Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je moguće!!!

Znači da će da mi blokiraju eon app na telefonu, pošto mi isključivo služi za gledanje sportskog sadržaja (preko mobilnog interneta) kada nisam kući! Kada sam kući, logično da ću na TV-u da gledam...

Stvarno su glodari postali!
Samo nek' blokiraju, istog trenutka raskidam ugovor.

Ako si Telenor, sigurno neće. Svi SK su dostupni. Mislim da je isto i za VIP. Blokiraju za MTS mrežu i druge kablovske operatere.

Tačno je da su dodavali AXN i Epic drama, kako bi izjednačili stare pakete sa novim.

Ako si Telenor, sigurno neće. Svi SK su dostupni. Mislim da je isto i za VIP. Blokiraju za MTS mrežu i druge kablovske operatere.
Ali to je tako bezobrazno da je to neverovatno. Imao sam duo gold extra i kada god nisam kod kuće nisam mogao da gledam SK. Čekaj druže, plaćam ti 4.300 i ti ne daješ. Pa nemaš mobilnu mrežu da uslovljavaš.

Onda kod ortaka na Orionu isto ne može... to još mogu da razumem, ali za mobilni internet ne mogu i mislim da to nemaju pravo, ali neka

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ugovori su tipski, ne dogovra se cena u ugovoru, već promotivni uslovi. Što znači da imaju pravu da menjaju cenu, najave i samim tim omoguće rok od mesec dana da korsinik zahteva raskid ugovora.

Ali to je tako bezobrazno da je to neverovatno. Imao sam duo gold extra i kada god nisam kod kuće nisam mogao da gledam SK. Čekaj druže, plaćam ti 4.300 i ti ne daješ. Pa nemaš mobilnu mrežu da uslovljavaš.

Onda kod ortaka na Orionu isto ne može... to još mogu da razumem, ali za mobilni internet ne mogu i mislim da to nemaju pravo, ali neka

Nije isključeno da uskoro obogate ponudu i za mobilnu uslugu. Sve mi na to miriše. Jesu bolji u ponudi usluge, ali ako žele da pariraju MTSu onda će se mobilna usluga vrlo brzo naći u njihovoj ponudi. Telemach SI i BH su primer za to.

Nije isključeno da uskoro obogate ponudu i za mobilnu uslugu. Sve mi na to miriše. Jesu bolji u ponudi usluge, ali ako žele da pariraju MTSu onda će se mobilna usluga vrlo brzo naći u njihovoj ponudi. Telemach SI i BH su primer za to.
Kreću oni s telenorom uskoro, to je gotovo 100%. Već je bilo priče o tome, A i valjda je ista grupacija sada vlasnik prodatog telenor i sbb.

Jao što bih voleo da bude zdrava konkurencija i ds nije politizovana

Vise ne blokiraju Mts mobilnu mrezu.
Blokiraju
d8b03f8f42a87d82f248119dec99318a.jpg

Kreću oni s telenorom uskoro, to je gotovo 100%. Već je bilo priče o tome, A i valjda je ista grupacija sada vlasnik prodatog telenor i sbb.

Čekam na to već 2 godine :)

Po ovome bi trebalo da blokiraju sve mreze. Meni konkretno rade svi kanali iz paketa na Mts mrezi ali na Mts Vdsl ne rade oni koji inace ne rade van mreze.

Bio u Sbb korisnickom servisu, kazu zadnji put su imali dopis da raskidaju ugovore u decembru, a zbog poskupljenja. Za ove promenjene clanove uslova koriscenja pojma nemaju. Svejedno podneo sam pisanu molbu za raskid ugovora ali mislim da od toga nema nista. Jesam li u pravu?

Blokiraju uređaj ako više od 50% vremena gledaš van SBB mreže. Makar sam ja tako shvatio.

Bože sačuvaj kakva glupost. Pa što bi neko koristio kod kuće EON kad ima TV. Valjda je cilj EON-a mobilnost i mogućnost gledanja TV programa bilo kad i bilo gde.
Ovo totalno nema smisla.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Sad SBB pravi reinterpretaciju da je to usluga za korišćenje kad si na WC šolji ili na terasi ili kad ne možeš uspešno da se dogovoriš sa ženom šta se gleda pa neko mora da ode za komp...

p. s. 99.99% mog korišćenja EON je u kući na kompu :p Samo jedna "sitnica": ja kao D3i korisnika sam 100% vremenom van SBB mreže :d

Poslednja izmena:

UG i PPF su ista grupa? Od kada?

Nisam telenor a nisam ni MTS. U inostranstvu sam.

Dugo sam čekao da otključaju SK kanale, to se desilo prošle god u septembru, kada sam slučajno ušao sa mobilne mrže u app i SK bili otključani, mojoj sreći nikad kraja.

Pre dve nedelje promenio kablovskog operatera ovde, ne u srb, i kao aj da probam, kad ono gle čuda, SK kanali otključani!! Ne znam kada sam se više obradovao, prvi put kad su otključali za mobilni net ili drugi put, kada je i u stanu proradilo.

Mojoj sreći nikad kraja, ali kratko sam se radovao. :(

Znam, ima sad EON van mreže, ali iz principa glodarima ne dam ni dinar više, i ovako im plaćam u Srb 30€!

Razmišljam sad, da raskidam ugovor ili da opet dižem openVPN server kući u srb.

Pa i Eon van mreže nije Eon van Srbije. Za inostranstvo forsiraju NetTV Plus...

EON van mreže isto ne mogu da gledam u inostranstvu? Proveren info?

Gde mogu da se pogledaju detaljni uslovi za EON van mreže?

Sad SBB pravi reinterpretaciju da je to usluga za korišćenje kad si na WC šolji ili na terasi ili kad ne možeš uspešno da se dogovoriš sa ženom šta se gleda pa neko mora da ode za komp...

p. s. 99.99% mog korišćenja EON je u kući na kompu :p Samo jedna "sitnica": ja kao D3i korisnika sam 100% vremenom van SBB mreže :d

Mi valjda pripadamo toj grupi Eon van mreze ;)

Da pripadamo ne bi nam blokirali kanale...
Ista logika kojom bi se vodio da ovaj novi biser ne važi za D3i korisnike bi vodila i ka tome da nema ni restrikcije kanala u zavisnosti od internet provajdera... a naravno da ima. Jer ti (kao!) nisi kupio pravo na gledanje tih kanala nego si kupio pravo na gledanje preko risivera a "multiscreen" ti milostivi SBB kao darivao za džabe :d

Da,poklonu se u zube ne gleda :). Tako smo jedno vreme imali i pravo na unifi. Sad sto u mom mestu nema SBB mreze pa samim tim ni Unifi nema veze. Poklon je poklon. Doduse da budem iskren jednom mi je posluzio kad sam bio u Vrnjackoj banji za vikend :). Posle se neke kolege ljute sto se snalazimo ;).

UniFi meni i dalje radi tj "radi". Mogu da se uspešno konektujem... ali naravno pošto nema vidljive "UniFi" sekcije na MojSBB portalu nemaš uvid u potrošnju i ne možeš da ukloniš postojeće registrovane uređaje... tako da kad nakupiš 5 uređaja i sledeći put kupiš novi laptop ili telefon nećeš moći da koristiš na njima.

S obzirom koliko "dobro" radi UniFi jaka stvar. Jesenas kad sam bio 10 dana u Nišu u gostima u stanu koji nema internet !! (a ni digitalnu kablovsku) sam pokušavao da gledam Eon koristeći neki UniFi signal iz susedne zgrade verovatno i batalio posle 2 dana pošto je iskustvo bilo "divno" : ni 1 Mbps stream nije u stanju da radi duže od 5 minuta a da ne baferuje po 30s kad zavode... pod uslovom da totalno ne pukne CUTV stream pa mora stop>start>premotaj gde si stao sa gledanjem.
Pri tom UniFi signal nije se totalno gubio... jeste varirao ali očigledno sam "protok" žestoko varira (i. kad je sasvim solidan signal jednu web stranicu otvara momentalno a sledeću minut).

Sve u svemu za 4 godine 2x sam se našao u situaciji da treba da iskoristim UniFi i oba puta sam posle par minuta lepo uzeo da ko čovek trošim Telenor megabajte i čuvam svoje živce.

Poslednja izmena:
U korisnickom mi rekli da nemaju dopis da se zbog ovih novih clanova moze raskinuti ugovor. Kaze napisite molbu pa sacekajte odgovor. Jel to moguce?

Vidim da ima mnogo zadovoljnih korisnika sbb. Htedoh da promenim paket pošto mi je stari ugovor istekao, a oni traže da potpišem ugovor na 24 meseca. Pitam ih šta dobijam potpisivanjem ugovora, a on mi rece da dobijam cenu od 3099 dinara. Na moje pitanje koja je puna cena, lik kaže 3099 dinara. Ja opet pitam, pa šta sam dobio vezivanjem na 24 meseca, a on će opet meni, cenu od 3099. Upitah ga, je l ti mene malo z...bavaš?
Idem za neki dan da raskine ugovor. Stvar principa.

Vidim da ima mnogo zadovoljnih korisnika sbb. Htedoh da promenim paket pošto mi je stari ugovor istekao, a oni traže da potpišem ugovor na 24 meseca. Pitam ih šta dobijam potpisivanjem ugovora, a on mi rece da dobijam cenu od 3099 dinara. Na moje pitanje koja je puna cena, lik kaže 3099 dinara. Ja opet pitam, pa šta sam dobio vezivanjem na 24 meseca, a on će opet meni, cenu od 3099. Upitah ga, je l ti mene malo z...bavaš?
Idem za neki dan da raskine ugovor. Stvar principa.

Cena paketa je 3099din, ne razumem sta ocekujes da dobijes? Kao neki poklon popust samo zato sto si se odlucio za njih, ne kontam. Raskidas ugovor iz principa jer hoce da ti naplate onoliko koliko kosta paket, zamisli. Gde jos to ima da ti neko naplati onoliko koliko kosta roba ili usluga. Da ne kupujes mozda i hleb na popustu jer si se odlucio za crni umesto belog.

Poslednja izmena:
Nema, zato što im nije u interesu da odeš, nego da precutiš. Svakako možeš da podneseš zahtev za raskid navodeći povećanje cene, gašenje analognog signala i promene clanova ugovora

Kad je ugašen analogni signal?
Na Čukarici i dalje radi sve u 16, a digitalizacija bila još pre 6 meseci.
Pitao sam ih na tu temu telefonom već dva puta, uvek isti odgovor, sad će, samo što nije...
A u praksi, nije nego...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno