Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno bezobrazluk neviđeni. Kao korisnik Trio Gold Extra da im mesečno plaćam 4539. Oni nisu normalni. Stvarno mi dođe da odem sutra i raskinem ugovor.
Ne znam da li neko ima iskustva sa Beotel Net. Vidim da imaju varijantu optika a najskuplji paket od 200/20 Mb/s,140 kanala,72 sata unazad im je cena 3290 sa ugovorom na 2 godine.
 
Pisao im i raspravljeo se sa podrskom za raskid ugovora pola sata i nista nisam dobio. Problem je sto sam u starom stanu imao kablovski net a u novom imam optiku i u tom slucaju mora da se menja paket. Raspravljao sam se pola sata sa podrskom za raskid ugovora, oni mi nisu dalni ni 12 meseci za 1999din vec odmah u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* da placam paket.
Kad sam otisao u poslovnicu da raskinem ugovor morao bih da pisem pismeno da zelim da raskinem bez placanja penala jer ne zele da mi prebace postojeci paket na optiku.

Tako da sam napravio kombinaciju da potpisem novi ugovor u novom stanu i kad sve to lepo prikljuce da odem do poslovnice i da ukinem stari ugovor.


Ti si veoma hrabar ne bi im ja tako lako verovo da će to ispoštovati.


Raskinuse mi ugovor bez problema :)


Moji utisci eon box-a su za sada zadovoljavajuci, desava se da mi nekad samo malo zablokira kad gledam neke serije preko njihovog video kluba, al sto se tiche slike, zvuka i brzine box-a na sta sam se najvise brinuo da mi ne radi sporo radi sasvim ok, cak mi radi i brze od prethodnog cisco 4682.


Sto se tiche poskupljenja evo linka https://sbb.rs/Binary/20671/Promena-cena-paketa-koji-nisu-vis-e-u-komercijalnoj-ponudi-od-01.12.pdf ovo im je treca godina za redom da prvog januara poskupljuju po 100dinara.

Takodje ne znam ni koja im je fora da Eon Duo sa ugovorm od 24meseca bude skuplji od Eon Trio Box-a.


EDIT:
Samo da dodam da mi je net optika.
 
Poslednja izmena:
Cek cek, povecali su cene, tj povecavaju od 01.01.2019. Da li se to odnosi i na nas koji smo pod ugovorom ili na one koji hoce da koriste paket posle isteka UO? Znam da su dizali cene odrzavanja po 100din, ali se ne secam da su mi nekad povecali cenu paketa... Stvarno su gamad.



Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
 
99% sam siguran da dizu svima, i zadnje tri godine su svima dizali cene, cilj im je da svi predju na eon pakete i to eon trio pakete, jer su sad eon trio paketi jeftiniji od duo paketa. Sobzirom da su u sukobu sa mts zbog reklame, mislim da su namerno stavili da su eon trio paketi jeftiniji od eon duo paketa.
 
Upravu si dosad su sva povećanja bila kroz cene odrzavanja pa je se odnosilo na sve.Nova godina što se televizije tiče baš će da nas obraduje i rts je podigo pretplatu na 220 din.Što se tiče SBB dosad je bilo kome je isteko ugovor niko te netera da potpisuješ novi možeš ostati na starim paketima ali sa novim cenama ipak se oseti malo guranje od njih samo mislim da su se preračunali da će i ako neko sa gold extra potpiše za nove eon pakete pre potpisati za eon full nego što će se opredeliti za ove eon premium pakete.
 
99% sam siguran da dizu svima, i zadnje tri godine su svima dizali cene, cilj im je da svi predju na eon pakete i to eon trio pakete, jer su sad eon trio paketi jeftiniji od duo paketa. Sobzirom da su u sukobu sa mts zbog reklame, mislim da su namerno stavili da su eon trio paketi jeftiniji od eon duo paketa.
Kako su to eon trio jeftiniji od eon duo? Koliko vidim u cenovniku to nije slucaj. Eon duo su 3100/3600/4600, a eon trio su 3500/4000/5000.

Huawei P10
 
EON Trio 1999 x 12 meseci i 3999 x 12 meseci izadje 3000din mesecno
EON Duo 1999 x 6 meseci i 3599 x 18 meseci izadje 3199din mesecno.
Oba paketa su EON Full.

Ako vam istice uskoro ugovor, dobro preracunajte sta vam daju i po kojoj ceni. Meni je na kraju ispalo bolje da raskinem ugovor i da potpisem novi ugovor.
 
Ovo vazi samo u situaciji novog korisnika. Ja zivim sam, i nemam na koga da osnujem novi ugovor...

Huawei P10
 
Za ugovornu obavezu na 24 meseca Eon full (6x1 + 18x3999) je 4 dinara skuplji od Eon full duo (4x1 + 20x3599).

Ako se uporedi akcija sa sajta onda ispada da je Eon full jeftiniji za 4800 din. od Eon full duo.

Nije mi jasno zašto toliko forsiraju pakete sa telefonom, ali pre bih doplatio 600 din. za statičku IP adresu nego 400 za telefon koji ne koristim iako se dobija +50/2Mbps u odnosu na Eon full duo.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Poslednja izmena:
Ovo vazi samo u situaciji novog korisnika. Ja zivim sam, i nemam na koga da osnujem novi ugovor...

Huawei P10

Ako ti istice ugovor raskini taj ugovor i onda potpises novi u istom danu, tako sam ja uradio.


@AleXa89 prepostavljam zbog sukoba sa MTS-om oko reklame, jer kod nas 90% fixnih telefona drzi MTS, pa hoce i tu da se sire a kontam da su im i troskovi telefonije jeftiniji od net-a i tv, jer ko jos danas koristi fixni telefon kad su mobilni operateri krenuli sa paketima unlimited zvanja i sms-a samo nas ogranicavaju sa netom.
 
Ako ti istice ugovor raskini taj ugovor i onda potpises novi u istom danu, tako sam ja uradio.
.

Nisam jos ni prvu godinu celu izgurao... Jedino da raskinem po pitanju povecanja cena, ali nece mi dati odmah da potpisem drugu sigurno...

Huawei P10
 
2000-ta poruka.

Sinoć pročitao temu dosta u nazad i rekoh, opet podižu cene za 100 din, kad u stvarnosti, moj paket (Silver Trio) će poskupeti za 60 din na 3.450.
Vidim da je novi EON paket za 3.500 i dobije se 7 novih TV kanala, 7 dana unazad i brži net za 15/1 Mb/s. Meni vredi.

Takođe, kako SBB nije objavio da podižu cene, kad jesu u „Dokumenti i cenovnici“?
https://sbb.rs/podrska/cenovnici-i-dokumentacija?tab=313

„Alternativa“ ovde je Telekom. Otišao sam sa njihove mobilne letos posle skoro 10 god (odkako imam mobilni) i ni malo ne žalim. O njihovoj IPTV imam
izrazito loše mišljenje i nema šanse da bih prešao. Internet neću komentarisati isto kako je lošiji barem ovde u Somboru, znam iz prve ruke, imam iz
moga okruženja koji su otišli sa SBB-a na Telekom i skoro su svi zažalili zbog kvaliteta neta. O tome kako Telekom ADSL „funkcioniše“ na selima je tek
posebna priča (čista pljačka). Jedino im je superiorna fiksna u mom slučaju (kucao sam ovde na forumu o tome) za korišćenje unutar Srbije, ali ja je i
nekoristim i da nije mog oca, ukinuo bih fiksnu liniju.

Čekaj ti raskinuo UO i odmah potpisao novu sa tim popustom od šest meseci?
Tako nešto ne može na osnovu Akcijskog cenovnika:
Takođe, isto pravo ne stiču ni u slučaju raskida postojećeg pretplatničkog ugovora i podnošenja zahteva za zaključenje
novog ugovora pod akcijskim uslovima.
https://sbb.rs/Binary/20645/EON_standardni_akcijski_cenovnik_01_2018-final.pdf
Možeš raskinuti i potpisati novi ugovor, ali bez popusta...

To je bilo u novembru. Stavili su novi akcijski cenovnik za decembar:
https://sbb.rs/Binary/20675/EON_sta...k_02_2018-od-01.12.2018.-do-31.12.2018.-v.pdf
i to za stare korisnike su ponovo naveli na kraju.

Dakle, ne može, ali verovatno (?) može ako procene da se definitivno trajno isključuješ.

Nama je istekao ugovor u martu i sad je na neodređeno. Bili su nas zvali nekoliko puta i nudili novi ugovor na dve godine uz dodatne Cinemax HD kanale.
Od toga naravno nije bilo ništa pošto moji ne gledaju D3 jer je analogna slika bolja od digitalne, a pogotovo od HD :S:.
 
Interesuje me na koje Eon pakete i za koje korisnike se odnosi varijanta 6 meseci po 1 dinar... Zna li ko?

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока
 
Za nove korisnike.
 
Imam paket Trio Gold Extra i ističe mi u martu 2019.
Ja sad idem u SBB da vidim koja je procedura za raskid ugovora. Šta imam i treba od opreme da im vraćam i koliko i do kada treba da im platim preostala dugovanja.
Pošto TV i retko gledam a i ne treba mi neki brz internet,taman ću i prošetati do MTS. Vidim da za nove korisnike nude BOX 3 paket prvih 6 meseci dinar a posle 3600 dinara uz UO na 24 meseca. Internet je 100/10,a vidim da imaju i neke popuste još kao pretplanik njihove mobilne telefonije,a ja koristim njihova dva paketa za mene i suprugu Omorika 1. Najbolje da odem i da vidim koje su kod njih pogodnosti.
 
Idem I ja danas da vratim opremu u da se razduzim. Istekao mi ugovor oktobra, čekao da vidim da li će imati neku lepu ponudu, kad ono oni povećali cene. :) Pošto mi treba samo TV, bez neta i fixnog, oni imaju cenu 1999 za paket koji mi je bio duo gold tv i fix. Za 1999 imam i optički net i kablovsku.
 
Interesuje me na koje Eon pakete i za koje korisnike se odnosi varijanta 6 meseci po 1 dinar... Zna li ko?

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

6 meseci po 1 din. za Eon light, Eon full i Eon premium u ponudi za nove korisnike preko promotera.

4 meseca po 1 din. za Eon full duo (ne znam da li je isto za Eon light duo i Eon premium duo).


Bili su jutros i sve povezali. Za sada funkcioniše bez problema.




Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Znači kod promotera isto kao i kod njih direktno, u proseku...

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока
 
Mene upravo zvao lik iz SBB da čuje koji je razlog zbog čega želim da raskinem ugovor posle 13 godina. Ja im rekao razloge i dodao da me ne interesuju neki dodatni paketi,brži internet da mi daju, nego me samo interesuje povoljnije plaćanje. Naveo sam im da MTS ima akciju za nove korisnike i da nude BOX 3 paket prvih 6 meseci dinar a posle 3600 dinara uz UO na 24 meseca. Internet je 100/10.
On mi rekao da ipak sačekam sredinu meseca i da će možda biti akcije i za stare korisnike. Ja sam mu opet napomenuo da može samo varijanta prvih 6 meseci po dinar a ostalo 3999 misleći na EON Full i da me nikakve druge pogodnosti ne interesuju.
Čovek mi kaže da se ipak strpim i sačekam nekih dve nedelje.
 
Znaci povecavaju cene starih paketa da bi naterali ljude da predju na nove? Ne vidim drugi razlog poskupljenju, kakva gamad.
 
To se popularno zove "optimizacija paketa" :D
 
Mene upravo zvao lik iz SBB da čuje koji je razlog zbog čega želim da raskinem ugovor posle 13 godina. Ja im rekao razloge i dodao da me ne interesuju neki dodatni paketi,brži internet da mi daju, nego me samo interesuje povoljnije plaćanje. Naveo sam im da MTS ima akciju za nove korisnike i da nude BOX 3 paket prvih 6 meseci dinar a posle 3600 dinara uz UO na 24 meseca. Internet je 100/10.
On mi rekao da ipak sačekam sredinu meseca i da će možda biti akcije i za stare korisnike. Ja sam mu opet napomenuo da može samo varijanta prvih 6 meseci po dinar a ostalo 3999 misleći na EON Full i da me nikakve druge pogodnosti ne interesuju.
Čovek mi kaže da se ipak strpim i sačekam nekih dve nedelje.

Чини ми се да ће то бити само новогодишња промиција када ће сви канали бити отворени.
 
Mene upravo zvao lik iz SBB da čuje koji je razlog zbog čega želim da raskinem ugovor posle 13 godina. Ja im rekao razloge i dodao da me ne interesuju neki dodatni paketi,brži internet da mi daju, nego me samo interesuje povoljnije plaćanje. Naveo sam im da MTS ima akciju za nove korisnike i da nude BOX 3 paket prvih 6 meseci dinar a posle 3600 dinara uz UO na 24 meseca. Internet je 100/10.
On mi rekao da ipak sačekam sredinu meseca i da će možda biti akcije i za stare korisnike. Ja sam mu opet napomenuo da može samo varijanta prvih 6 meseci po dinar a ostalo 3999 misleći na EON Full i da me nikakve druge pogodnosti ne interesuju.
Čovek mi kaže da se ipak strpim i sačekam nekih dve nedelje.
Od ~15.12. do 15.1. će biti otključeni svi kanali za sve korisnike. Eto, „promocija“ za stare korisnike otkrivena.
Dokle god ne dođe do masivnijeg odliva korisnika, nema šanse da će davati akcije za stare korisnike kao i nove, mada novi vlasnik možda i
pruži neko novo iznenađenje. Malo sutra ;)...

Чини ми се да ће то бити само новогодишња промиција када ће сви канали бити отворени.
Ding, ding, ding – kao i svake godine.
 
Znaci ako sam dobro razumeo, korisnici sa Trio Gold paketa (meni je istekao pre 2 dana hvala bogu), imaju akciju na 6 meseci da placaju po ceni od 3829 dinara (posto je to nova cena sa povecanjem od 100 i nesto dinara), UMESTO 3999 dinara ? Da li su oni realni ? :D

Inace sto se tice gore pomenute promocije u sred meseca, nece je biti osim otkljucanih kanala (kao i svakih par meseci imao sam zustru raspravu sa "sefom" u lokalnoj ekspozituri), u njihovim ocima mogu slobodno reci da gledaju dignutim nosom i misle da nama cine povoljnost jer je Eon Full logican prelazak od trenutnog Trio Gold paketa koji je SAMO 100 dinara skuplji a ima 10mbita upload, umesto dosadasnjih 6.

Mnogi ce preci i za 100din jeftinije, samim tim potpisati ugovor na 24 meseci i sbb je na dobitku.
 
Poslednja izmena:
Ja sam imao HBO Premium paket. Odjavim ga 27.11. U subotu slucajno kliknem na Fox HD u EON aplikaciji i on radi. Probam druge HD kanale koje nisam imao u paketu i vidim svi rade. Odem na moj nalog i primetim da mi je aktiviran HD paket od 460 d. Inace taj paket ne postoji,ima neki Plus koji kosta 560d. Kontaktiram ih,kazu sistem pokazuje da ste ga aktivirali istog dana kada sam odjavio HBO premium. Kazem im da nisam,a i da sam hte taj paket uopste ne postoji. I sto bih ga aktivirao kad ce da odkljucaju sve kanale od 15. Prvo su mi rekli da ce ga deakrivirati ali da cu morati da platim za te dane koje sam kao koristio. Posle me obavestavaju da su prosledili nadleznoj sluzbi moj zahtev. I tako to traje jos,a oni ce da naplate za dane koje kao koristim. Nije stvar u 460d ili tih 15 d dnevno sto ce mi naplatiti,nego ja ovo dozivljavam kao udaranje reketa. Inace koristim d3i uslugu.
 
^ Ja sam po aktivaciji HBO paketa navodno aktivirao jos 4.. Haos je nastao tada. Od tada svaku zelju za deaktivacijom ili aktivacijom vrsim ili u njihovom lokalu ili na fejsu preko podrske.

Btw, za stare korisnike prvih 6 meseci je po ceni bez novogodisnjeg poskupljenja. Proverio. Podneo sam zahtev, najvise zbog malo veceg uploada, ali i 2 besplatna d3 mini uredjaja.
 
^ Ja sam po aktivaciji HBO paketa navodno aktivirao jos 4.. Haos je nastao tada. Od tada svaku zelju za deaktivacijom ili aktivacijom vrsim ili u njihovom lokalu ili na fejsu preko podrske.

Btw, za stare korisnike prvih 6 meseci je po ceni bez novogodisnjeg poskupljenja. Proverio. Podneo sam zahtev, najvise zbog malo veceg uploada, ali i 2 besplatna d3 mini uredjaja.
Jesu li ti uvazili reklamaciju i naplatili nesto?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno