Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pre 7 dana najavio raskid ugovora. Danas zovem da vidim sta se desava sa tim, a operater mi kaze da ce me pozvati kolege iz razloga sto sam trazio uslove kao novi korisnici. Kakva im je to fora, treba li da ih cekam za raskid mesec dana? Ugovor mi je istekao pa ima jedno 4,5 meseci.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Mene jos ne zovu, a ostavio sam im sve podatke koje su trazili. Olosi. Bitno da se poskupljuje dva puta za sest meseci, a to sto je usluga nikakva, nikom nista.

Tako je i meni bilo, u decembru sam najavio raskid, tek su juce dosli da montiraju EON box, ja sam cekao 15 dana da dodju. Inace ostavili su mi V2, a skinuli D3 mini.

Kako god, ako koristis klasican korisnicki paket / uslugu a koristis je za poslovnu upotrebu I trazis da budes tretiran kao poslovni korisnik
to nece da moze. Vec je neko pomenuo, ako hoces da imas tretman kao poslovi korisnik onda uzmi takvu uslugu > koja garantuje i stabilnost
i protok I imaju podrsku I servisne ekipe 24/7 I placaju (prilicno) penale kad god sa njihove strane usluga nije u redu...

Ovo nije bas tacno sem za optiku mozda gde daju SLA ali uz paprene cene naravno. Klasican biznis korisnik / pravno lice na koaksijali, ne dobija nista drugacije nego i ostali u tom delu grada/zgradi.
Been there - done that. Nisu nam ni smanjivali cenu jerbo su uvek rekli da rade na resavanju problema i da je "ceo blok" afektovan.

A to za trgovanje EON paketima sto pisete ovde - nemam komentar, pa kakvi su oni piljari?! Sad treba svi da najavljuju odlazak da bi dobili nesto. Ajoj.

Meni sve ugasili od ove novogodisnje akcije samo mi hbo go ostao,jel treba to sam da odjavim ili ce oni?

Ugasili su i HBO.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Kad su one zaštićene kanale otključali za praćenje preko mts mreže? Malopre proverio na ulici preko EON-a: šljakaju svi Sport Klubovi, HBO, Cinestar, Cinemax, TOP...

@Belgrader: Preko MTS mobilnog neta, da rade svi. Preko ADSL/ VDSL i dalje ne rade (HBO su uvek radili) SK, Fox, Top, N1.

Sredinom decembra su to odradili kad su puštali to promotivno do 15. januara 2019. sve kanale onda su odradili i te izmene da su konačno i za MTS mobilni net dozvolili sve kanale a da su na listu kanala koje blokiraju na VDSL i ostalim "neprijateljima" dodali Fox kanale i N1 a skinuli sa liste Cinestar kanale.

Ja mislim da je to zato sto je Cinestar dosao u Mts. Ako i Fox dodje od marta,onda ce verovatno skinuti i blokadu za njih. Mada se sa SBB-om nikad nista ne zna

Cinemania i Comedy Central Extra nisu došli u MTS pa su i njih prestali da blokiraju.

Poslednja izmena:
Mene jos ne zovu, a ostavio sam im sve podatke koje su trazili. Olosi. Bitno da se poskupljuje dva puta za sest meseci, a to sto je usluga nikakva, nikom nista.
Ja sam ovde prezadovoljan uslugom, ali odnos prema korisnicima nula. Racunar mi radi non stop, net se bas intenzivno koristi ali da se tako ponasaju, nema sanse. Makar trpeo 5 pucanja dnevno na mts-u ako ne odobre akciju, idem i ne vracam se.

Mene zanima je l mogu ja da ponistim ugovor zbog ovih sramotnih poskupljenja?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kojih? Ovo sto je od januara poskupelo, vise ne - mogao si 30 dana od dana objave.

Pa ovog poslednjeg, sramota je sta rade

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Oni svake godine poskupe, ja kada sam potpisao prvi put za Trio Gold bilo je 3300 din mesečno, polako podizali i sada je Trio Gold 3800+ mesečno. Ali ih je sada neko naterao da dozvole raskid bez penala zbog poskupljenja pa sam uspeo da izboksujem lep popust za Eon Premium.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Uvek je mogao raskid bez penala zbog poskupljenja.

На званичној SBB страници се могу пронаћи информације како платити рачун:
https://sbb.rs/a12342/podrska/racuni-i-naplata/Na-koje-nacine-mogu-da-platim-racun.html

Ево и упрошћеног објашњења било да се попуњава папирна или електронска уплатница:

Meni je tek od ovog meseca stigao ovakav ziro racun, 170-8484-73. Zar nije logicno da placam po ziro racunu koji je naveden na samom racunu, a ne po osnovu ziro racuna koji stoji na sajtu?

Kakve su to promene br. racuna? Vidim na sajtu da je br. 170-300208154-85?
Meni je vec duzi perid isti br. racuna 170-2591-98. Nije menjan ni sad na novom racunu.

Mogli su na sajtu da napisu da je placanje moguce i mob. bankingom, a ne samo telenor klik i platisa.

Jel ima neko problema u poslednje vreme, desava mi se da neki sajtovi prosto "ne rade" odredjeno vreme. Pogotovo uvece, posle prorade sami, obrisem data, obrisem sve, restarujem komp, ali ne pomaze. Natovan sam koliko znam

Untitled.png
Untitled1.png

Je li još nekome još uvek uključen HBO?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Jel ima neko problema u poslednje vreme, desava mi se da neki sajtovi prosto "ne rade" odredjeno vreme.....

Meni se slično dešavalo, samo neke sajtove uopšte nije otvarao. Promenio dns na 1.1.1.1 i od tad nije bilo problema

Je li još nekome još uvek uključen HBO?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
I kada otključavaju i kada zaključavaju kanale to bude period od nekoliko dana. Ne znam razlog, verovatno tehničke prirode.
Neki su imali HBO već 13. decembra, meni je otključan 14. decembra a zaključan 17. januara.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Meni je tek od ovog meseca stigao ovakav ziro racun, 170-8484-73. Zar nije logicno da placam po ziro racunu koji je naveden na samom racunu, a ne po osnovu ziro racuna koji stoji na sajtu?

Види, пословница СББ-а у мом граду има свој број рачуна, а позив на број је исти као број мог уговора, с тим да увек додају још 6 цифара на крају (4 цифре за годину и 2 цифре за месец из кога је рачун). Пошто главна филијала има свој жиро-рачун (и цео систем плаћања), зашто бих морао да чекам мејл са електронским рачуном ако већ на самом сајту могу да видим колико дугујем?

Новац ће свакако отићи њима, било да новац уплатиш на жиро-рачун са сајта или онај који је наведен на електронском или папирном рачуну.

Kakve su to promene br. racuna? Vidim na sajtu da je br. 170-300208154-85?
То је број главне СББ филијале. 170-2591-98 је број локалне испоставе у твом граду.

Mogli su na sajtu da napisu da je placanje moguce i mob. bankingom
Јесте, могли су. Али, вероватно (погрешно) размишљају да људи који користе електронско банкарство у сваком случају плаћају рачуне преко телефона или компјутера.

Ja mislim da je to zato sto je Cinestar dosao u Mts. Ako i Fox dodje od marta,onda ce verovatno skinuti i blokadu za njih. Mada se sa SBB-om nikad nista ne zna

Sizofrenija dakle :)

Cinemania i Comedy Central Extra nisu došli u MTS pa su i njih prestali da blokiraju.

Sizofrenija dakle :)

Ja sam ovde prezadovoljan uslugom, ali odnos prema korisnicima nula. Racunar mi radi non stop, net se bas intenzivno koristi ali da se tako ponasaju, nema sanse. Makar trpeo 5 pucanja dnevno na mts-u ako ne odobre akciju, idem i ne vracam se.

Bravo, that's the spirit!

Meni se slično dešavalo, samo neke sajtove uopšte nije otvarao. Promenio dns na 1.1.1.1 i od tad nije bilo problema

Uglavnom svi provajderi imaju boljke sa DNS-om. Oni takodje. Dakle koristiti samo externe DNS-ove tipa OpenDNS, taj cloudFlare ili dzudzili. Ja 10+ godina nemam problema od kada to radim i na Telekomu i na SBB-u.

Zvala me u vezi raskida. Kao nema sanse da mi ponudi ono kao novim korisnicima ali ima za mene mega ponudu. Ustedecu dosta novca, fazon *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* bi odbila. Kad mi je rekla o cemu se radi umal nisam pao sa stolice. Kaze posto placate redovno racun i dugogodisnji ste korisnik, ja cu vama ponuditi trio gold premium po ceni trio golda 12 meseci. Kako rece, 5700 kosta mesecno paket skuplji od eon premiuma. Kao sto bi svako normalan uradio, pristao sam i ja ... Box kod mts-a i vozi dok se ne opamete.

Nisam ispratio dal je bio ovaj info.

Eon Full paket ima preko 4000 naslova, kad odete na Video klub i karticu Svi Katalozi meni izbaci oko 1600naslova da imam, zvao podrsku da ih pitam sta je tu problem i odgovaraju mi da na primer imate seriju kao igra prestola koja ima 6,7 sesona po 10 epizoda i izadje da je to 60,70 naslova, i tako sve serije kad saberete onda dodjete do broja od 4000 naslova.

Zaboravih da ih pitam za superset, jel ima neko neki info hoce li biti superset u eon ponudi?

Zvala me u vezi raskida. Kao nema sanse da mi ponudi ono kao novim korisnicima ali ima za mene mega ponudu. Ustedecu dosta novca, fazon *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* bi odbila. Kad mi je rekla o cemu se radi umal nisam pao sa stolice. Kaze posto placate redovno racun i dugogodisnji ste korisnik, ja cu vama ponuditi trio gold premium po ceni trio golda 12 meseci. Kako rece, 5700 kosta mesecno paket skuplji od eon premiuma. Kao sto bi svako normalan uradio, pristao sam i ja ... Box kod mts-a i vozi dok se ne opamete.

Ovako je bilo i kod mene. Ja se zahvalio, otisao u poslovnicu po raskid i oni mi odobre uslove za nove korisnike.
Malo cudno da poslovnica ima ovakvu ingerenciju, valjda call centar treba da ima veca ovlascenja.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Види, пословница СББ-а у мом граду има свој број рачуна, а позив на број је исти као број мог уговора, с тим да увек додају још 6 цифара на крају (4 цифре за годину и 2 цифре за месец из кога је рачун). Пошто главна филијала има свој жиро-рачун (и цео систем плаћања), зашто бих морао да чекам мејл са електронским рачуном ако већ на самом сајту могу да видим колико дугујем?

Новац ће свакако отићи њима, било да новац уплатиш на жиро-рачун са сајта или онај који је наведен на електронском или папирном рачуну.

То је број главне СББ филијале. 170-2591-98 је број локалне испоставе у твом граду.

Јесте, могли су. Али, вероватно (погрешно) размишљају да људи који користе електронско банкарство у сваком случају плаћају рачуне преко телефона или компјутера.

Hvala, mislio sam da su nesto menjali, al' vidim nije bitno.

Meni je cele prošle godine na mail stizao jedan broj računa, a drugi kad gledam na mojsbb. Ja sam plaćao celo vreme na broj koji sam orvi put pravio šablon za aplikaciju komercijalne banke.
Samo je bitan poziv na broj odnosno broj ugovora i pare ležu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno