmu. Par dana pokusavamo da resimo problem da bi mi neko predlozio da odem kod komsinice i probam. To i uradim - BOOM - funkcionise. Zovem SBB i saznajem da mi je IP adresa NAT (laik sam i desifrujem da je to nesto poput dvojnika na telefonu sto mi onemogucava neke stvari izmedju ostalog i ovo sto mi je sad potrebno). Pravim dramu preko telefona, covek kaze Ja sam samo teh.podrska, pitam po kom osnovu biraju ko je NAT ko ne, zasto moja prva komsinica koja nema veci paket od mene ima, a ja ne, nema odgovora. Tj. ima, plati 610 dinara mesecno. Iz principa necu jer neko ne mora, a neko mora. Pricam sa operaterom, on kaze To prevazilazi moje nadleznosti, pisi mejl. Pisem mejl, oni ne odgovaraju nedelju dana, pisem novi gde im kazem da mislim da treba da me shvate ozbiljno jer mi je ugrozena bezbednost zbog njih, oni odgovaraju da ONI nisu u mogucnosti da daju userima staticku adresu te JA treba da doplatim 610 din mesecno (?) Da mi nisu ok njihove usluge, u momentu bih raskinula ugovor koliko su mi digli pritisak. Malo me smara sad da trazim nove, menjam opremu, a realno to mi ni ne treba osim ovih mesec dana. Da li je neko ovo resio? Kako? Bukvalno bih ih tuzila za ugrozavanje bezbednosti koliko su me iznervirali.