saleanddeki
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.01.2015
- Poena
- 180
Jedno pitanjcevezano za 5 GHz mrezu
Dobih nedavno Technicolor CGA2121. Nesto me zeza 5GHz mreza tj. random se pojavljuje i nestaje. Po defaultu su bila slicna imena obe mreze, pa sam promenio ssid i pass na obe (videh ovde da je to neko pominjao) a videh i da npr na sbb sajtu (link) vezano za UBee uredjaj, savetuju da obe mreze imaju isto ime i istu lozinku? Sve u svemu, 5GHz mi se sad ne pojavljuje, pa pretpostavljam da ce morati da padne reset na fabricka podesavanja za pocetak. Jel ima neko ideju sta jis da mu radimposto sam mislio da se pozabavim time veceras, kad se dovucem kuci sa posla
![]()
Na CGA2121 možeš da koristiš isto ime na obe mreže i način ekripcije ukoliko želiš da koristiš funkciju "band steering" (auto prebacivanje dual band uređaja sa 5GHz na 2.4GHz u slučaju lošeg signala). Verovatno je to slučaj i kod Ubee-a. Kod CGA ta funkcija je preosetljiva zbog pogrešnog očitavanja RSSI-a (preveliki) pa često bez potrebe prebaciju na 2.4 i ako je signal na 5 perfektan. Verovatno će to biti ispravljeno sledećim update-om.
Što se tiče kanala na 5GHz probaj neki preko 100 ukoliko ih podržavaju tvoji uređaji.
Poslednja izmena: