Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanjce :) vezano za 5 GHz mrezu

Dobih nedavno Technicolor CGA2121. Nesto me zeza 5GHz mreza tj. random se pojavljuje i nestaje. Po defaultu su bila slicna imena obe mreze, pa sam promenio ssid i pass na obe (videh ovde da je to neko pominjao) a videh i da npr na sbb sajtu (link) vezano za UBee uredjaj, savetuju da obe mreze imaju isto ime i istu lozinku? Sve u svemu, 5GHz mi se sad ne pojavljuje, pa pretpostavljam da ce morati da padne reset na fabricka podesavanja za pocetak. Jel ima neko ideju sta jis da mu radim :D posto sam mislio da se pozabavim time veceras, kad se dovucem kuci sa posla :)

Na CGA2121 možeš da koristiš isto ime na obe mreže i način ekripcije ukoliko želiš da koristiš funkciju "band steering" (auto prebacivanje dual band uređaja sa 5GHz na 2.4GHz u slučaju lošeg signala). Verovatno je to slučaj i kod Ubee-a. Kod CGA ta funkcija je preosetljiva zbog pogrešnog očitavanja RSSI-a (preveliki) pa često bez potrebe prebaciju na 2.4 i ako je signal na 5 perfektan. Verovatno će to biti ispravljeno sledećim update-om.
Što se tiče kanala na 5GHz probaj neki preko 100 ukoliko ih podržavaju tvoji uređaji.

Poslednja izmena:
Prebaciše me na Absolut Solutions na jednom ugovoru, nisam ni primetio do juče.

@saleanddeki i @bobanbg9 - hvala puno na brzim odgovorima. Probacu bas veceras to sa podesavanjima, pa kapiram da ce to da resi problem :)

Na CGA2121 možeš da koristiš isto ime na obe mreže i način ekripcije ukoliko želiš da koristiš funkciju "band steering" (auto prebacivanje dual band uređaja sa 5GHz na 2.4GHz u slučaju lošeg signala). Verovatno je to slučaj i kod Ubee-a. Kod CGA ta funkcija je preosetljiva zbog pogrešnog očitavanja RSSI-a (preveliki) pa često bez potrebe prebaciju na 2.4 i ako je signal na 5 perfektan. Verovatno će to biti ispravljeno sledećim update-om.
Što se tiče kanala na 5GHz probaj neki preko 100 ukoliko ih podržavaju tvoji uređaji.
Kako da znam da je odradjen update?

@Heinz
Sta je absolute solutions?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tokom februara će biti otključani svi katalozi u video klubu osim HBOOD
https://sbb.rs/a44712/podrska/vesti...tkljucanih-hit-naslova-u-SBB-Video-klubu.html
Dodali su i nešto novo za decu neke crtaće u video klubu i neku aplikaciju Hopster koja će biti besplatno do 30 aprila
https://sbb.rs/a44716/podrska/vesti...i-crtaci-nova-ponuda-za-roditelje-i-decu.html
Još nešto najavljuju ovu SMART TV EON da ko ima SMART TV ko da mogu svi da je aktiviraju na mojsbb ali to ipak izgleda ne važi za postojeće silver i gold korisnike.
https://sbb.rs/a44719/podrska/vesti...ina-televizija-preko-Smart-TV-aplikacije.html

bez kabla.png

Ako se neko razume u jacinu signala i to da mi kaze da li je ovo ok ili Downstream treba da budu u minusu sto se desava kad ispred rutera postavim jos jedan razdelnik, onda su otprilike iste vrednosti samo u minusu. Za Upstream je isto u oba slucaja. Nesto su mi menjali juce kablove jer oni stari od pre 15 godina prave smetnje na njihovoj mrezi.

Pogledajte prilog 264959

Ako se neko razume u jacinu signala i to da mi kaze da li je ovo ok ili Downstream treba da budu u minusu sto se desava kad ispred rutera postavim jos jedan razdelnik, onda su otprilike iste vrednosti samo u minusu. Za Upstream je isto u oba slucaja. Nesto su mi menjali juce kablove jer oni stari od pre 15 godina prave smetnje na njihovoj mrezi.
Vidi ovako
Downstream je idealan da bude 0
Može da varira od -6 do +6 to je sve prihvatljivo čak i -8 do +8
Signal šum bi trebao biti preko 40 do 50 ali tu oko 45 +-2
Upstream je idealan od 42 do 48, 44 do 45 optimalno

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam ovde dobio odgovor na ovo pitanje, evo kakvi treba da su parametri:

Downstream:
• Power Level - jacina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude izmedju
-10 i 10, idealno oko 0.
• SNR - Signal to Noise Ratio - odnos signala i suma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.

Upstream:
• Power Level - jacina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Pretece me @kepa..;)

Poslednja izmena:
Ako ti sve radi ništa nemoj da diraš. Imao sam i -7 i +7, sve je radio ok. Ukoliko baš želiš da bude perfektno treba ti spliter sa -3.5 slabljenjem a ne -7.5 koji si stavljao. Nakon povezivanja isključi uređaj +10s, promeniće ti i upstream nivoe.

Ako ti sve radi ništa nemoj da diraš. Imao sam i -7 i +7, sve je radio ok. Ukoliko baš želiš da bude perfektno treba ti spliter sa -3.5 slabljenjem a ne -7.5 koji si stavljao. Nakon povezivanja isključi uređaj +10s, promeniće ti i upstream nivoe.
Ako je spliter sa 3 izlaza obavezno 3.5 dB slabljenje i galvanski izolator maksimalno slabljenje 0.5 dB ako ima potrebe za njim toleriše se i 1 dB

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bravo ljudi za brz odgovor! Pozdrav za @terzazak i @kepa

Vidim jos odgovora. Ovako oni su mi stavili spliter sa tri izlaza da mi "spuste" ruter, a ja sam ga skinuo da vidim koliko pokazuje bez..

Poslednja izmena:
Meni nešto zeza Eon aplikacija na telwfonu i tabletu, iako imam Eon Premium nisu mi dostupni svi kanali isto mi nisu dostupni ni svi sadržaji iz video kluba. Na Eon Boxu sve je dostupno, a iz Sbb podrške nisu bili od pomoći, kažu obrišite aplikaciju pa ponovo instalirajte ili se izlogujte pa ulogijte ponovo i to nije pomoglo. Da li je još neko imao isti problem?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Probaj sa promenom šifre da jedno slovo bude veliko.

Meni tako unifi nije hteo da radi. Promena šifre rešilo stvar. Doduše meni login nije radio, ali opet, probaj ništa te ne košta.

Meni nešto zeza Eon aplikacija na telwfonu i tabletu, iako imam Eon Premium nisu mi dostupni svi kanali isto mi nisu dostupni ni svi sadržaji iz video kluba. Na Eon Boxu sve je dostupno, a iz Sbb podrške nisu bili od pomoći, kažu obrišite aplikaciju pa ponovo instalirajte ili se izlogujte pa ulogijte ponovo i to nije pomoglo. Da li je još neko imao isti problem?

Nisu dostupni u smislu da ti kaže da nisi pretplaćen,ili ih u opšte nema pošto u mobilnoj apk ovih erotskih nema za razliku od veb verzije ako slučajno misliš na te kanale i taj vod deo.

Neće i dalje, promenio lozinku iako sam imao velika slova i brojeve. I dalje ne daje sve kanale. Smart aplikacija na TV-u ima sve dostupno a android aplikacija ne dozvoljava mi, tj. uopšte ne postoje na listi u video klubu Pickbox, Minimax, Zauder, Cinestar, a u kanalima ne postoje na listi Cinestar Premiere, ID Discovery, neki World nešto. Ništa bitno ali mi ide na živce jer fali.

Poslednja izmena:
Rešio problem. Obrisao i telefon i tablet iz Moj Sbb aplikacije i ponovo ih dodao i sada se pojavilo sve osim erotskih koji mi nisu bitni.

@saleanddeki Rodjeni jel meni ovo upuceno? Ja lepo pitam, a mogu i da istrazim sam.

Prijatelju, lepo kaži šta radiš i šta želiš da postigneš, uvek će ti neko pomoći. Ovako imamo polovične informacije.

Ugasio sam sbb tj raskio ugovor, na sajtu piše gotovo na moj sbb ali i dalje mogu da koristim unifi net, jel ima neka fora ili je to propust, ne bih da mi dodje racun naknadno ili nesto

Hteo sam da znam koje su default vrednosti SBB parametara. Ostavio sam vam sliku. Meni je bilo nepotrebno da mi kaci na ruter jos jednan kablic sa spiterom da bi mi "spustio" ruter. Eto zato sam pitao.
A to da hravim svinje nemam gde, inace bi mozda i voleo niakad nisam probao, nesto mi je muka od ovih dugmica.

Hteo sam da znam koje su default vrednosti SBB parametara. Ostavio sam vam sliku. Meni je bilo nepotrebno da mi kaci na ruter jos jednan kablic sa spiterom da bi mi "spustio" ruter. Eto zato sam pitao.
A to da hravim svinje nemam gde, inace bi mozda i voleo niakad nisam probao, nesto mi je muka od ovih dugmica.

Izvini ako si se osetio uvređenim, to nema veze sa prasićima. Majstorski izraz, malo rogobatan. Ako nešto funkcioniše, ne diraj, obično ispadne lošije.
To za signal već su ti kolege objasnile. Da, dobro je što je ubacio spliter u cilju korekcije signala samo što je pitanje koji je izvod iskoristio, -7.5 ili -3.5 . Zamenom izlaza možda možeš da dobiješ još bolje signale samo je pitanje šta će biti sa istim na +40.

Poslednja izmena:
Izvini ako si se osetio uvređenim, to nema veze sa prasićima. Majstorski izraz, malo rogobatan. Ako nešto funkcioniše, ne diraj, obično ispadne lošije.
To za signal već su ti kolege objasnile. Da, dobro je što je ubacio spliter u cilju korekcije signala samo što je pitanje koji je izvod iskoristio, -7.5 ili -3.5 . Zamenom izlaza možda možeš da dobiješ još bolje signale samo je pitanje šta će biti sa istim na +40.

Ok shvatam. Ima dva izlaza sa - 7.5dB i jedan od -3.5dB. Iskoristili su od -7.5.

Prebaci na -3.5, signali će ti biti oko 0. I meni su sada oko 0, dva razdelnika na red (1/2 i 1/3), dva puta -3,5 ka modemu. Leti signal padne i do -5.9 zbog vrućine. Probaj, šta da ti kažem.

Imam na daljinskom od televizora STB dugme. Da li ga je moguce isprogramirati da sa njim prebacujem kanale na miniju?

Samo kratko ako dozvolite da ispricam danasnje iskustvo sa SBBom. Posto smo presli u februar ulogovao sam se na moj SBB portal i imam sta da vidim. Racun za Januar 9.840 din. :)
Polovinom proslog meseca sam presao sa Tri Gold Extra na Eon Premium uz dogovor da kao drugi receiver mogu da zadrzim 3K bez naplate pristupne takse, normalno obzirom da sam tu taksu vec platio pri potpisivanju prvog ugovora za Trio Gold Extra. Zvao sam call centar i gospodjica mi kaze, o boze oprostite opet vam je greskom uracunata pristupna taksa za 3K od 4.900 din. Obecala je da ce se racun ispraviti za dan, dva. Ja jednostavno vise ne mogu da shvatim da li je moguce da ali apsolutno nista ne umeju da urade kako treba.
UZAS!!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno