Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SK 4K je trenutno dostupan da 570MHz. Uspesno ga dekodira D3CAM koji je na starom Duo Silver paketu. Ide spica i semplovi fudbala i F1. Ako tako ostane, novi paketi mi ne trebaju...

BTW, Vavoom HD ide trenutno FTA...

Po informacijama iz call centra samo novi eon paketi. Bosanci ga puštaju promo do kraja godine, naši izgleda ne.

Oni su to konkretno naveli, ovi naši ćute.
"Telemach korisnici koji imaju D3 CAM module i UHD televizore mogu promotivno do kraja godine pratiti ove sadržaje."

Pa uzmite onu power grid lan opciju.
Meni to radi bez greške sa PC-jem, za receiver ne znam ali neko rece da radi tako i onda nemate problem sa kablovima

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3295384/odgovor-rts-a-junajted-grupi.html

Ovi su baš zaratili. Da kojim slučajem RTS nije javni servis verovatno bi ostali bez njih na SBB.

Inače, pitao sam na FB šta mogu da očekujem kao korisnik trio golda i rekoše mi samo 6 meseci po sadašnjoj tarifi.
Za superset još nemaju definisanu ponudu, kažu biće uskoro.

Meni je ugovor istekao pre 10 dana i sačekaću još malo da se izkristališu stvari da vidim šta mogu da dobijem. Ako mu daju bar 12 meseci po sadašnjoj ceni i ako mi ostave d3 risiver(2100) možda potpišem eon full.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dobra im je ova fora, samo Eon Smart Box ima premotavanje unazad, D3 Mini nema.... To nisam znao. Koja je poenta toga? Ajd razumem CAM kartica da nema, ali sto nema D3 Mini?

I jel zna neko koji im je model/marka ovog "Advanced modema". Pitao na FB, medjutim nisam dobio odgovor, odgovorila mi za nesto drugo, to preskocila.

Poslednja izmena:
D3 mini je krš neviđeni. Glupljeg risivera nisam video. Ne može ni lista kanala da se napravi. Risiver 2100 je odličan iako zahteva lan kabl. Kad bi njega davali privukli bi više korisnika.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A ne postoji mogucnost da ti trazis tipa jos dva PDS 2100 ili mora samo Mini ili CAM kartica? To im je onda skroz glupo. I malo pre pitam jel mogu ja da odem do poslovnice i da preuzmem novu opremu, odnesem staru, ne trebaju mi tehnicari da ih cekam. Ona mi kaze dajte nam broj telefona i kontaktirace vas tehnicari da dogovore vreme dolaska. :D *mjau**mjau**mjau*, da li citas sta pisem aman. :smash:

Potvrđujem da SK 4K radi sa D3cam, slika je odlična (snimak kamerom mobilnog je loš). Pokazuje u informacijama da je 2160p. Ipak slika sa svetskog prvenstva sa satelita na TRT1 u 4k je bila puno bolja.

TV je LG 49UH668V.

20181020_130508.jpg

Neko je pisao da će raditi na 16 mbit/s
Ja sam imao bein sport fhd koji su radili na 15 mbit

Malo pre odoše momci. Sam box i daljinski su baš kvalitetno odrađeni. Odziv uređaja je možda i malo brži od svih risivera koje imaju. Mora biti povezan lan kablom, ali ne na HG. Pošto imam modem, vezan je na moj ruter. Što se SBB-a tiče , ispoštovali su sve kako je i dogovoreno.

Hvala na ovoj informaciji.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

То значи да еон стб ипак троши део интернет протока.

Ja pitah devojku koja me je pozvala zbog prelaska na eon,da li deo protoka ide na box,odgovorila mi je sa NE.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Stavili mi sada eon box i novi ubee za internet. Mora da se spoji modem i eon box sa utp kablom...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

То значи да еон стб ипак троши део интернет протока.

Da, 6Mb/s (ako sam pogodio velika i mala slova:D) tako su mi rekli instalateri mada je i koaksialni spojen na njega. Na protoku od 300Mb/s to je totalno nebitno, bar meni.

Iz SBB-ovog hvalisanja povodom pokretanja SK 4K:
4K je najmodernija i najkvalitetnija tehnologija praćenja TV prenosa, pri čemu se oznaka „4K“ odnosi na broj piksela, što je skoro tri puta više od HD tehnologije koja ima 1080 piksela.
https://sbb.rs/a44338/podrska/vesti...bsxqQs3JH7SiHvzbfaHWdRjzo13O1uGUZG-SWu4bVEXSY

My ass skoro 3x. 4K, tj. preciznije UHD ima 4x više piksela od HD-a. Očigledno će i tu da sakate, kao i kod HD-a. Naime, mnoge kanale na Eonu emituju u prepolovljenoj horizontalnoj rezoluciji 960x1080 umesto 1920x1080.

4K rezolucija = 3840 x 2160 = 2x1920 x 2x1080 = 4 x 1920 x 1080 = 4 x HD rezolucija

Lažljivi banditi se hvališu sa 4K, a ni osnovni standard za HD nisu u stanju da ispoštuju već veštački smanjuju rezolucije kanala da bi uštedeli na protoku ne bi li mogli da ih naguraju u većem broju.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 335
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    68 KB · Pregleda: 296
Poslednja izmena:
Da li mora se ima uhd tv da bi se gledao ovaj sk 4k preko cam modula? Pojavio mi se ovaj kanal na dvb-c, ali samo stoji crna slika.

Neko je ovde pominjao da se za prevremeni raskid ugovora plaćaju penali a neko je ovde pisao da nema plaćanja penala. Moram čekati ponedeljak pa da odem do poslovnice da se raspitam. Inače,zvao sam posta.net gde su mi rekli da ne postoje tehnički uslovi za uvođenje u mojoj zgradi.
Pored njih ostaju orion i mts. Oni nemaju SK u ponudi. MTS paketi mi nisu primamljivi a ne znam kakav je Orion. Oni imaju neku ok varijantu internet 200/20 i tv za nekih 3200. Ipak ne znam kakvi su oni kao provajder i kao tehnička podrška. Znam da su se ljudi pre žalili na njih. Sad ne znam kakvi su.

To je ok, Netflix 4K radi na 15.5 mbit i izgleda odlicno.

Netflix 4K se ne kodira u realnom vremenu za razliku od TV kanala, što znači da je za isti protok i ulazni signal moguće izvući osetno bolji kvalitet. VOD platforme poput Netflixa i YT ulažu ogromne pare u povećavanje efikasnosti kodiranja jer tako osetno smanjuju troškove.

Pride je sport znatno zahtevniji po pitanju protoka od ogromne većine filmova.

Spomenuti TRT 4K na kome je neskremblovano išao mundijal i za koji su, koliko sam video, svi saglasni da je slika bila vrhunska npr. ima video protok od 25 megabita u sekundi.

Poslednja izmena:
Јbg, u pitanju je H.265 (HEVC), a ne H.264 (MPEG-4 AVC) pa ga TV ne podržava.

Da, 6Mb/s (ako sam pogodio velika i mala slova:D) tako su mi rekli instalateri mada je i koaksialni spojen na njega. Na protoku od 300Mb/s to je totalno nebitno, bar meni.

Ипак троши нет... небитно колики је проценат у питању. 6 мбит је исувише мало за хд канале само.

Netflix 4K se ne kodira u realnom vremenu za razliku od TV kanala, što znači da je za isti protok i ulazni signal moguće izvući osetno bolji kvalitet. VOD platforme poput Netflixa i YT ulažu ogromne pare u povećavanje efikasnosti kodiranja jer tako osetno smanjuju troškove.

Pride je sport znatno zahtevniji po pitanju protoka od ogromne većine filmova.

Spomenuti TRT 4K na kome je neskremblovano išao mundijal i za koji su, koliko sam video, svi saglasni da je slika bila vrhunska npr. ima video protok od 25 megabita u sekundi.

To nisam znao, hvala. :D

Dobra im je ova fora, samo Eon Smart Box ima premotavanje unazad, D3 Mini nema.... To nisam znao. Koja je poenta toga? Ajd razumem CAM kartica da nema, ali sto nema D3 Mini?

Zato sto ima samo tjuner i deskrambler, nema nikakvu povratnu vezu, nema modem, nema ethernet port kao sto imaju ostali.

D3 mini je krš neviđeni. Glupljeg risivera nisam video. Ne može ni lista kanala da se napravi. Risiver 2100 je odličan iako zahteva lan kabl. Kad bi njega davali privukli bi više korisnika.

Lista moze da se napravi. Proveri ti to malo bolje. A PDS 2100 nije dobar risiver, zasto od svih uredjaja koje imam samo kod njega HDMI izlaz pravi gluposti na mom TV-u.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno