Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako spojim duo tel ili net sa iptv, ispadne sveukupno oko 4000. Ne može manje.
Orion trojka (ako imaš uslove) za 2000 i SBB osnovni paket za 1400, plus doplata za Arene 2+. Ne znam kolika je doplata, ja ne gledam ni Arenu 1, ali bi trebalo da je do 500.

lako ću ja da spojim trio paket za 2500, ali kako sport klub da ubacim samo? I kako ako uvedem jednog kablovslog operatera da ubacim i drugog?

Ne svidja mi se onaj fiksni telefon koji SBB deli. jel može da se koristi bilo koji standardni bežični telefon i koji je za preporuku.

Meni je dovoljno da podržava DECT.

Moj setup: Od SBB imam samo modem, i smešten je u predosblju, 30 cm ispod plafona (ni jednom provajedru ne dozvoljavam ništa da radi po stanu). Ruter je moj.
Do modema, na isti zid, sam okačio bazu tog SBB-ovog telefona (slušalica je negde u podrumu :) ). Moj bežični Panasonic upario sa tom bazom, tako da Panasonicu treba samo struja, telefonski kabl jok.

Intresuje me jedna stvar hteo bi da prenesem(vratim) fiksni telefon u Telekom(mts) trenutmo imam Trio gold i ugovor mi je istekao odavno.Sta ce se dogoditi dali ce mi ukinuti net i D3 cim predam zahtev za prenos fiksnog tel.Dali neko ima nekih iskustava u vezi ove radnje?

Resavaju. Samo ih pozovi i doci ce.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Хвала. Звали из колцентра и јавили да ће ме позвати екипа за пуштање дигиталне на друга два тв-а.
Сачекаћу њих кад буду дошли па да то одмах испеглају приликом инсталације д3кам картица.,)
;)

Dokle se stiglo sa tom "digitalizacijom" dodatnih uređaja u Beogradu. Koji se delovi trenutno pokrivaju.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Meni su pre neki dan instalirali d3 mini uredjaj na Vozdovcu oko Vojvode Stepe. Navodno nemaju CAM modula do decembra.

A jel neki deo Novog Beograda započet?

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Prvo sam uzeo ovakav https://www.aliexpress.com/item/3-5...2fa6e73&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0. Radio je korektno, jednom u mesec-dva morao sam da resetujem box jer je prestajao sa radom. Kada se posle nekog vremena pokvario uzeo sam ovaj https://www.aliexpress.com/item/Exc...fe8b79d&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0.

HTB1fXzGOFXXXXb9aXXXq6xXFXXXH.jpg
Za ovaj prvi mi je jasno kako radi, poveže se na IR port od PDS3K ona 3,5mm bananica. A odakle mu napajanje?

HTB1K8o6NXXXXXb1XXXXq6xXFXXXZ.jpg
A za ovaj drugi on ima napajanje ali nema bananicu, zar samo ide preko USB u PDS3k? I šta će mu 2 prijemnika?

Prilozi

• HTB1wJGOPFXXXXb_XVXXq6xXFXXX5.jpg
    HTB1wJGOPFXXXXb_XVXXq6xXFXXX5.jpg
    85.1 KB · Pregleda: 165
Prvi uzima napajanje preko bananice ali nekada hoće da prestane sa radom pa mora reset box-a da ponovo proradi.
Kod drugog veći deo je prijemnik a manji se zalepi na box tamo gde je ir senzor. Napajanje je 5V sa usb-a, ja sam koristio externi ispravljač. Drugi se zove ir repeater a prvi je ir extender.

Ako moze mala pomoc,

u novoj zgradi imamo mogucnost da biramo izmedju Optike SBB i MTS.
Do sada smo koristili SBB Trio Gold paket i dobili Cisco ruter i PDS2100 modem, sem povremenih kracih prekida na NBGD njihovoj mrezi , smo prilicno zadovoljni (iako su obecali Ubee ruter bili )

Sada nam u novoj zgradi SBB nudi 6meseci gratis, i kazu da cemo dobiti neki odlican Calix ruter, ali dalje nude PDS2100 modem jer kao onaj najbolji serije 3 ne podrzava optiku( sto mi je cudno).

MTS ponudu ne znam dovoljno kakva je, sem sto nam deluje da je skuplja i da nema razvijenu dovoljnu opciju gledanja unaza, koju zbog manjka vremena preko radnog dana koristimo cesto na SBBu.
Ali mi cesto nedostaje Arena zbog sportskih dogadjaja kojih nema na SBB tj Sportklubu.

I jedni i drugi nam nude po 6meseci gratis a ostalih 18meseci po punoj ceni. U secanju mi je ostalo da je promena kanala na Mtsu sporija jer je IPTV televizija, pojma nemam kako je sada...

Sta je savet iskusnijih kolega forumasa za kog operatera da se odlucimo?

Ja tu ne bih imao nikakvu dilemu, sbb mi kod optike ima neuporedivo bolju ponudu

Imam 70Mbit download i Ciscov home gateway modem.
Telefon mi izvuce 65Mbit-a ali laptop ne moze brze od 35. Laptop je nov (i5 8th) i ima a/c wifi (intel ac 3165).
Laptop se na ruter kaci brzinom od 72.2Mbps. To je i kontam u realnom svetu 35Mbs download kako i imam.
Sve predloge na netu sam isprobao da se spoji na brzem nivou i da brze radi, jednostavno nista ne pomaze. Novi drajveri, reset parametara, podesavanjen ovog onog parametra. Nista.
Laptop mi je na 3 metra od rutera, signal 99%
Jer se neko susretao sa slicnim problemom?
Jel ima nesto u Cisco ruteru sto moze da poboljsa konekciju?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
+1 za SBB naravno.

PDS2 je sasvim OK. I mora tako u paru sa Calixom koji mu omogucava konekciju za napredne funkcije.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

@zolee01 Pokusaj da izmeris brzinu u Incognito/Private tabu da budes sigurniji da nije neki plugin samog pretrazivaca

Ne mozes ocekivati da na 2.4GHz izvuces brzinu osim ako ne zivis negde gde nema komsijskih mreza, da bi ti AC standard radio moras imati 5GHz mrezu koja pritom podrzava AC, koju doticni Cisco nema

Ruter i ne moze a/c ali i na n standardu treba brze da radi od ovog.
N standard je 150Mbps pa do kolko, nekih 400? Konekcija sa ruterom bi trebala da je makar tih minimalnih 150Mbps.
Wifi kartica u laptopu je ac 3165, i deklarisana je na 400Mbps.

Laptop se konektuje na ruter po n standardu ali je konekcija sa ruterom svega 72.2Mbps.
Telefon i drugi laptop se konektuju sa 144Mbps. Oni ostvare full brzinu sto imam na SBB.

Sve mi se cini da ovo i nema veze sa ruterom.

U svakom slucaju, ako neko ima ideju, ili mu se desavalo sta slicno pa je resio, dajte predlog. Hvala

Poslednja izmena:
Odlucicemo se onda za SBB Optiku Trio Gold ili Trio Gold Extra umesto MTS optike, hvala svima na savetima.

Zapocetak cemo najverovatnije Trio Gold, mada za 700 dinara vise Trio Gold Extra nudi 100/10mbita visu brzinu, Cinestar TV HD koji se od skora mogu vracati 7dana unazad, i 1300minuta vise na fiksnom telefonu -
videcemo da li i koliko nam znace te prednosti.

Imam čudan problem sa ruterom od pre nekih dva meseca ruter mi nasumično menja adrese prikačenih uređaja na primer xxx.xxx.xxx.10 u xxx.xxx.xxx.11...12....14 pa u krug...to mi otežava upotrebu uređaja pošto moram izvnova i iznova da iniciram povezivanje na mrežu. Ruter mi je Cisco...ima li neko neku ideju kako ovo sprečiti?

Ako se ukaže prilika, da li menjati UBEE za Cisco radi boljeg pokrivanja stana wifi signalom?

Imam čudan problem sa ruterom od pre nekih dva meseca ruter mi nasumično menja adrese prikačenih uređaja na primer xxx.xxx.xxx.10 u xxx.xxx.xxx.11...12....14 pa u krug...to mi otežava upotrebu uređaja pošto moram izvnova i iznova da iniciram povezivanje na mrežu. Ruter mi je Cisco...ima li neko neku ideju kako ovo sprečiti?

Povecaj DHCP lease time.

U podešavanjima "LAN Setup" imaš opciju "Pre-assigned DHCP IP Addresses". Tu možeš da odrediš, po MAC adresi uređaja, koji uređaj će da dobija koju IP adresu iz DHCP opsega.
Static.png

Ako se ukaže prilika, da li menjati UBEE za Cisco radi boljeg pokrivanja stana wifi signalom?
Ako imaš puno mreža u okolini 5ghz na Ubee će ti značiti mnogo. Što se tiče jačine signala, meni je isto. Mada nisam merio baš.

Laptop nema mimo i/ili channel bond. To sto je "nov", nebitno.
Jeste. U medjuvremenu sam pronasao specifikaciju. N standard samo na papiru, tj. ni na njemu. Tx/rx je 1x1 a ne 2x2 kako bi trebalo da bude.
Mogao bi na 144Mbs da se poveze ali onda sirina kanala treba da je 40Mhz. Medjutim, u ruteru ima samo 20 ili Auto. Slicno je i u podesavanju wifi kartice. Samo 20 ili Auto. Izgleda uvek spaja na 20.

Nikad necu razumeti te takve seme. Stave dobar procesor, 8gb rama, ssd, fingerprint i onda neku jeftinu obrijanu wifi karticu i ustede sta, 3 dolara?? Pa platio bih za laptop i da je bio malo skuplji.

Poslednja izmena:
Problem je do rutera jer, zbog gužve na mreži, ne ide na wide - 40MHz. Mnogi su problematični po tom pitanju, uključujući Ubee, jedino sam sa Tendom uspeo da imam 40MHz u mom prenatrpanom komšiluku jer on sve ignoriše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno