Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

gledajuci malo po forumu vidim da je nekoliko ljudi umesto SBB-ovog rutera, u mom slucaju Cisco EPC3928s htelo da stavi neki svoj, ali ne vidoh neko konkretno resenje. Ja sam na umu imao da ovaj podesim kao AP, a da zakacim ruter koji bih kupio jer je Wi-Fi u najmanju ruku ocajan trenutno. Iako na jednom od spratova imam i dodatni WiFi repeater ( TL-WA850RE ), cini mi se da je signal losiji nego sa 15tak godina starijim Huawei HG530 iz vremena ADSL-a.

Za pocetak bi mi znacila informacija da li je neko uopste uspeo da odradi nesto slicno jer vidim da neki od ovih Cisco-vih rutera nemaju mogucnost bridge-a, a mozda cak ni da se podese kao AP (barem ja ne nadjoh dok sam cackao meni) i jos brdo korisnih stvari, ili je jedini spas da zovem SBB i trazim da mi daju klasican modem a da ja ruter obezbedim sam.

Sledeca stvar bi bila izbor rutera, recimo da je cenovni opseg 50-75e, koji evro gore dole. Od onoga sto sam za sad gledao po karakteristikama i review-ima mi zanimljivo deluje TP-Link Archer C7 AC1750, mada vidim da i ASUS i Xiaomi imaju kandidate u tom cenovnom rangu, a kako sam dugo van price oko hardware-a, svaki predlog je dobrodosao.

Hvala unapred.

Na SBB sajtu se vise ne moze naci lista frekvencija analognih kanala, kao i lista D3, i D3i pozicija, iz nekog razloga ostavili su samo listu pozicija kanala za EON platformu.
Ovu informaciju mozes dobiti od SBB-a zahtevom putem njihovog email-a, ili pisanjem u inbox na njihovoj FB stranici.

Hvala na odgovoru.

Izgleda da je d3 otišao neće da radi probao sam sve varijante i sutra mi dolazi serviser ssb-a, koji uređaj bi mogao da tražim u zamenu ako imam pravo na tu opciju, a inače sam korisnik trio paketa. Ako je neko imao iskustva sa sbb-om , svaki savet je dobordošao.

Da li postoji još neki internet provajder koji daje i uslugu telefonije a da ima dodatak (sbb ima dodatak da za 390 dinara imam 300 minuta prema južnoj americi, SAD-u i još nekim prekookeanskim brojevima-fiksni i mobilni) da se može zvati Brazil konkretno.

Nisam zadovoljan kvalitetom interneta a i skupo je.
Ukoliko postoji još neki provajder, sa mogućnošću jeftinog zvanja Južne amerike, rado bi razmotrio opcije.

Opet ne redi internet, N,Bgd B23. Sve lampice zelene, izgleda nadprovajder

Da li neko zna,kad korisnik umre,naime korisnik je umro 10 maja, raskinut je ugovor u junu, i juce, posle 3 meseca stigne dug za april i maj-6000din, u kuci je ostala majka, jedva ziva, i ima mesecnu penziju 10 000 din, da li je u obavezi da plati?

Koliko ja znam sve to pada na teret zvanicnih naslednika (tako je za mobilne racune i kredite/kartice). Kada mi je majka umrla, imala je ugovornu obavezu u mts, ali su je oni raskinuli uz umrlicu, i nista osim poslednjeg racuna nisu potrazivali od nas. Ne znam kako je za kablovsku.

Huawei P10

Мени се чини да је и овде само дошао на ред последњи рачун до раскида. Ако је мајка једини наследник, онда она добија и наследство и дугове. Ако није ништа наследила, онда можда и може да избегне плаћање. Када ми је умро отац, мени су између осталог припали и рачуни из банака па сам морао да вратим око 50.000 минуса са кредитне картице.

^

Ako pokojnik nije imao imovinu itd, već samo dugove ili je imovina manje vredna od dugova, onda naslednici na ostavinskoj raspravi jednostavno odbiju nasledstvo... Zapravo, niko ni ne pokreće ostavinsku raspravu da bi bezveze plaćao one nenormalne takse koje su pre nekoliko godina poskupeli 10-20 puta. Da prihvatiš imovinu, a odbiješ dugove - to, naravno, ne može. Najbolje je za života prebaciti imovinu naslednicima, ali ljudi retko o tome razmišljaju.

Koliko ja znam sve to pada na teret zvanicnih naslednika (tako je za mobilne racune i kredite/kartice). Kada mi je majka umrla, imala je ugovornu obavezu u mts, ali su je oni raskinuli uz umrlicu, i nista osim poslednjeg racuna nisu potrazivali od nas. Ne znam kako je za kablovsku.

Huawei P10
Otprilke naslednici nasledjuju i dugove, postoje varijace kad naslednik potrazuje uzni deo jer nije dobio nista,sto se tice kredita zavisi ako je kredit osiguran banka potrazuje od osiguravajuceg drustva. Ovo oko ostalih tipa internet, onipotrazuju dugovanja, e sad uvek nesto mogu i da otpisu kao dugovanje ako su imalo humani.

Da li postoji još neki internet provajder koji daje i uslugu telefonije a da ima dodatak (sbb ima dodatak da za 390 dinara imam 300 minuta prema južnoj americi, SAD-u i još nekim prekookeanskim brojevima-fiksni i mobilni) da se može zvati Brazil konkretno.

Nisam zadovoljan kvalitetom interneta a i skupo je.
Ukoliko postoji još neki provajder, sa mogućnošću jeftinog zvanja Južne amerike, rado bi razmotrio opcije.

Pa ovde uzmi internet koji ti odgovara, a provajdera za telefoniranje posle imaš na stotine da biraš. Treba ti neki SIP uređaj, koji možeš kupiti polovan za 10-ak evra (ili možda SIP već postoji u ruteru koji ćeš dobiti od internet provajdera)... I to je to.

Sad me mrzi da gledam, ali sam 100% siguran da npr. u Brazilu možeš dobiti fiksni broj (na koji možeš primati i dolazne pozive) dosta jeftinije nego što npr. u Srbiji košta fiksni kod Telekoma (oko 700 din. pretplata + 1 din/minut odlazni na fiksne i valjda 8 din/minut odlazni na mobilne).

Ako ti ne treba broj u Brazilu, već samo odlazni pozivi tamo - siguran sam da negde kod Betamaxa to možeš dobiti za npr. 2-3 centa (dinara) za minut za odlazne pozive na brazilske mobilne i npr. 1 cent (dinar) ili i džaba na fiksne brojeve.

Nikakve potrebe nema da telefoniranje vezuješ za internet provajdera. I to što sad imaš kod SBB-a, oni ti to samo preprodaju od nekog provajdera, najverovatnije baš od Betamaxa.

Ugradise mi d3 mini umesto kartice,kaze krs tv (tesla)

Redosled kanala je plac majke bozije

220 + kanala u start paketu?

I HBO kanali

Jel to neki promo period ili za stalno?

Poslednja izmena:
Ja imam ponudu od akvizitera sbb, da raskinem ugovor (ug obaveza mi istice za 3 dana) i da onda novi ugov zakljuci supruga, kao novi korisnik...to mi deluje kao super opcija, jer se operat iz sbb nisu nesto pretrgli sa ponudom kao starom korisniku (pisao sam sta mi nude). E sad, da li ce nesto promeniti ako zvanicno budem podneo zahtev za raskid nzm...mada msm da, sta god da ponude, ne moze biti bolje od varijante, novi korisnik...

Ja imam ponudu od akvizitera sbb, da raskinem ugovor (ug obaveza mi istice za 3 dana) i da onda novi ugov zakljuci supruga, kao novi korisnik...to mi deluje kao super opcija, jer se operat iz sbb nisu nesto pretrgli sa ponudom kao starom korisniku (pisao sam sta mi nude). E sad, da li ce nesto promeniti ako zvanicno budem podneo zahtev za raskid nzm...mada msm da, sta god da ponude, ne moze biti bolje od varijante, novi korisnik...
Ja podneo zahtev za raskid i ne nude ništa. Za dva dana mi dolazi Supernova. Bivši korisnik Beogrida.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Kako se podnosi zahtev za raskid, jel može bez odlaska u poslovnicu? Prelazim na exe- net optiku i treba mi i prenos broja. Sobzirom da imaju lošu TV ponudu verovatno ću da uzmem neki SBB TV paket preko interneta. Posle 100 godina vernosti ničemu baj baj SBB internet!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znam. To se reši u poslovnici za minut. Odštampaju zahtev i ti potpises. Dobiješ jedan primerak. Na njemu pise otprilike sta treba da razduzis. Mada je šturo jer navode samo ruter i valjda one d3i uređaje. Ali po meni Idu i adapteri daljinci kao i pripadajuci kablovi od uredjaja ne od instalacije. E da, kao 30 dana najave je minimum za raskid iako istice UO. Verovatno tako pise u ugovoru. No to je nebitno.
Zanimljiva je ta priča sa novo/starim korisnicima. Kao da postoji dogovor. Ti meni daš moje korisnike ja tebi tvoje?
Ponude su slične.
Mene tv ne zanima osim formule 1 indy cara nascara i slicno cega nema osim f1 na SK al se ponaša macehinski. Često prebace direktan prenos trke na recimo neki S7 S8 ili neki drugi kanal koji je SD i onda ja nabadam da nadjem te kanale koje nikad nisam ni video jer su kao neka rezerva i nema programa na njima.
Kodi je majka Mara za tako neku egzotiku od sportova kod nas.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ja sam ih malo pecnuo na DM za prelazak kod MTS-a zbog uvedene optike od stren istih. Javili mi se i pitaju dal sam voljan za razgovor i neku ponudu.
Zivo me zanima sta ce da ponude posto sam korisnik EON Premium paketa i do sada uvek su bili drski i bezobrazni. Ali stvarno do sada sam ima mozda jedan veci problem, pa mi se ne ekperimentise sa mts-om sa kojim sam imao veoma losa iskustva a i komsije se zale.
Mada bi mi bilo zgodno da objedinim i mobilni na jednom racunu.

Jel puca nekom wifi sa novim tehnicolor modemom? Nekad radi normalno nekad samo pukne i to po nekoliko puta u roku od par minuta.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

^ da. Ima veze?

Stavi na 48 kanal i nećeš imati problema više. Imao sam i ja problem.

Probacu, hvala.

Na temu SBB-ovog skorašnjeg problema sa strujom u data centru, i kao sumnju mnogih da je nešto drugo bio problem -- https://twitter.com/PragmaticAndy/status/1168916144121634818 -- Amazon AWS je imao sličan problem, nestanak struje i problem sa bekap generatorima koji je izazvao katastrofalan gubitak podataka korisnika. SBB je, inače, 2018. godine imao zaradu od 228.7 miliona EUR, a AWS -- 232.9 milijarde USD.

Dobro vece , jedno pitanjce za sve prisutne :) ,
Kako su se pokazali ovi njihovi SBB takozvani 'Advanced premium modemi'? Izgleda da su u ponudi trenutno samo 2 modela : > Ubee EVW327 i Technicolor CGA 2121
Koji je bolji od ta 2?Iako mi se cini po specifikacijama da su skroz slicni , najvise me zanima rad 5Ghz na njima kako se pokazao ..? Deli me jedan zid od sobe gde bih smestio jedan od ta 2 gateway-a
Cuo sam da kod 5Ghz moze da bude malih problema zbog zidova ali ovo je samo jedan zid i do te druge sobe nema vise od 3-4 metra do mog laptopa/pc/mobilnog koji bih koristio na toj 5Ghz mrezi nadam se da nece biti problema.
Hvala unapred svima za savete, Stefan.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno