Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li kod EON Full ili EON Premium paketa i dalje ima varijanta da gledam EON TV npr na dva računara, tj. maksimalno na 5 uređaja.
Mada mi i to nije jasno. Imam na jednom računaru EON i gledam preko mozile,a sin u drugoj sobi gleda EON na Chrome pretraživaču. A piše mi da sam iskoristio 4 uređaja od mogućih pet. Da li to nekim updateom pretraživača,on automatski registruje kao novi uređaj? Kako rešiti taj rpoblem? Pokušavao sam i da mi ne updateuje,ali ne vredi. Uvek se pojavi novi uređaj.Hvala.

Poslednja izmena:
Slika je diskutabilna i tu mozemo da pricamo do ujutru... Tebi je dobra,meni nije,trecem je onako..... Od nas 10,dvojici je slika losija,ali opet bas smo perfekcionisti. Ne gledam film ako je ispod 20-30 giga. Neki ne vide razliku izmedju dvdripa i 20-30 giga.

Ali ne mogu da verujem da ne vidis (cujes) razliku u zvuku:)

Da li kod EON Full ili EON Premium paketa i dalje ima varijanta da gledam EON TV npr na dva računara, tj. maksimalno na 5 uređaja.
Mada mi i to nije jasno. Imam na jednom računaru EON i gledam preko mozile,a sin u drugoj sobi gleda EON na Chrome pretraživaču. A piše mi da sam iskoristio 4 uređaja od mogućih pet. Da li to nekim updateom pretraživača,on automatski registruje kao novi uređaj? Kako rešiti taj rpoblem? Pokušavao sam i da mi ne updateuje,ali ne vredi. Uvek se pojavi novi uređaj.Hvala.
Kad udjete u moj sbb nalog imate tacno koji brovzer koristi eon. Pa se tu moze videti gde su dodatna dva iskoriscena.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ne smes da brises kolacice.

Ok.
A da li i dalje postoji kod ovih novih paketa EON na 5 uređaja?

EDIT

Što se tiče browsera, ja sam oba preimenovao. I preostala dva ponovo piše mozilla i chrome.

Poslednja izmena:
Ok.
A da li i dalje postoji kod ovih novih paketa EON na 5 uređaja?

EDIT

Što se tiče browsera, ja sam oba preimenovao. I preostala dva ponovo piše mozilla i chrome.
Ta dva nepoznata samo obrisite i to je to...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ok.
Odoh sad u SBB. Da malo pokušam da pregovaram i da se cenkam za novi ugovor.

@Šoba
Da li je slika losija i za live stream, posto za live ide dvbc signal? Sad dolazimo do pitanja kakav je hw za decode u boxu, hdmi izlaz, mada ovaj novi eon box se koristi vec, u Aziji uglavnom. Isto ime, nesto kstb6020, samo drugo brendiranje. Koriste ga i za iptv/ott i dvbc.
Imam na boxu eon tv app. Msm za filmove, pa ajd i nekako, ali svakako je slika losija nego na dvbc (Cisco 3k). Za zvuk stoji, mada ne tako drasticno kako si ti opisao. Ipak je drugaciji box.

Poslednja izmena:
@churla
Definitivno je losija u lajvu,to sam i ja odmah primetio,zaboravih da spomenem. Najbolje se primecuje na tekmama. Na primer sinoc Zvezda.

To nisam ocekivao, da dvbc bude primetno gori nego na (do)sadasnjom uredjajima.
Onda da ne pitam za unazad ... Da li je cak i gore od nego sto je na live mozda - narocito sport?

Ako je tako, onda svakako ce se cekati box v2, bar dok dvbc ne bude istog kvaliteta kao i sada (a i inace je lose to). Necemo valjda na gore da idemo.

Poslednja izmena:
Da, čudno je ovo skroz.. Na našu štetu, očigledno.

Zašto kažem čudno - ja imam optiku i pds2100, vraćanje ide preko LANa i na 55" ne vidim da je kvalitet lošiji nego kada gledam live stream. Kao primer uzimam Hbo HD i Cinemax HD.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Nemam D3 Cam karticu tako da ne znam kako je tu stanje. Tu treba očekivati najbolju sliku.

Evo šta sam probao i ovo je moje iskustvo u pogledu kvaliteta slike i lakoće korišćenja.

Kvalitet slike, pre svega oštrina i detalji, je najbolji na Cisco PDS3121 (preko coax kabla)
Zatim sledi D3 mini (coax), oštro je ali ima zrna u slici na kontrastnim delovima.
Potom je EON box (lan, protok 7Mbps, max), slika je vidno mutnija, nema detalja ali glatko ide. Dobar test je krol na N1 kanalu.
Najlošija slika ja na EON web aplikaciji (lan, protok 4Mbps, max). Mutnija, nešto između SD-a i HD-a. N1 krol blago "štuca"

Upravljanje je ubedljivo najbolje na EON box-u, postoji daljinski, svi kanali su sa vraćanjem od 7 dana.
Sledeći je EON web, upravljanje je takođe lako ali je potreban miš na računaru. Vraćanje je 72 sata, svi kanali.
Najgore je na D3 kutiji, sporo traženje kanala, nezgrapno premotavanje, vraćanje 72 sata, nemaju svi kanali vraćanje.

Rezime, ko hoće kvalitetnu sliku i ne gleda previše programa naknadno, neka se zadrži na D3.
Ko voli da se šeta po sedmičnoj produkciji i gleda program off-line, neka pređe na EON box.

Zašto je slika mutnija na box-u ne znam. Možda je nedovoljna brzina od 7Mbps ili je dekoder slab. Teško da će nam SBB dati taj odgovor.

Poslednja izmena:
Jesi siguran da EON box ima dani tih 7Mbps?
Ne govorim eon TV aplikaciji na android noć boxu ili TV-u već o eon smart boxu. On be bi trebao sliku da vuče od internet paketa

Poslednja izmena:
Drugi mesec za redom salju racun uvecan za oko 100din bez ikakve osnove jer je poslednje poskupljenje bilo u julu. Proslog meseca su uvazili reklamaciju i placeno je koliko je po ugovoru, medjutim ovog meseca vec 2 puta odbijaju. Da se razumemo, nije problem u 100din vec u principu jer ne postoji osnov za to.
Da li je neko imao slican problem skoro?

U podešavanju kvaliteta slike na box-u nudi opciju od 7Mbps kao najbolju. Postoji i opcija "automatski" ali to sigurno ne znači više od 7.
Slično tone EON web nudi najviše 4Mbps u podešavanjima.
Možda box može da "svari" i veće brzine ali sada puštaju toliko. Treba istražiti net (što kažu izguglati) i videti koliki je protok potreban za Full HD i za 4K.

Evo jednog odličnog teksta na ovu temu.
http://www.lighterra.com/papers/videoencodingh264/

Poslednja izmena:
Ovoga sam se ja i plašio, da će kvalitet biti niži nego na D3 uredjajima, jer sam već imao prilike da kod kuće izvršim komparaciju izmedju slike sa 3K uredjaja na velikom televizoru sa slikom preko EON aplikacije na desktopu (na auto - znači maximum), gde je slika na sitnom ekranu bila daleko lošija od slike na ogromnom, što mi je naravno, otvorilo oči i pre ovog EON BOXA.

Taj 7Mb/s limit je tragičan i za HD kanale, a kamoli za UHD, ako je iko gledao SK4K preko EON BOXA, bilo bi lepo da nam prenese iskustvo, jer je sam kanal u 16.1 Mb/s, što je van limita boxa...

Poslednja izmena:
@Satrap
Nema Druze sta da se prenosi....Iskustvo je jezivo. Sam si rekao,7 vs 16 Mbit/s.
Mozes i sam da predpostavis kakvo je iskustvo:)

Sva sreća da sam ranije produžio ugovor...ispade da je dobar dil urađen u naredne dve godine. Nadam se da će za dve godine unaprediti sve ovo :D

U Beogradu besplatno daju D3 Mini ili D3 CAM za drugi I treći televizor.

Da li ja moram da dokazujem posedovanje drugog televizora ili mogu da odem u poslovicu i uzmem uređaj?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Zna li neko?

Zna li neko?

Ne možeš po opremu već oni lično donose i puštaju u rad pošto svaki uređaj ima svoj broj preko SIM kartice. Tako da nema muljanja...

Mislio sam da ubacim i D3 CAM u televizor pored D3. Lakše je za korišćenje kad ne treba premotavanje.

U svakom slučaju mogu da prebacim D3 privremeni na monitor koji ima HDMI i da tražim da ubace CAM u TV.

Mislio sam da ubacim i D3 CAM u televizor pored D3. Lakše je za korišćenje kad ne treba premotavanje.

U svakom slučaju mogu da prebacim D3 privremeni na monitor koji ima HDMI i da tražim da ubace CAM u TV.

Ne vredi...D3 je bolji od CAM-a i pitanje je da li može CAM da se ugradi pošto su im krševi kartice. Kod mene nije mogao da instalira karticu pa sam ipak ostao na dva D3 mini dekodera.

Možda 4K nije toliko kritičan jer koristi HEVC, efikasniju kompresiju.
Neka prvo reše kvalitet FHD slike, ovako nije dobro.
hevc_full_intro_1.png

U tom slucaju bi morali da podignu na 20 Mbit/s

Šta god uradili taj protok bi morao da bude NJIHOV a ne iz moje mreže.Onda nema potrebe plaćati toliku cenu paketa ako na 100mb ti konstantno imaš max 80mb.Tako te praktično zakidaju za 20%...

Ne vredi...D3 je bolji od CAM-a i pitanje je da li može CAM da se ugradi pošto su im krševi kartice. Kod mene nije mogao da instalira karticu pa sam ipak ostao na dva D3 mini dekodera.

Zar CI/CAM ne služi samo da "otključa" strim? Televizor posle generiše sliku bez HDMI posrednika. To bi trebalo da bude bolje.
Pre će biti da kartice nisu kompatibilne sa TV-om ili obratno. Možda namerno donose loše kartice da bi "uvalili" D3 mini kojih imaju izgleda dosta na lageru.

Kod mene je serviser pokušavao i davala je sliku ali nije mogla da sačuva kanale i stalno je išla u loop.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno